Pazar, Aralık 29, 2019

Sonsuz Şeyler

Kısacık zamanlara sığdırılan sonsuz şeyler...
"İyi ki"ler, "Keşke"ler...


6 yorum:

  1. Geçmiş yaşamımı düşünürken, onca duygu ve düşünceyi, başarı ve başarısızlıklarımı, bilerek ya da bilmeden yaptığım iyilikleri, kötülükleri ve diğer her şeyi bir ömre sığdıramazdım her halde. Bu yüzden zaman insanın çözemeyeceği bir boyut olmalı.

    "İyi ki" lerimi severim. Fakat "Keşke" sözcüğünden nefret ederim. Düşünür, taşınır kararımı veririm. İşler düşündüğüm gibi gitmezse bırakır, yeni bir yol çizerim kendime. Hatta kararlarım beni maddi ve manevi hırpalayabilir, acı verir bazen. "Keşke" lâfı edildiğinde tüylerim diken diken olur. Çünkü o çözemediğimiz zamanı geri almanın mümkün olmadığını bilirim. Benim için önemli olan keşke deyip sızlanmak yerine keşkelerden ders çıkartmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr. Kaplan, bazen "iyi ki"lerim ağır geliyor, bazen "keşke"lerim. Bazen ikisi birbirine karışıyor. Keşkeleri sevmiyorum ama şu günlerde ne yanıma baksam "keşke" olmuş, derin bir nefes alıp "iyi ki"lerime sarılmaya çalışıyorum :)

      Sil
    2. Yazmadan duramadım Mrs. Kedi. "Keşke" leri at kafandan. Onlar mutsuz eder seni. Zamanı geri getirmek mümkün değil ki geri dönüp düzeltesin. Hem o sevmediğimiz "keşke" lerin her biri birer tecrübedir. Bu gözle bakmaya çalış bence. Şöyle bir geriye baktığında ne büyük zorlukların üstesinden geldiğini düşün ve mücadele gücüne güven. Hayat mucizelerle dolu. Her zaman iyi şeylerin olacağını düşün. Kusuruma bakma, bunları söylemek haddim değil ama ben de "keşke" lere takılmana taktım. Yeni yılda ailecek sağlık ve mutlu olmanı ve "keşke" siz bir yıl diliyorum:)

      Sil
    3. Söyleyin Mr. Kaplan, siz söyleyin :) keşkelerim yaptıklarıma dair değil, yapamadıklarıma, yapamayacaklarıma dair aslında yani pişmanlık değil de özlem var içinde :) ama haklısınız çok da anlamlı değil keşkeler. "İyi ki"lerimizin bol olduğu sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl diliyorum ben de hepimize :)

      Sil
  2. Yeni yıl sizler için sağlık, mutluluk ve huzurla dolu bir yıl olsun; Yeni yılınız kutlu olsun. Sevgilerle.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Herkes için güzel bir yıl olur umarım :)

      Sil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...