Pazartesi, Temmuz 13, 2020

Bazı şarkıların hikayesi kendinden büyüktür duymak isteyene!

Bazı şarkılar vardır, hikayesi bir şarkıya sığmaz, anlatsan roman olur. Usul usul anlatır şarkı dinleyene arkasındaki koca bir hikayeyi. Bundandır bazı şarkıları çok sevişimiz.

Bir şarkı söyleyelim beraber, yarınlara umut kalsın!

Sonbaharı özleyenlere...






14 yorum:

  1. çok güzelmiş :) fotoğraflar nereden sanki karadeniz gibi ah yağmuru ve rüzgarın serinliğini özledim burada ben nem yüzünden nefes alamıyorum ama bunlara bakmak bile iyi geldi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Karadeniz, Artvin/Hopa :) Sabah 7'den akşam 7'ye oturup tek başıma sessizce izledim yeşili, yağmuru, dağı taşı, sisi bulutu... Arkadaşımın evindeydim, kendi evime zor döndüm. Hatta dönebildim mi emin değilim. Bir parçam oracıkta, o pencerenin ardında kaldı sanırım.

      Sil
  2. Benim de öyle şarkılarım var 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşır mısınız aklınıza gelen bir tanesini? Ben de dinleyeyim, belki duyarım hikayesini :)

      Sil
  3. Evet, bazı şarkıların insandaki yeri çok farklı oluyor, güzel manzara, bizde nasip olursa yakında yola çıkıp Karadeniz üzerinden memlekete, İspir'e ineceğiz, nasip olursa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karadeniz'in yollarında yolculuk çok zevkli, yemyeşil doğayla içiçe :) İspir'i okuyunca canım kuru fasulye istedi :) Gidince benim yerime de yer misiniz? İyi yolculuklar :)

      Sil
    2. Tamamdır, İspir yolculuğuna belki blogta da yer veririm belli mi olur, ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
    3. Son paylaşımda bu yazınızdan alıntı yaptım.

      Sil
  4. ah karadeniz doğası, denizi, müzikleriyle öyle güzel ki. ama
    insanların hoyratlığını gördüm gezerken, çöplere boğulmuş ev köşelerini, plastiğin her mekanını ele geçirişini. bir çok şeyin kıymetini bilmiyoruz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum size :) 33'ten sonra gelen değişik bir farkındalık yaşıyorum. Hopa'da 5.yılımız ama ben geçtiğimiz sonbaharda görmeye, keşfetmeye başladım. İçimde giderek büyüyen bir doğa aşkı var. Karadeniz'e giderek daha çok bağlanıyorum :)

      Duyarsız insanlar her yerde maalesef. Ben her fırsatta topluyorum çevreye bırakılmış çöpleri. Yanımda hep bir poşet bulunduruyorum gittiğim yerdeki çöpleri toplayıp atmak için. Evde de geri dönüşüme uygun ayırıyoruz çöplerimizi. Önce kendimizden başlayıp dışarı doğru yaymalıyız değişimi :)

      Sil
  5. bulutlu karlı yağmurlu dağ zirveleri, fotisini çekmeyi en sevdiğim doğa parçasıı :) uzakdoğu kültürünü sevdiğim için yaniiii :)

    YanıtlaSil
  6. Ah işte tam benlik kareler bunlar.. gelsin yağmurlar soğuklar, fırtınalar..
    İçinde öyküler saklı notalar hep kalbimdedir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelsin sonbahar... Herkes yağmurdan kaçışırken deniz bana kalsa...

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...