Perşembe, Temmuz 03, 2025

Garip (?)

Yazıya "Ne garip..." diye başlayacaktım ki birden içimdeki ses "Neden garip? Belki de normali bu! dedi.

Yazmak ve ruh halim arasındaki bağlantıdan bahsedecektim. Garip bulduğum şey bazen çok mutlu olduğum anlarda hiç yazma ihtiyacı hissetmeyişim sadece yaşamaya odaklanışım bazen de tam tersine çok mutsuz olduğum zamanlarda hiç yazmak istemeyişimdi. Yani bazen mutluyken yazıyorum, bazen mutsuzken; bazen çok mutluyken hiç yazasım gelmiyor, bazen de çok mutsuzken hiç yazasım gelmiyor. Yani yazma isteğim ile ruh durumum arasında bir oran orantı olmayışı bana garip geldi :)))

İçimdeki sese göre bunda bir gariplik yokmuş, normalmiş :)

Neredeyse 1 hafta önce yazmışım en son. Arada pek kayda değer bir şey olmadı sanırım. Halledilmesi gereken birkaç resmi işi hallettim, aile büyükleri evlerine döndüler, Arya'yla birlikte yaz tatili için günlük bir program hazırlayıp ona uymaya başladık, mutfak dolaplarının eksik kapakları tamamlandı. 


Mutfağın son hali böyle :) 


... 

Gönüllüsü olduğum Hopa Kültür Sanat Evi'nin Kazım Koyuncu'yu Anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Bu kez aktif görev almadan sadece katılımcı olarak oradaydım. 



Arya da etkinlik alanına benimle geldi ama orada benden ayrılıp tüm gün balık tuttu :) 


 Arya'nın tuttuğu ilk balıklar :) 
🐟🐟🐟 28.06.2025 🐟🐟🐟

... 

Bugüne gelirsek, bugünü temizliğe ayırdık. Ocak, tezgah, mutfak dolaplarını sildim, banyoları yıkadım, Evrim tüm evi süpürdü. Oturduğum yerden kalkıp yerleri de silersem temizlik bitecek inşallah.

Temizlik molasında yemek işini de hallettim :) Günün menüsü: Ayran aşı çorbası ve şeftalili nar ekşili semizotu salatası :) Salatanın tarifini geçen yaz vermiştim diye hatırlıyorum ama blogda bulamadım. Insta da varmış :)


Malzemeleri:
Semizotu, şeftali, tuz, zeytinyağ, nar ekşisi, ceviz ve isteğe bağlı peynir :) 

Salatayı sırf son hafta 3 kez yaptım ve her seferinde afiyetle silip süpürdük. Tadı efsane güzel oluyor 🥗😍 Ben hava çok sıcak olunca kahvaltı niyetine koca bir kase yiyorum bu salatadan. Diğer öğünlerde zar zor paylaşıyoruz Evrim'le :))

Denerseniz şimdiden afiyet olsun :)


14 yorum:

  1. Mutsuzken hiç yazamam, çok denedim. Keyfim iyi hayat rutin akıyorsa yazarım.
    Şeftali zamanı geldi, salatay koymak aklıma gelmemişti hoş olur, hatta ağzım sulandı:))
    Mutfak çok ferah ,bir kadın için bu önemli bence. İyi günlerde güzel güzel güzel yemekler pişsin , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte benim sağım solum hiç belli olmuyor yazma konusunda :)) Şeftali semizotuna çok yakışıyor; ¡nar ekşisi, tuz ve zeytinyağ da lezzeti iyice coşturuyor :) Umarım deneyip beğenirsiniz :) Sevgiler...

      Sil
  2. oo iyice yerleşmişsiniz, mutfak bembeyaz tertemiz. Ne kadar güzel, ağız tadıyla oturun !
    Bizde taşınma olayına giriştik, bakalım nasıl olacak. daha ev arama safhasındayız. yavaş yavaş olacak İnşllh, tüm yaz tatilim buna gidecek o kötü işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Yerleştik iyice :) Size de taşınma sürecinde kolaylıklar diliyorum, her şey hayırlısıyla su gibi akıp hallolsun inşallah.

      Sil
  3. Merhabalar.
    Aynı şeyleri ben de sizin gibi yaşıyorum. Gerçekten bu durum garip, ama öyle de çok garip değil, ama garip. Bence herkes aynı durumda.
    Yeni yerleşim yerinden ve evinizden memnunsunuz sanıyorum. Arya kızınız balıkları tutmaya başlamış. Aman huzurunuza ve mutluluğunuza gölge düşmesin. Ağız tadıyla, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yeni evinizde yaşamayı, Cenab-ı Hakk daim eylesin.
    Selam ve saygılarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Recep Bey. Çok şükür yeni evimizden memnun ve mutluyuz 😊🧿 Ben de size ve eşinize sağlık sıhhat ve huzur diliyorum. Selamlar, sevgiler..

      Sil
  4. Mutfağa ve salata tarifine bayıldım.. güzelliklerle dolsun hayatın <3

    YanıtlaSil
  5. mutfak şahane olmuş, bakınca içim açıldı :) güle güle kullanın..semizotu ennnn sevdiğim şeylerin başında gelir. bu salatadan yapayım en kısa zamanda o halde. ben çoban salata gibi yapıp, bolca semiz otu koyup yiyorum genelde ya da sarmısaklı yoğurt ve nane ile karıştırarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler 🥰 Mutfak uğraştırdı ve epey uzun sürdü tamamlanması ama sonuç ferah oldu dediğiniz gibi 😊 Semizotu yazın vazgeçilmez. Piyaza da çok yakışıyor, çoban salataya da 🥗 yoğurtla yiyince nedense çok aşırı tuz koyma ihtiyacı hissediyorum ben ama tuz yerine bol nane deneyeyim bi dahaki sefere :)

      Sil
  6. Mutfak çok güzel olmuş ☺️.

    YanıtlaSil
  7. keyiften yazıyorum hep :) semizotu ve şeftali peki deniycem saol :)

    YanıtlaSil

Tembellik ve Bağımlılık

Malum okullar kapalı, 2 öğretmen 1 öğrenci olmak üzere ailecek evdeyiz. Her birimiz ayrı köşede tembellik ediyoruz ve maalesef an itibari il...