Çarşamba, Aralık 15, 2021

İzle Butonu - Takip mevzusu

Konuya nereden girsem, nereden başlasam bilmiyorum. Kestirmeden gideyim.

Şimdi şöyle ki bloguma gelip yazılarımı okuyan, yorum yapan herkes benim için çok değerli. Yorum bırakan herkesi cevaplamaya ve bloglarını ziyaret etmeye çalışıyorum. Sağ alt köşede bulunan "İzle" kısmına yönelik hissiyatım ise biraz çetrefilli. Oradaki sayı artıyor, azalıyor... Azalınca anlıyorum ki birileri aradığını bulamadı ya da ben farkedip onu takip etmediğim için izlemeyi bıraktı. Bunu gayet normal buluyorum. O sayının az olması, artıp azalması gibi durumlar beni etkilemiyor çünkü ben ilk önce kendim için yazıyorum. Yani o sayı sıfıra da düşse ben yine yazacağım :) 

Yazılarıma yorum bırakanların bloglarına baktığımda, "İzle" butonu varsa ve eğer dalıp unutmazsam tıklıyorum ama bunun pratikte bir etkisi yok maalesef çünkü blogu izle desem bile yeni yazıların bildirimi gelmiyorum. Ben de her zaman tüm blogları tek tek gezip yeni yazı var mı diye bakamıyorum. Bazen baktığım bloglardaki yeni yazılara yorum yapacak bir şey bulamıyorum çünkü ilgi alanıma girmiyor içerikler. Sırf yorum yapmış olmak için de anlamsız bir şeyler yazmak istemiyorum. Hâl böyle olunca bu konuda bir açıklama yazısı yazmak istedim.

En başta dediğim gibi bloga gelip okuyan, yorum yazan, takip eden herkese çok değer veriyorum. Herkese çok teşekkürler. Elimden geldiğince ben de sizlere uğrayıp takip etmeye çalışıyorum ama çocuklu ve tam zamanlı çalışılan bir hayatta her yere yetişmek pek mümkün değil. Bu yüzden affınıza sığınıyor ve kırılmamanızı rica ediyorum. Yetişemediğim durumlar olursa kasıtlı değildir, gözümden kaçmıştır ya da cidden söyleyecek söz bulamamışımdır :)

Hayat, insanı bazen o kadar yoruyor ki değil bloglar, bloggerlar; 40 yıllık arkadaşları bile gözü görmüyor insanın yani demem o ki, karşılık beklemeden zevk aldığımız bloglarda takılalım, ötesine de pek takılmayalım bence :) 

Hafta ortasından selamlar, sevgiler ❤️



28 yorum:

  1. Ya evet bence de, hatta ben hayatımda blog istatistikleri kısmına tıklamadım desem :))) niye merak edeyim ki, zaten okuyan yorum yazıyor, iki lafın beli kırılıyor, tamam. çok okunmuş az okunmui, önemli olan sen derdini anlattın, bir kişi bile olsun anladı ya da kimse anlamadı ama sen bi rahatladın, tamam.. devam :) rakamlar değil önemli olan, hisler..
    Bu arada ben yine telefondan kendi bloğuma bile yorum yapamıyorum çok mutsuzuuuuum :( bir güncelleme yaptı telefon ondan beri yine bozuldu blogger.. nasıl düzeltileceğini bilen varsa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O teknik işlerden Recep Altun Bey anlıyor. Görürse bu yorumu yardımcı olabilir belki. Tüm söylediklerine can-ı gönülden katılıyorum canım Ceren'im. İstatistiki bilgi hiç sevmem, önemli olan rakamlar değil, hisler benim için de :) Umarım çözümü bilen birileri çıkar yorum sorunun için 🍀

      Sil
    2. Telefondan yorum yapmada bende de sıkıntı var. Her nasılsa blogumun bağlı olduğu hesaptan değil, diğer Google hesabımla açıyor blogları ve kesinlikle diğer hesaba geçiş yapmıyor. Benim telefondan kaynaklı sanmıştım ama genel bir sorunmuş anlaşılan. Takip ettiğim blogların güncellemeleri de dediğiniz gibi bazen görünüyor bazen görünmüyor. Blogger belli ki bir şeyler yapıyor ama kapatıp gitmek yoktur umarım planlarında. Recep Bey bizi aydınlatsa hakkaten ne güzel olur. :)

      Sil
    3. Merhabalar.
      Bilgisayar üzerinden kullanımlarla ilgili bir sorunda yardımcı olabilirdim. Ancak, cep telefonu ile yapılan takip ve işlemler konusunda hiçbir bilgi birikimim ve deneyimim olmadı. Yardımcı olamadığım için üzgünüm.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    4. Teşekkürler, sorun kullandığım safariden ve google hesabından kaynaklı ve biraz sinirlenip "kökten" bir çözümle safariyi sildim yerine chrome kullanmaya başladım telefonumda. sorun ortadan kalktı şimdilik :) tekrar hoş bulduk yani..

      Sil
    5. Yaşasın!! Ya zaten cep telefonunda Safari' nin işi ne ilk defa senden duydum bunu kullanan. :)) Neyse şükür <3

      Sil
  2. Uzun süre paylaşım yapmayan varsa, kimseye yorum yazmayan ya da içeriği kafamla uyuşmayan vs. olursa takipten çıkıyorum. Fazlalık gibi durup gözüme batıyor sonra. :) Vaktim çok diye çok fazla kişi takip etmek durumunda olmadığıma karar verdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir :) Herkes istediğini yapmakta özgür, kimseye gönül koymamak lazım :) İçimizden nasıl gelirse öyle yapalım ;)

      Sil
  3. Çok ilginç, gönül koymak mı? Enteresan ya, bakkaldan hangi gazeteyi alacağına birileri karışsa nasıl olur acaba? Bana da saçma geliyor.
    Bu arada sana bu konuyla ilgili biri bir şey mi dedi bilmiyorum ama izleyenler kısmında bende de azalma oluyor bazen, ben çok eski ve artık yayında olmayan blogların işlevden düştüğünü sanıyorum. Yani bu google' ın saptadığı bir durum sanıyorum. Ama bunun dışında cidden böyle kinayeli, serzenişli bir yorum ya da mesaj aldıysan o da burdan yanıtını almıştır. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentoscum, açık açık serzenişte bulunan olmadı ama beni takip edip yorum yapanlar arasında benim takibe almadıklarım oluyor bazen. Ya unutuyorum ya da dediğim gibi blogu ilgi alanıma girmiyor. Öyle olunca da gıcık olup takibi bırakıyorlar genelde :) Bırakmaları hiç sorun değil, benim derdim, beni kötü bilip durduk yere alınmasınlar. Hani "Aman bu da ne gıcık kadınmış, ben onu takip ediyorum, o beni hiç kaale almıyor" hissine kapılmasınlar. Yoksa kimse kimseyi zorla takip etmek zorunda değil. Ben düzenli olarak takip ettiğim blogları çok sevdiğim için her gün okuyorum, okurken kendimi mutlu hissediyorum. Mesela şimdi Ceren beni takip etmese, ya da sen beni takibi bıraksan, ya da Handan, ya da Mr. Kaplan ben sizi hayatta bırakmam :) Çünkü ben en başından beri sizi okumaktan zevk aldığım için sizi takip ediyorum. Herkes de böyle bakmalı mevzuya, bunu anlatmak istedim aslında. Yani karşılıklı ilişki kurmak çok güzel, muhteşem ama şair ne güzel demiş: "Sen elmayı seviyorsun diye, elmanın da seni sevmesi şart mı?"

      Öperim kocaman 😘

      Sil
    2. bu arada yine belirtelim, bazen de ben gibi "gizli" takip eden olabilir çünkü şebek gibi tüm ismi soyadı ev adresi falan hesabına linkli olup silemiyor olabilir allahım ben ve teknolojik cahilliğim...... onlara da kızmayalım, yorum yapıyorlarsa takip ediyorlardır görünmez olsalar bile diyelim :P sevelim. koruyalım.

      Sil
  4. Merhabalar.
    İzle butonu-Takip Mevzusu başlıklı yazınızı okudum. Önce İzleyiciler gadgetinden başlayalım. Sayfamızı takip etmek isteyen yeni bir üye bu gadgetin altındaki “izle” komutuna basar ve sizi takip etmek üzere sayfanızın bir üyesi olur. Ve hemen akabinde takipçi sayısı bir artar. Zaten yeni üyeyi de bu gadgette hemen fark edersiniz. Zamanla bu eklentideki takipçi sayısında düşüşler gözlemliyorsanız, mutlaka sayfanızı takip etmekten vazgeçen bir üyeniz olmuş demektir.
    Şimdi siz sayfanıza yeni üye olmuş bir blogcuyu takip etmek istediğiniz de bu gadget üzerindeki profil bilgilerinden ona asla ulaşamazsınız. Sayfanızı takip etmek üzere sayfanıza yeni üye olmuş bu blogcunun mutlaka sizin paylaşımlarınızdan birine mutlaka bir yorum yazması gerekir ki, siz bu yorumda yer alan takipçinin URL adres linkine tıklayarak onun sayfasına ulaşabilirsiniz. Aksi halde , bu izleyiciler gadgetinde yer alan profil simgesine tıklayarak bırakın yeni üyenize hiçbir üyenize ulaşamazsınız. Çünkü Blogger bu gadgetin eski özelliğini kaldırdı, yeni de hiç bir şey ilave etmedi.
    Sayfanızı incelediğimde: Blog Listesi gadgetinizin eski gadget olduğunu ve mükemmel çalıştığını gördüm. Sakın bu gadgeti yenileyim, daha değiştireyim yoluna gitmeyin. Çünkü bu gadgeti sayfanızdan kaldırdığınız da ve yeniden yüklemek isteyeceğiniz de maalesef yeni uygulamalı gadget ile karşılaşacaksınız ve bunun da yeniden ayarlanması zaman alıyor ve biraz da komut ilavesi gerektiriyor. Çünkü bu yeni blog listesi gadgeti sağlıklı çalışmıyor.
    Biraz daha cesaret alarak sayfanızda kullandığınız gadgetlerden arşiv ve etiket gadgetlerinin aşağı doğru uzanıp gitmesi, okuyucularınızı ve takipçilerinizi yormaktadır. Arşiv gadgetini açılır menü olarak ayarlayın. Etiketlerinizi de “Bulut” seçeneğini seçin ve ve sayıları göster çentiğini işaretleyin. Böylece yukarıdan aşağı doğru uzamasını engellemiş olursunuz. Tüm gadget dediğimiz eklentilerimiz kullandığınız temaya göre sağ kenar çubuğunda toplanmıştır. Sağ kenar çubuğuna yerleştireceğiniz gadgetlerin uzunluklarını ne kadar kısa tutarsanız, okuyucunuzun sayfanızda rahat bir şekilde sörf yapmasına yardımcı olmuş olursunuz.
    Yorumunu bu bölümü teknik olarak size yardımcı olmak içindir. Paylaşımınızdaki diğer konu için ayrıca yorum yazacağım.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriler için çok teşekkürler, bilgisayar başına geçtiğim an deneyeceğim :) Korkuyorum değişiklik yapmaya çünkü neresinden tutsam elimde kalacak gibi bir his var içimde bloggerla ilgili. Ufak tefek şeyleri kontrollü olarak değiştirebilirim önerilerinize bakıp.

      Sil
  5. Kimse birbiri ile aynı değil, aynı almak zorunda hiç değil:) Burası kuralları, kaideleri olan bir platform hiç değil:) Bizi diğerlerinden ayıran da farklılıklarımız.. Kabul etmeyenin keyfi bilir:)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar.
    Bir önceki yorumda açıkladığım teknik nedenlerden dolayı yaşanan bu sıkıntının en kısa zamanda çözümlenerek, blogcularımızın izleyiciler eklentisindeki herhangi bir üyenin profil simgesine tıkladığında doğrudan o üyenin sayfasına geçebilmeli. Aksi halde, hiçbir işe yaramayan, sadece sayfamıza yeni bir üyenin takipçi olarak katıldığını, eski üyelerden birinin de artık bizi takip etmekten çıktığını anlamaktan başka bir işe yaramamaktadır.

    Gelelim asıl meseleye. Maalesef blogcularımız arasında yapılan ziyaretler, paylaşım okumalar ve yorum yazmalar mütekabiliyet esasına göre takip edilmektedir. Bu platformun en eski üyelerinden sayın Hocam Sabahattin Gencal'de bir yorumunda bu konudan bahsetmişti.

    Ben şu anda paylaşımına yorum yazdığım blogcu arkadaşımızı yerden göğe kadar haklı buluyorum. Benim de çok sevdiğim ve saydığım blogcu arkadaşlarım var, sayfalarını ziyaret ediyorum, ancak kapsama alanmıa giren bir konuda paylaşım yapmışsa büyük bir keyif alark ve zevkle yorum yazıyorum. Ancak kendime göre bir şey bulamadıysam, ziyaretten sonra oradan ayrılıyorum.
    Sürç-ü lisan ettimse affola. Konuya ilişkin açıklamalı bu paylaşımınız bence yerinde ve herkese faydalı olacak bir paylaşım olmuş. Bu nedenle kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgiler için çok teşekkürler :) Evet yorum bırakmadığı zaman takip edenlerin bloglarında ulaşılamıyor dediğiniz gibi. Düzeltilmesi gereken bir sürü sorunu var maalesef Blogger'ın ama karşıda bir muhatap yok maalesef.

      Selamlar, saygılar...

      Sil
  7. Benim en sinir olduğum şey "Bende bloguma beklerim." canım sen gelme bir daha demek geliyor içimden ama terbiyem izin vermiyor. Çok haklı buldum yazını. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Ben de bloguma beklerim" cümlesi benim bam telim. Yazanı elimde sopayla kovalamak istiyorum :))

      Sil
  8. Takip eden kişilerin profilinde artık blog adreslerini göremiyor olmamız gerçekten de büyük sıkıntı. Milattan önce blogu açtığımda böyle bir sorun yoktu ama blog ayarlarını kurcalarken şöyle bir şey buldum ve paylaşmak istedim: Ayarlar/Genel/Kullanıcı Profili başlığı altında Gizlilik bölümü var ve burada "profilimde blogumu göster" seçeneğini ve gösterilecek blog adını işaretlemek gerekiyor. Bu işlem yapılmazsa profilde blog adresi görünmüyor. Eskiden böyle default bir uygulama yoktu diye hatırlıyorum, sanıyorum lanet gelsin KVKK yüzünden eklediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip edenlerin fotolarına tıkladığımızda gittiğimiz sayfada blog adresi görünmemesi kadar saçma bir şeyi Blogger'a yakıştıramıyorum ama öyle işte maalesef.

      Sil
  9. Blog yazarlığı bir meslek değil. Sadece blog yazarak geçimini sağlayan bir kişi tanımıyorum. Takipçi sayısı bir yazar için gurur kaynağı olabilir. Her gün yüzlerce bloga yorum bırakıp takip listenize eklerseniz önemli kısmı size dönecektir. Ancak bunu pek doğal bulmuyorum. Zira takibe kısa bir süre ara verirseniz takipçileriniz kuş misali uçar gider. Önemli olan kendimizi kendimize ve başkalarına özgürce ifade etmek. Rakamlar o kadar önemli değil bence.
    Dediğiniz gibi, ben de blog ziyaretlerini ev ziyareti gibi görmüyorum. Eğer bir blogla aramda bir bağ oluşuyorsa zaten o kendisi çekiyor beni. Takip ettiğim blogların bütün yazılarını takip edemiyorum. Bu yüzden kaçırdığım pek çok yazı onları okumaya değer bulmadığımdan değil, sadece benim zamansızlığımdan. Her yazı da bana hitap edecek diye bir yasa da yok elbette:)
    Her zaman bakma fırsatını bulamasam da okuma listemi gözden geçiriyorum bazen. Oradan takip listemdeki arkadaşların yazıları tarih sırasına göre çıkıyor. Bununla birlikte Deep, Momentos gibi bazı arkadaşlar, sadece yazı yazdığımda değil, yorum ya da yoruma bir cevap yazdıktan hemen sonra, özellikle de kendilerinden bahsedildiği zaman derhal fark ediyorlar. Bunu nasıl başarıyorlar, merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kaystros, yorumlar mailime geldiği için ve ekran başındaysam eğer, açıp bakıyorum, ona göre bir şey yazmam gerekiyorsa yazıyorum. Özellikle Mavi Yalan yazısının altında biz 3 kişi yazışmıştık, ordan benimle ilgili olanlara da illa ki yanıt verdim. Özetle galiba benden bahsedildiğini (adım Sezer olduğu için belki de) hissediyorum :))))

      Sil
    2. eh yorumları gmailden izlemek çok kolay yani :)

      Sil
  10. üye olmadan serbestçe izliyom blogları :)

    YanıtlaSil
  11. İzle butonu varsa ,sevdiğim blogları hemen izlerim, burda olduğu gibi. Karşılığı olsun olmasın bakmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olmalı bence de. Genel olarak karşılık beklemek yorucu ve çoğu zaman boşuna bir şey. Yaptığımız şeyleri karşılık beklemeden sadece istediğimiz için yapmalıyız.

      Sil

*Beni Bekleme Kaptan

Pazartesi günü Rize'ye gidip bel ve boyun MR'ı çekildim. Belimde fıtığın yeri yine dolu; ya fıtık tekrarlamış ya da ödem varmış. Boy...