Salı, Mart 22, 2022

Ağaç Ev Sohbetleri #135

Yine yatak döşek hastayım :( Geçen ay da tam bu vakitler böyle hastaydım. Okul o kadar soğuk ki sürekli üşüyüp hasta oluyorum. Bu kez 3 gün evde yattıktan sonra dün inat - ya da salaklık - edip okula gittim ve bugün daha da kötüyüm. Sesim tamamen kısıldı. Az sonra doktora gideceğim. Saatin 8 olmasını beklerken bu haftaki Ağaç Ev sohbetine dahil olayım. Konu Deep'ten gelmiş:

"Ölmeden önce neleri yapmış olmak istersiniz?" 

- Bu güne dek yazdıklarımı bir dosyada toplamak, hepsini elden geçirmek ve daha katmanlı yeni öyküler eklemek, 

- Gitar çalmak - başlayıp başlayıp bırakmasam çoktan olurdu da işte - , 

- Dünyayı dolaşmak, 

- Kuzey ışıklarını görmek, 

- Motorsiklet kullanmak, 

- Sörf yapmak, 

- Tüplü dalış yapmak, 

- Parasailing ve paragliding yapmak, 

- İpli mağara tırmanışı yapmak, 

- Devasa şelalelerden atlamak, 

- Offroad araçlarla dağ tepe dolaşmak, bundan zevk alan yeni insanlarla tanışmak, 



- Arabayla kıyıdan kıyıdan tüm sahilleri gezmek, en güzel koylarda çadır kurmak, 

- İspanyolca'yı unutmadan önce İspanya'ya gidip bir süre orda yaşamak, 

- Artistik patinaj yarışmalarını canlı canlı izlemek, 

- Paten kaymayı öğrenmek, 

- Curling oynamak, 

- Dikiş dikmeyi öğrenmek, Arya'yla ikimize efil efil, renk renk elbiseler dikebilmek, 

... 

Şu an aklıma gelenler bu kadar ama kim bilir daha neler vardır zihnimin derinliklerinde, gönlümün köşelerinde :) 

Hadi siz de yazın ki okuyup yeni hayaller seçelim kendimize :) 

...

Update: Ses tellerim şişmiş; doktor 4 gün rapor ve konuşma yasağı verdi :( Hatta geçmezse pazartesi tekrar rapor verecekmiş. Evde kalmak neyse de konuşamamak kötü oldu. Evrim göbek atıyor, olsa kına da yakacak :))))

20 yorum:

  1. Gençlik işte tam da bu Sevgili KuyruksuzKedi. Coşkunuz adınıza umutlandırıyor beni. Eminim ki pek çoğunu yapacaksınız, belki bazılarına dışınızdaki bir takım nedenler engel olacak ama ileride bir yaşta kesinlikle hayatın tadını, hayattan biriktirdiklerinizle çok çok daha keyifle çıkaracaksınız ve diyeceksiniz ki bir de: Helal olsun bana be!:)

    Çok eminim bundan, sen de emin ol. Nereden anladın diye sorarsan da satırlarından ve yaşama tutkundan, bir de şu Buraneros var ya, onu çok iyi tanıyorum ben, nüanslarını çok yakından biliyorum. Hatta o bazı yönler itibariyle sende kendini, geçmişini görebiliyor olabilir. O yüzden sıkı tutun kendine, hepsi bu, kendin seni hedeflerinin çoğuna götürecek, emin ol:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazılarını okurken geleceğimi görüyorum o Buraneros'ta :D Tıpkı onun gibi her fırsatta yollara düşen, midesinin sesine her daim kulak veren, birasıyla/kahvesiyle güzel bir kitabın keyfini sürmeyi bilen, yaşlanmayan, sadece yaş alıp yeni deneyimler biriktiren biri olabilmek istiyorum ömrüm yettikçe :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun bir de, heyecandan unutmuşum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Pazartesi'ye kadar konuşma yasağı koydu doktor :( Nasıl geçecek bilemiyorum. Ben ve konuşmamak? Çok zor :)))

      Sil
    2. O iş kolay, üstelik faydaya bile çevirebilirsin. Sevgili Momentos'un seslendirdiği Camdan Bir Kuş Girdi'de bir yerde şöyle bir ifade var, dikkatini çekmiştir mutlaka: Anlamak için dinlemelesin. İşte fırsat, hayatı dinle; müzik, kitap, podcast, film, tiyatro, konser, yaşamın sesleri, deniz... ne varsa yani hayata dair:)

      Sil
    3. Daha önce gördünm mü bilmiyorum hakkında yazdığım ve link paylaştığım bir sanat kanalı, ne ararsan var. Hoşuna gidebilir, hazır dinlenirken... şöylece bırakıyorum linkini, sıcak çorba da göndermek isterdim ama malum teknoloji o işi beceremiyor şimdilik:)

      https://www.arte.tv/en/

      Sil
    4. Oyyy çok teşekkür ederim 🤗 şu an ilaç gibi geldi 🤩 hemen bakıyorum

      Sil
  3. Geçmiş olsun. Umarım isteklerini yapabilirsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) En azından bazılarını yapabilirim gibime geliyor :)

      Sil
  4. Geçmiş olsun ve tüm dileklerin gerçek olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Hayalini kurmak da güzel bazı şeylerin :)

      Sil
  5. curling in mini versiyonunu aldım, evde masada oynamak için, keyifli o da :) en güzeli dünyayı gezmek bencesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa nasıl bir şey o ki? Nette bulursam alayım ben de :)

      Sil
    2. var bir dolu çeşidi, mini olanı, yabancı olanları var güzel onlar da :)

      Sil
  6. Geçmiş olsun, umarım daha iyisinizdir. Buraneros'un "gençlik işte!" dediği hisleri paylaşıyorum. Yaşama sevinciniz eksik olmasın. Bu arada curling oyununu ilk kez sizden duydum. Tanrım bilmediğim ne kadar çok şey var:)) Bize anlattığınız Evrim, sizi hayatta o en yüksek şelalelerden atlatmaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrim zaten gelmez o şelalenin başına :))) Curlinge yıllar önce televizyonda rastladım şans eseri ve bayıldım. Evrim'le beraber izlemeyi çok seviyoruz. Önceden TV.de denk geliyorduk spor kanallarında ama bir süredir hiç denk gelmedik. Sebepsiz yere bana biraz curlingi anımsatan bocceyi de seviyoruz. Bocce kumda oynandığı için tatil köylerinde denk geliyoruz bazen. Birkaç kez oynadık Evrim'le ama curling oynanamak biraz hayal gibi :D

      Sil
  7. Offf içlerinde çok beğendiğim maddeler oldu, heyecanımdan önce bunu yazmak istedim. :)
    Niyet ettim ölmeden önce kuzey ışıklarını görmeye bende. :D
    Şimdi heyecanımı attım çok çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Aralık gibi bende böyle birşey yaşamıştım bi on gün sesim çıkmamıştı. Ama olsun bu bize engel olamaz, bol bol yaz sen bize. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Bugün daha iyiyim, sesim çıkıyor az da olsa :) Kuzey ışıklarını görmek ulaşılması zor bir hayal gibi geliyor bana ama olsun yine de istiyorum ve hayallere sınır koymamıza gerek yok :)

      Sil
  8. Yazarken aklıma gelmedi evet mağara da güzel olur, Bisiklet tamam ama motorsiklete hiç hevesim olmadı. Araba da kullanamıyorum, trafikte telaş yapıyorum. Bana nasıl ehliyet verdiler hala şaşarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kendi arabımızı ilk kez kullanacağım zaman bana nasıl ehliyet verdiler demiştim içimden çünkü önümdeki panel, ışıklar, göstergeler, aynalar vs. derken her şey çok karışık gelmişti. 3,5 yıl oldu arabayı alalı artık otomatiğe bağladım ama büyük şehirde aynı rahatlıkla kullanabileceğim sanmıyorum.

      Sil

*Beni Bekleme Kaptan

Pazartesi günü Rize'ye gidip bel ve boyun MR'ı çekildim. Belimde fıtığın yeri yine dolu; ya fıtık tekrarlamış ya da ödem varmış. Boy...