Cumartesi, Haziran 22, 2024

Ve Karneler Verilir :) - Gecikmeli Yazı

*Bugün karne günüydü :) 

Son 2 haftada şu yazının son paragrafında bahsettiğim etkinliklerin tümünü gerçekleştirirdik ve hem çocuklar hem de biz eğlenceli bir şekilde veda ettik okula. Ben susayım, fotoğraflar anlatsın :)


Bilim şenliğimiz :) 



Yetenek paylaşım saatimiz :) 


Takas saati :) 



Öğretmen - öğrenci pikniğimiz :) 







Arya'nın kille tanışması :)) 



Arya'nın okulunda etkinlikler yapılmayınca Arya'yı da bizim okula götürdüm. Etkinliklerden o da nasibini almış oldıu :) Cuma günü biz karneleri 10.30'da verdik; Arya'nın okulu 14.30'da verdi. Karneyi alır almaz plaja attık kendimizi. Deniz muhteşemdi; Evrim bile 2 kez yüzdü :)) 

...


*Okulun kapandığı gün yukarıdaki satırları yazıp bırakmışım, fotoğrafları bile eklememişim :( Üstüne neler oldu neler... Öncesi sonrası derken anlatılacak o kadar çok şey var ki bu yazı nasıl biter bilemiyorum şu an. Elimden geldiğince özet geçeyim :)

Arife günü dip köşe bayram temizliği yapınca bayramın 1. günü belim kilitlendi ve acillik oldum. Doktor iki büklüm halime acıyıp direk ağrı kesici - kas gevşetici iğne yazdı. Aynı akşam Ankara'dan arkadaşlarımız geldi. O akşamdan başlayarak toplamda 3 gün - 3 gece, 4 aile beraberdik. İlk akşam Fundalarda yemek yedik; ertesi sabah Osmanağa Konağı'nda kahvaltı, sonrası Arhavi parkı ve Güneşlerde kahve keyfi, akşam bizde yemek; sonraki gün Güneşlerde kahvaltı ardından Fındıklı'da dere keyfi ve akşamına Avlu restaurantta çilingir sofrası; son sabah Fındıklı'da dere manzarası eşliğinde mis gibi bir kahvaltı ve kahve keyfi. Arkadaşlarımız öğlen Ankara'ya doğru yola çıktılar; biz biraz daha Fındıklı'da kalıp yağan yağmura inat bir tur daha derede yüzüp sonra eve döndük. Muhteşem bir 3 gündü :) 









Fındıklı'dan Fundaların dere manzaralı evinde kahvaltı keyfi :) Habersiz çekilen fotoya ağız dolu yakalanınca böyle çıkıyor insan :)) 


Ankara'dan gelen arkadaşlarımızdan Emre hariç hepimiz öğretmeniz yani ortamda 1 asker, 7 öğretmen, 2 erkek ana sınıfı çocuğu, 1 ortaokullu (Arya) ve 1 bebek vardı :) Tek bir sorun, sıkıntı olmadan inanılmaz eğlenceli ama aynı zamanda inanılmaz sakin, huzurlu, dinlendirici bir zaman dilimiydi. Tadına doyamadık ama her güzel şeyin bir sonu var tabi. Umarım yine böyle bir buluşma yaşarız yakın gelecekte :)

...


Eve geldiğimizden beri zaman geçmiyor sanki. Okula gitmeyince günler çok uzun geliyor bana. Sabah en geç 8'de uyanıyorum. İlk günler 6.30'du. Umarım 8'den 9'a-10'a kayar uyanma saatim bir an önce. Gerçi haftaya seminer haftası olduğu için yine okulda olacağız. Öğretmenler için tatil esasında Temmuz itibari ile başlıyor. 

Önümüzdeki hafta eğer Evrim üşengeçliğini yenip bilet alabilirse İstanbul'a gidecek. Arya ile 1 hafta başbaşa kalacağız evde. Benimle okula gelir, okul sonrası denize gideriz hava izin verirse. Hava izin verirse diyorum çünkü burası baya yağmurlu ama sanırım Pazar günü güneş açacak. 

Seminer haftası için kızlarla Batum planımız var. Yurtdışı harçları değişmeden son son gezelim. Nereye zam yapılacağı, neyin vergisine vergi ekleneceği hiç belli olmuyor bu aralar. Yurtdışına çıkmaktan Çin malı arabaya kadar revaçta olan ne varsa tehlikede. O yüzden hâlâ yapabiliyorken yapmak lazım bazı şeyleri. 

... 

Fotoları anca yükledim. 

Şu an kuafördeyim. Ruya 3.8 güncellemesi yükleniyor :)))


Bitince güncelleyip sonucu paylaşırım :) 





Mavilim, mavişelim :) 

23 yorum:

  1. Muhteşemmm (bel kitlenmesi dışında) okurken ben neşelendim resmen :) saçları merak ettim :) bu takas işlemi çok güxel bir aktivite değil mi? Burda bu sene çakal okul aile birliği okulda bırakılan, unutulan ve kaç uyrıya rağmen geri alınmayan tüm eşyaları yax şenliğinde kermes yapıp 1-2 euroya satışa sundu :)) paltolar kar botları falan çocuklar nasıl bu kadar unutkan olabiliyor :)) Geliri okul ve unicef'e gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi yapmış sizin okul. Bizim okulda da kayıp/unutulan eşya dolabı var. Neler var görmelisin: bot, ayakkabı, eşofman, fermuarlı sweatler... Bina girişinde duruyor ki çocuklar görüp alsın diye ama kimse de hatırlayıp almıyor. Yeni nesil çok değişik :)) Saçlar için foto çekip hemen eklicem yazıya Ceren'im :)

      Sil
    2. şimdi gördüm çok ykışmış <3

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun. Mavi renk çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. İyi tatiller ve saçlar çok havalı olmuş. :)
    Keyifli geziler olsun. :)

    YanıtlaSil
  4. Yıl boyu ciddi rahatsızlıklar geçiren idealist bir öğretmenin yıl sonu enerji depolaması ne güzel. Oku etkinliklerinizi uzaklardan alkışladım. umarım sesler ulaşmıştır oraya.
    Sağlıkla iyi tatiller diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Makbule öğretmenim. Her şeyin başı sağlık. Benim için zor bir eğitim-öğretim yılı oldu ama yıl sonu etkinlikleri sayesinde enerjik bir kapanış yaptık :)

      Sil
  5. İyi tatiller, o umulan buluşmadan biz de yaşarız yakın gelecekte inşallah, herşey nasip sonuçta:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuraya şans için 4 yapraklı yoncalar bırakıyorum Sevgili Buraneros 🍀🍀🍀

      Sil
  6. Saç muhteşem olmuş, iyi tatiller bunu hakettiniz

    YanıtlaSil
  7. iyi tatiller :) çok güzel ve sağlıkla geçsin günler.
    arya'nın gamzelerinden öperim :)

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar.
    Fotoğraflarınızda, bir eğitim ve öğretim yılını daha sağ salim tamamlamanın buruk bir sevincinin yaşandığını görebiliyoruz.
    Ne mutlu size...
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Ağrılı sancılı, ameliyatlı bir yıldı ama şükür bitti :) Siz nasılsınız, sağlığınız nasıl?
      Selamlar, saygılar...

      Sil
    2. Merhabalar.
      Ben de her yıl bir operasyon geçiriyorum. Geçen yıl prostat, bu yıl da prostat ameliyat yerlerinden çıkan kasık ve karın fıtıklarından ameliyat oldum. Ama şimdi çok şükür iyiyim. Size de sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim. Allah'a emanet olun.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
  9. Saçlarına bayıldım bayıldım. Ve iş sonrası mis gibi denizde yüzdüğünüzü hayal ettikçe kıskandım :) Ne hoş :) Kalabalık etkinlikler hele ki özlemde varsa birde hafif rakı-sarpa gecesi yapılırsa muazzam oluyor. Çok sevgiler ve saçlarını güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Kesinlikle özlenen dostlarla kurulan sofralar muazzam oluyor :) Orta yaş krizi vuruyor ara ara, saçlar renklenince iyi geliyor :)

      Sil
  10. iyi tatiller öğretmeniiim :)

    YanıtlaSil
  11. mucanberk@hotmail.com adresime Samsun'a ne zaman geleceğiniz konusunda bir mail atılsa fena olmaz sanki, ben de telefon numaramı yollarım:)

    YanıtlaSil

Ve Karneler Verilir :) - Gecikmeli Yazı

*Bugün karne günüydü :)  Son 2 haftada şu yazının son paragrafında  bahsettiğim etkinliklerin tümünü gerçekleştirirdik ve hem çocuklar hem d...