Pazartesi, Mayıs 31, 2010

BleachMania

Son 2 haftadır delicesine bir tutkuyla Bleach izliyoruz Evrim'le. Yaklaşık 80 bölüm izledik. Bir başlayınca bağımlılık yapıyor; Bleach'le yatıp Bleach'le kalkar olduk. Rüyamda bile Ichigo ve Ishida'yı görür oldum:) Bleach, Shinigami (ölüm tanrısı) Rukia Kuchiki'nin bir hollowla (şeytani ruh) çarpışırken yaralanıp güçlerini Ichigo'ya aktarmasıyla başlıyor. İlk bölümler Ichigo'nun Rukia yerine Shinigamilik görevini üstlenip hollowlarla uğraşmasıyla geçiyor. İlerleyen bölümlerde Shinigami güçlerini Ichigo'ya devreden Rukia'nın cezalandırılmak üzere Soul Society'e götürülmesi ve Ichigo'yla arkadaşlarının onu kurtarma çabaları anlatılıyor. Her bölümde yeni bir karekter katılıyor ve yeni yetenekler ortaya çıkıyor. Shinigamilerin güçleri de ilerleyen bölümlerde ortaya çıkıyor. Her Shinigaminin farklı bir özelliği ve adı olan zanpakutou.su yani özel bir kılıcı var. Gücünü kullanmakta ustalaşan Shinigamiler bir üst seviye olan Bankai'yi kullanabiliyor. Tabi ki baş kahramanımız Ichigo'nun zanpakutou.su acayip karizmatik. Bleach'teki her karakterin kendine has bir garipliği var. Yıllardır anime izlesem de, anime dünyasının aşırılıklarına ve abartılarına alışkın olsam da bazı karakterlere ve abartılara tahammül edemiyorum. Bleach söz konusu olduğunda katlanamadığım karakter Ichigo'nun babası. Adam çatlağın önde gideni, olur olmadık yerde Ichigo'ya saldırıyor. Tabi çoğu zaman Ichigo tarafından pişman ediliyor ama yine de vazgeçmiyor. Bleach'in ana karakterlerine dönersek Ishida ve Rukia oldukça karizmatikken Inoue Orihime bir o kadar saf, naif bir karakter. Ichigo'yla sürekli çatışma ve yarış halinde olan Renji karekteriyse karizmatik görüntüsünün altında hafif bir aptallık barındırıyor gibi. Chad'a gelince, neredeyse hiç konuşmayan bu karakterin sesini fazla duymadığımız gibi yüzünün yarısını sürekli kapatan saçları yüzünden aynı anda iki gözünü görmek de pek mümkün değil. Soul Society'nin birbirinden eksantrik(?!) "captain" ve "lieutenant"ları de Bleach'i eğlenceli kılan karakterlerden. Karşısında dişe dokunur bir rakip bulunca sevinçten deliye dönen Kenpachi ve pembe saçlı minik ekürisi oldukça tezat ama bir o kadar da uyumlu aslında. Sanırım Kenpachi,Bankai'si olmayan -eksikliğini de duymayan- tek captain olan. Böyle anlatmakla olacak gibi değil bence hemen bulup indirin bilgisayarınıza sonra da oturup zevkle izleyin:)

4 yorum:

  1. ben izlemekten çok mangası nı takip ediyorum. Animesinde çok fazla filler bölüm var ama belki devam ederim kaldığım yerden =) Bu arada.... neyse hadi spoiler vermiyeyim =)))

    YanıtlaSil
  2. aaa benden başka bleach seven izleyen birisi olduğunu görmek oley allahııım :D ay çok severim ben de her karakteri ayrı ayrı düşünülmüş emek verilmiş bir acayip olayların içinde ben de onlarla sürüklenerek izlemiştim :) mangasına başlamayı düşünüyordum ben de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bu yorumu yeni görüp 1 yıl sonra cevap vermem!!! Ciddi ciddi Bleach fanıyım ben :) Devil May Cry, Death Note, Vampire Hunter D, Fairy Tail... Bunlar da sevdiğim, aklıma gelen diğer animeler :)

      Sil
    2. yaa mailde görünce bana cevap verdiğini algılayamadıydım sonradan fark ettim ben de :D bu saydıkların da çok iyi animeler :) dgrayman, fullmetal alchemist, guilty crown izlemediysen onlara da bakmalısın daha bir dolu var da aklıma gelmedi şimdi :)

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...