Pazar, Haziran 09, 2024

Plansızlık

An itibari ile hâlâ yaz tatilimizi planlayamadık :( Sadece Temmuz başında yola çıkacağımız, 2 gece Samsun'da, 2-3 gün de Eskişehir'de kalacağımız konusunda fikir birliğine vardık. Gerisi meçhul :( Antalya mı Marmaris mi? Hangi otel? Kaç gece? Geri dönüş güzergahımız nasıl? Hiçbirinin cevabı yok.

Otel araştırmaktan ve kötü yorumları okudukça vazgeçmekten yoruldum. Olumsuz yorumların çoğu birbirinin aynı: "Yabancı turist değilseniz bu otele asla gitmeyin. Yerli turistin değeri yok bu otelde.", "Yemekler lezzetsiz, kırmız et asla yok. İçecekler kalitesiz ve yetersiz., "Otel çok kalabalık ve tüm tatil sıra beklemekle geçiyor."... 

Update: Yukarıdakileri yazmıştım ki anlık bir karar ile bir otel seçip 10-16 Temmuz tarihlerine Marmaris'e rezervasyon yaptırdım. Bir değişiklik olmazsa 4-5 Temmuz Samsun, 6-7-8 Temmuz Eskişehir, 9 Temmuz Marmaris'te oluruz.10-16 Temmuz otel, 16 Temmuz sonrası 1-2 gün küçük bir pansiyonda kalıp Marmaris'i gezeriz; sonrasında Antalya Lara'ya geçip 2 gece de orda kalır, kardeşimi görürüz diye planlıyorum. Sonrası dönüş yolu.

Normalde otel seçerken 2 temel kriterimiz var: 1) Yemekler 2) Yatak üstü havludan kuğu :)) Eğer fotolarda yatak üstü havlu kuğu ve gül yaprakları varsa o otelden uzak durulmalı. Tecrübeyle sabit :) Yemekler için de yorumları okuyoruz mutlaka. Bu yıl bu iki kriterimize bir de aquapark ekledik Arya'ya önceden söz verdiğimiz için. Epeydir otel araştırıyorum ama istediğimiz kriterlere ve bütçemize uyan, içimize sinen bir otel bulamadım bir türlü. Tam işte bu dediğim yerin yorumlarını okuyunca tüm hayallerimiz yıkılıyor. Kötü yorum olmayan otellerin fiyatıysa çok uçuk. Az önce rezervasyon yaptırdığım otelin yorumlarında arılardan ve tatlıların sıradanlığından şikayet edilmiş. Tatlılar beni çok üzmez; Evrim de her türlü yer zaten, çok incelemez konu tatlı olunca :)) Bunun dışında aile tatiline uygun oluşu, aquaparkının fotoğrafları, Türk turistlerin olumlu yorum bırakmış olmaları ve fiyatının bütçemiz sınırlarında oluşu karar vermemi sağladı. Tabi ki arada olumsuz yorumlar da var ama az ve bizim temel kriterlerimizin dışındaki mevzularda. Kısacası şu dakikadan sonrası şans işi :)


Şimdilik bu kadar tatil bahsi yeter :) 
...

Yarın okulda yetenek paylaşım saati var; Salı günü takas saati ve bilgi yarışması; Çarşamba günü öğrencilerle birlikte kahvaltı - piknik saati; Perşembe oyun günü; Cuma malum, karne günü :) 

Heyecanlı ve eğlenceli bir hafta bizi bekliyor :)

Fırsat buldukça yazıp anlatırım umarım.

Çarşamba, Haziran 05, 2024

Güneş varsa Hayat şahane!

Güneş olunca her şeyin üstesinden gelebilirmişim gibi ya da hiçbir mevzu o kadar da önemli değilmiş gibi bir hissiyat geliyor bana :)) Cuma'dan itibaren her gün güneşliydi ve ben acayip mutluyum :) 

Cuma - Cumartesi sınav kağıtlarını okuyup bitirdim ve Pazar günü ailecek denize gittik. O kadar keyifliydi ki... Arya ile yüzdük, Evrim üşengeçliğinden ayağını bile sokmadı suya. Ailecek güneşlendik, kelime oyunu oynadık, kitap okuduk. Kahvaltımızı evde yapmıştık; yanımıza nohutlu salata almıştım yani sağlıklı beslenmeye sahilde de devam ettik :) Akşamüstü eve döndük; duş alıp Funda'ya gittim. Kızlar gecesi yaptık, gece de orda kaldım. Tabi ki bol bol güldük; gece gördüğüm rüya bile çok komikti :D


Her şey ev yapımı deyip yedim :) 

...

Bugün okul çıkışı patoloji sonuçlarımı öğrenmek için doktora gittim ama maalesef pek bir işe yaramadı. Normalde gittiğim ve beni kolposkopiye gönderip biyopsi aldıran Trabzon'daki onkolog jinekolog doğum iznine ayrıldığı için Rize'de başka bir onkolog jinekoloğa gittim. Biyopsi başka hastanede yapıldığı için raporu göremediğini söyledi. Tekrar kolposkopi yapmak istedi ama uyutarak değil, yine canlı canlı kesip biçeceği için kabul etmedim. O zaman 6 ay gözlemle, 6 ay sonra tekrar kontrole gel dedi. Çok da umurunda değildim, yarım ağız konuşup başından savdı beni. Normalde olsa sinirlenirdim ama güneş sağ olsun, hastaneden çıkar çıkmaz boş verdim gitti.

...


Bugün Evrim'in boş günüydü. Ben okuldayken evi süpürüp balkonu yıkamasını istemiştim. Tertemiz yapmış her yeri canım kocam❤️ Ben de eve dönüşte akşam yemeğini hızlıca halletmek için kasaba uğrayıp köfte aldım. Evde fırının ızgarasında pişirdim; böylece fazlı yağı alttaki tepsiye akmış oldu. Yanına da zerdeçallı cacık yaptım. Yemek sonrası Evrim'le yürüyüşe çıktık. Kısacası bugün de ufak bir bölüm dışında gayet keyifliydi :)



Yarın Arya'nın doğum günü. Çok istediği bir boya seti vardı, onu alacaktık ama Özlem almış hediye olarak. Babaannesi spor ayakkabı, yazlık kıyafet ve bikini aldı. Sonuç olarak biz hediyesiz kaldık. Tabi Arya fırsatı hiç kaçırmadı ve resim çizmek için dijital grafik tableti istedi. Evrim önce karşı çıktı el becerisi körelir diye ama Arya eliyle de çizmeye devam edeceğine söz verdi. Tabletin siparişini verdik; tam karne günü gelecek. Bir taşla iki kuş vurmuş olacağız: hem karne hem doğum günü hediyesi :)) 

Az önce Arya için kitap siparişi verdim. Bugün banyo sonrası saçını tararken artık büyüdüğü, çocuk kitaplar yerine roman okumak istediğini söyledi ve ona yeni kitaplar almamı istedi :) Küçük bir araştırma sonrası 11 - 13 yaş aralığına uygun kitaplar seçip sipariş ettim. Umarım istediği tarzda kitaplar bulmuşumdur.  

...

Önümüzdeki hafta için Milli Eğitim bir etkinlik programı gönderdi okullara. Programdaki farklı aktivitelerin planlanıp yapılması gerekiyor. Tabi ki etkinlik komisyonuna beni seçmiş idare. Şaşırdım mı? Hayır. Neyse seçilen arkadaşlarla hızlıca planladık. Bu haftadan başlamaya karar verdik. İlk etkinlik yarın. Adı "Bir Derdim Var". Çocuklar dert edindikleri toplumsal bir konu/sorun üzerine fikirlerini ifade edip konuşacaklar. Gazze'de yaşananlar, sömürgecilik, sokak hayvanları ve küresel ısınma konularını belirledik ama çocuklardan gelecek farklı sorunlar da konuşulacak. Programdaki diğer etkinlikler bilgi yarışması, yetenek paylaşım saati, bilim-sanat şenliği, takas saati, piknik, oyun saati. Bilgi yarışmasını da ben düzenliyorum. Soruları şu siteden aldım. Bazılarını cevap şıklarıyla, bazılarını şık vermeden soracağım. Dörder kişilik 3 grup yarışacak; her grupta birer tane 5-6-7-8. sınıf öğrencisi olacak. Eğlenceli olacağını düşünüyorum. Bakalım :)

Plansızlık

An itibari ile hâlâ yaz tatilimizi planlayamadık :( Sadece Temmuz başında yola çıkacağımız, 2 gece Samsun'da, 2-3 gün de Eskişehir'd...