Pazar, Haziran 09, 2024

Plansızlık

An itibari ile hâlâ yaz tatilimizi planlayamadık :( Sadece Temmuz başında yola çıkacağımız, 2 gece Samsun'da, 2-3 gün de Eskişehir'de kalacağımız konusunda fikir birliğine vardık. Gerisi meçhul :( Antalya mı Marmaris mi? Hangi otel? Kaç gece? Geri dönüş güzergahımız nasıl? Hiçbirinin cevabı yok.

Otel araştırmaktan ve kötü yorumları okudukça vazgeçmekten yoruldum. Olumsuz yorumların çoğu birbirinin aynı: "Yabancı turist değilseniz bu otele asla gitmeyin. Yerli turistin değeri yok bu otelde.", "Yemekler lezzetsiz, kırmız et asla yok. İçecekler kalitesiz ve yetersiz., "Otel çok kalabalık ve tüm tatil sıra beklemekle geçiyor."... 

Update: Yukarıdakileri yazmıştım ki anlık bir karar ile bir otel seçip 10-16 Temmuz tarihlerine Marmaris'e rezervasyon yaptırdım. Bir değişiklik olmazsa 4-5 Temmuz Samsun, 6-7-8 Temmuz Eskişehir, 9 Temmuz Marmaris'te oluruz.10-16 Temmuz otel, 16 Temmuz sonrası 1-2 gün küçük bir pansiyonda kalıp Marmaris'i gezeriz; sonrasında Antalya Lara'ya geçip 2 gece de orda kalır, kardeşimi görürüz diye planlıyorum. Sonrası dönüş yolu.

Normalde otel seçerken 2 temel kriterimiz var: 1) Yemekler 2) Yatak üstü havludan kuğu :)) Eğer fotolarda yatak üstü havlu kuğu ve gül yaprakları varsa o otelden uzak durulmalı. Tecrübeyle sabit :) Yemekler için de yorumları okuyoruz mutlaka. Bu yıl bu iki kriterimize bir de aquapark ekledik Arya'ya önceden söz verdiğimiz için. Epeydir otel araştırıyorum ama istediğimiz kriterlere ve bütçemize uyan, içimize sinen bir otel bulamadım bir türlü. Tam işte bu dediğim yerin yorumlarını okuyunca tüm hayallerimiz yıkılıyor. Kötü yorum olmayan otellerin fiyatıysa çok uçuk. Az önce rezervasyon yaptırdığım otelin yorumlarında arılardan ve tatlıların sıradanlığından şikayet edilmiş. Tatlılar beni çok üzmez; Evrim de her türlü yer zaten, çok incelemez konu tatlı olunca :)) Bunun dışında aile tatiline uygun oluşu, aquaparkının fotoğrafları, Türk turistlerin olumlu yorum bırakmış olmaları ve fiyatının bütçemiz sınırlarında oluşu karar vermemi sağladı. Tabi ki arada olumsuz yorumlar da var ama az ve bizim temel kriterlerimizin dışındaki mevzularda. Kısacası şu dakikadan sonrası şans işi :)


Şimdilik bu kadar tatil bahsi yeter :) 
...

Yarın okulda yetenek paylaşım saati var; Salı günü takas saati ve bilgi yarışması; Çarşamba günü öğrencilerle birlikte kahvaltı - piknik saati; Perşembe oyun günü; Cuma malum, karne günü :) 

Heyecanlı ve eğlenceli bir hafta bizi bekliyor :)

Fırsat buldukça yazıp anlatırım umarım.

15 yorum:

  1. Merhabalar.
    Size iyi tatiller dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey,
      Çok teşekkürler :) Selamlar, saygılar...

      Sil
  2. kolaylıklar ve keyifli günler bu hafta için :) kuğulu havlu sendromu :)

    YanıtlaSil
  3. yazını okuyunca, "e biz de hiç tatil planı yapmadık bu sene" dedim kendi kendime :) yazlığa gidiş temmuz başı. sonrası allah kerim :)
    size iyi tatiller, seçtiğiniz oteller umduğunuzdan da güzel olsun dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazlık olunca plan belli olmuş kendiliğinden :) Çok teşekkürler, umarım hepimizin tatili çok iyi geçer, hepimiz dinlenir, tüm senenin yorgunluğunu atarız :)

      Sil
  4. iyi tatiller rüyacım :) ağustosta belki görüşürüx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ceren'im :) Ağustos umudumuz taze :)

      Sil
  5. Bu okul dönemi de bitti sayılır, iyi tatiller şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :)
      Bugün karneleri verdik geriye kaldı 1 haftalık seminer! Sonra gelsin tatil :)

      Sil
  6. Telaşlanma, su akar yolunu bulur demiş ya büyüklerimiz, hayata biraz da öyle bak, heyecanın tadını çıkar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telaş değil de bilinmezliğe karşı garip bir direnç benimkisi Sevgili Buraneros :) Plan 4-5 Temmuz Samsun'da olmak; 5'i size - yani sen ve enn sevdiğin kadın :) - de uyarsa umarım sonunda aynı masada sohbet edebileceğiz diye umut ediyorum :)

      Sil
    2. Şu an olumsuz bir durum gözükmüyor bizim tarafta, çok çok çok olağanüstü bir durum olmadığı sürece en azından ben garantiyim.:) Aynı masada sohbet elbette... Enn Sevdiğim Kadın'ın o tarihlerdeki iş durumunu bilmiyorum, öğrenir negatif bir durum varsa onu da bildiririm ama şu an itibariyle bir sorun yok gibi duruyor. Muhtemelen 5' li masa kurulur sanki:)

      Sil

Plansızlık

An itibari ile hâlâ yaz tatilimizi planlayamadık :( Sadece Temmuz başında yola çıkacağımız, 2 gece Samsun'da, 2-3 gün de Eskişehir'd...