Cumartesi, Şubat 11, 2023

Hayat...

Ece Üner hislerimize tercüman oldu. Gerçekten nefes almaya utanıyor insan. 




Tarihe Not: 6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremde kaybettiğimiz canlar anısına saygıyla ve büyük üzüntüyle...



12 yorum:

  1. Aynen, kalbmiz sıkışıyor halâ...

    YanıtlaSil
  2. Orada değiliz ama orada gibiyiz ... Çok üzgünüm çok.

    YanıtlaSil
  3. Bunca yaşadığımız felaketlere rağmen, deprem karşısında ne kadar hazırlıksız olduğumuzu 6 Şubat depremi bizlere bir kez daha hatırlattı. Bundan sonra karşılaşacağımız her afetten her şeyimizle hayatta kalmak istiyoruz.

    Böylesi büyük afet ya da insani krizler sonrasında toplumsal dayanışma duyguları çok yoğun yaşanır. Deprem afetini yaşayanlar ile deprem bölgesinden uzakta olanlar için en güçlendiricive sağlıklı eylem DAYANIŞMA'dır.
    Allah, bu millete zeval vermesin.

    Bu felakette yaşamını yitiren kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilerim. Şu anda deprem bölgesinde çaresiz ve zor durumda olan herkese de metanet, sabır ve dayanma gücü dilerim. Cenab-ı Hakk tüm milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Ve bizleri bir daha böyle acı felaketlerle karşılaştırmasın.

    Geçmiş olsun Türkiyem!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın deprem olsa yine aynı şeyler yaşanır. Çünkü ders almama konusunda birinciliği kimseye bırakmıyoruz biz. 99 depremindeki can kayıplarının sorumlusu müteahhitler o depremden sonra 3 gün sözümona cezalarını çekip (?) yine inşaat sektörüne dönüp para kazanıyorsa ders almaktan bahsedemeyiz maalesef.

      Sil
    2. Her yıl 17 Ağustos'ta "unutmayacağız, unutturmayacağız" diye 24 yıl önce kaybettiğimiz insanları anıyoruz. Ama bir kez daha gördük ki bir deprem ülkesinde yaşadığımızı, depremin yarattığı yıkımı ve buna hazırlanmamız gerektiğini unutuyoruz.

      Bu devletin bütçesi yapılırken, depremle ilgili yapılması gerekenler ile alınması gereken tedbirler için ne kadar bütçe ayrılmış? Bu arada oy uğruna yapılan o imar aflarını da unutmuyoruz. Belediyelerin rant uğruna yönetmeliğine uygun olmayan yapılar için nasıl inşaat ruhsatları verildiğini de biliyoruz.

      Neyse, şimdilik dayanışma içinde ve birlikte hareket etmeliyiz.
      Selam ve dualarımla.

      Sil
  4. Gerçekten hepimizin içinden geçen buydu ve dile getirememek bile ne zormuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşadığımız çaresizlik hissini anlatacak olsak diyeceklerimiz yetersiz kalacaktır muhtemelen.

      Sil
  5. Haluk Levent o sözü ile aslında hepimizin içinden geçenleri söylemiş oldu. Canımız bundan öncede yandı ama hiç bu kadar acımamıştı.

    YanıtlaSil
  6. bu olay çok ağır geldi hepimize.

    YanıtlaSil

NeverEnding...

Sonu gelmez sorumluluklar... Okulların kapanmasına son 1,5 ay!  Sınavlar kapıda; tüm gün sınav hazırladım. Her sınıf için reading&writin...