Perşembe, Nisan 20, 2023

Yeniden...

Hayattaki önceliklerimiz karışıyor, kayboluyoruz bazen. Neyin iyi geldiğini, neyin öncelikli olduğunu hatırlayıp kendimizi bulalım yeniden. 

Düzenli egzersiz her zaman iyi gelir bana ama bunu bile bile bırakmıştım hareket etmeyi. Arya'nın bebekliğinden itibaren düzenli spor yapıyordum. Pandemide reformer pilates derslerimi bıraktım ama evde spor yapmaya devam ettim uzun süre. Sonra pandemi bitti, Hayat yeniden hareketlendi ve nasıl olduysa ben sporu komple bıraktım. Bir ara koşuyordum, bisiklete biniyordum ama sonra ipin ucu kaçtı hatırlamadığım bir noktada. O andan sonra vücut ağrılarım giderek artmaya başladı ve son 3-4 ay ağrılar yüzünden hayatım kâbusa dönüştü. Sürekli egzersiz videosu izleyip, kaydedip sonra da oturduğum yerden kalkmadan devam ettim ağrılarla yaşamaya.

1 ay önce fizik tedavi doktoruna muayne oldum; belim için 2 haftalık fizik tedavi gördüm ama zerre iyileşmedim. Tekrar doktora gidip MR için randevu aldım, dün gece hem boyun hem de bel MR'ı çekildim. MR raporları 27 Nisan'da çıkacakmış. O tarihe kadar bile boş boş oturup ağrı içinde yaşamaya devam etmek istemiyorum. Bu yüzden üç gün önce başlangıç seviye yoga ve fıtık egzersizleri yapmaya başladım. Baktım daha iyi hissediyorum, bugün bir de kardio - dans çalışması ekledim günlük rutinime :) 

Ağrılar tamamen geçmedi tabi ki ama kendimi biraz da olsa hafiflemiş hissediyorum. Bu hisse tutunup spora devam etmem gerekiyor. Videoları şuraya bırakayım.


 

Yeni başlayanlar için diyor ama ben ilk gün hareketlerin bazılarını yapamadım. Bittiğinde kan ter içindeydim. Ara verince vücut resetliyor, hemen salıyor kendini. Ama alışacak tekrar eninde sonunda :) 



10 yorum:

  1. Hemen dansı kaydettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok seviyorum bu dans videosunu ben :) Mutlaka dene 😉

      Sil
  2. Allahım hızır gibi geldi yaaa. Ben de bugün bir şeylere başladım akşama yazıcam bak ayrıntılı! yeter vallahi yeter.... başlıyoruz :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz yaz bekliyorum merakla 🤩 Nerede hareket, orda bereket!

      Sil
  3. Son videodaki fizyoterapist çok güzel anlatır ve uygulanması kolay egzersizler veriri, sonuçları da son derce olumlu oluyor.
    Doğru hareket candır! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kısa ve net anlatıyor hareketleri; laf olsun torba dolsun diye gereksiz konuşmuyor :) Takip etmekte fayda var :)

      Sil
  4. Bel ağrısı olanı ben de kaydettim, bu aralar iki büklüm geziyorum zira. Yapacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hergün yapmak lazım mutlaka. Düzenli yapınca işe yarayacak umarım :)

      Sil
  5. geçmiş olsuun, spor tabisi ne güzel ve faydali bişey :)

    YanıtlaSil

NeverEnding...

Sonu gelmez sorumluluklar... Okulların kapanmasına son 1,5 ay!  Sınavlar kapıda; tüm gün sınav hazırladım. Her sınıf için reading&writin...