Eve taşındığımız günden itibaren mutfak camının önünü çalışma alanım yapma hayali kuruyordum ama araya tatil girince ertelemiştim. Bugün hayalimi gerçekleştirdim 🤗
Sağ taraf mutfak tezgahı, sol tarafımda balkon var :)
🧿🧿🧿
...
TLC izleyenler bilir, tüm ev yenileme programlarında "ada mutfak" ve küçük de olsa bir "home office" alanı yapılıyor. Ben de öyle bir alanım olmasını ve mutfakta da ada tezgahın ucunda bar sandalyeleri olmasını çok istiyordum ama mutfak yaptırırken ekstra eklenen her bir cm.in sorun ve para demek olduğunu görünce ada mutfaktan vazgeçtim. Ama hayalleri gerçekleştirmenin başka yolları da bulunabiliyor ufak tefek değişiklikler ile :) Ada mutfak ve bar hayalim devre dışı kalınca ben de cam önüne eklediğim bir masa ve sandalye ile kendime mini bir "çalışma alanı" oluşturdum. Laptop ve yazıcıyı da yerleştirince bence müthiş oldu :)
Manzaramı da paylaşayım 🧿🧿🧿
"Bu manzarada iş mi yapılır? Olsa olsa hayallere dalınır!" diyen arkadaşlarımı yalancı çıkarmak istemem ama ben azıcık iş yaptım bugün bu masada :D
Yukarıdaki posterleri Canva ile hazırladım. Bir de 7 ve 8.sınıflar için bir çalışma programı hazırladım yine Canva ile. Canva'daki 50. tasarımım olmuş çalışma planı :) Aslında bu sayı günümüz koşullarına göre çok düşük. Yapay zekayla çalışmak artık kaçınılmaz. İstesek de istemesek de yeni nesil ekranlarla nefes alıp veriyor. Onlara ulaşmanın yolu da teknolojiyi etkin kullanmaktan geçiyor.
...
Hayallerdeki "yarımada mutfak" :)
Yaptırmaktan vazgeçişimin artı bir sebebi de belim yüzünden bar sandalyelerinde rahat oturamıyor oluşum.
...
İlham kaynağı olabilecek bazı home office köşeleri :)
Sene içinde kendi köşemden bol bol fotoğraf paylaşacağım sanırım :)
...
Yazıyı sıradaki hayalim ile bitireyim :)
çok hoş bir çalışma ortamı vallahi, güle güle çalışın orada hocam :)
YanıtlaSilbenim kentsel dönüşüm sonrası evim çok küçüldüğünden bir çalışma odam artık yok. ben de salondaki yemek masasının bir tarafına süet, 35*75lik bir mat aldım. çalışma mekanımı böyle oluşturdum :)
Çok teşekkürler Şule Hocam 🥰 Ben de salonda yemek masasında çalışıyordum öncesinde ama bir puzzle sevdasına kapıldık; masanın bir kısmı puzzle, bir kısmı laptop ve yazıcı olunca eşim isyan etti 😅 Puzzle masada bırakıp laptopımı alıp mutfağa taşındım 😄
SilManzara nefis. Verimli çalışmalar diliyorum. Yeni evde benim de bir çalışma masam yok. Yatak odasına ve salona birer çalışma masası koydum. Ama laptop neredeyse orada çalışıyorum.
YanıtlaSilLaptop bu açıdan bütün kolaylık sağlıyor, neresi sakinse oraya yerleşebiliyor insan :) Ben de bazen yataktan çalışıyorum daha doğrusu çalışıyor numarası yapıp dizi izliyorum :)))
SilHahaha, valla bravo. Ben balkonda kitap bile okuyamıyorum kuş, çiçek, böcek bakmaktan :D
YanıtlaSilKeyifle kullan çalışma köşeni.
Ben de genelde balkonda çalışamıyorum etrafa bakmaktan :)) Pencere önünde bir heves çalıştım dün :D Kışın daha kolay adapte olurum diye düşünüyorum, baktım olmuyor ayaklarımı kalorifer peteğine dayayıp dalarım hayallere :)))
Siliyi çalışmalar kolaylıklar :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilGüzel manzaralı çalışma masanda huzurla çalış Rüyacım, sevgiler yolluyorum...
YanıtlaSilTeşekkürler Nurşen öğretmenim 🥰
SilÇok kıskandım şimdi seniiiii :) Harika ve iç açıcı bir alan olmuş. Kahvede bir tık uzağından hem de :)
YanıtlaSilDaha güzeli senin olsun :) Çalışmak için motivasyon lazım, manzaraya bakayım diye oturup çalışırım inşallah :))
Sil