Pazartesi, Eylül 26, 2022

Üç Dilek


"Three Thousand Years of Longing" film müziği

Sevgili Momentos, Pazar Müziği olarak paylaşmış :)

Dün gece Evrim'le "Üç Bin Yıllık Özlem" diye bir film izledik. Değişik bir filmdi. Filmde bir "Djin" (Cin) var ve tahmin edeceğiniz üzere film 3 dilek hakkı etrafında şekilleniyor. Biz sevdik Evrim'le :)

Filmin bir noktasında Evrim, "Sen olsan ne dilerdin?" diye sorunca aslında ne kadar çok şeye sahip olduğumu ve ne kadar az şeye ihtiyaç duyduğumu anladım. Dileklerim:

  1. Ailecek Dünya turuna çıkalım.
  2. Deniz manzaralı, bahçeli gönlümüze göre bir evimiz olsun.
  3. Evrim severek gidip geleceği, onu mutlu edecek bir işe geçsin.
Bunları söyleyince Evrim çok şaşırıp "Dünyada isteyebileceğin onca şey varken bunları mı isteyeceksin? dedi. Durup düşündüm. Ne bileyim bunlar yeterli gibi geldi bana :) Aynı soruyu ben Evrim'e sordum. Onun cevapları da şöyle:
  1. Elimi cebime her attığımda 5000$ çıksın.
  2. Yaralarım, hastalıklarım kendi kendine hemen iyileşsin - Rejenerasyon
  3. İstediğim zaman gençleşebileyim.
Hiç düşünmeden dümdüz "Ölümsüz ve zengin olayım" diyor yani. O benim dileklerime ne kadar şaşırdıysa ben de onunkilere o kadar çok şaşırdım. Sonra aramızda şuna benzer bir konuşma geçti.

- Ben senin dünyadaki tüm dilleri konuşabilmeyi isteyeceğini sanmıştım.
- O değil de şimdi düşününce dokunduğum her öğrenciye İngilizce öğretebilmeyi isteyebilirim cidden.
- Bir daha çalışmak zorunda kalmamayı dilemek yerine hâlâ dokunduğuma İngilizce öğreteyim diyorsun!.. Kendini yaktın, benden ne istiyorsun? "Seveceği bir işi olsunmuş" Ne diyeyim ben sana acaba?
- Ya ne bileyim? Dünyayı gezip geleceğiz; istediğimiz gibi bir evimiz de olacak. Sonra n'apcaz? Seveceğimiz işimiz olsun ki çalışalım işte. 
- Tamam sen çalış; ben bir tur daha gezerim Dünya'yı.

Dünya turu yapmak bir ömre sığmaz elbet. Farkındayım. Ama zaten Arya var, onun okulunu boşlayıp ömür boyu gezemeyiz ki! Ancak tatilden tatile gezeceğiz. Okul zamanı o okula, biz işe gideriz işte yine. Mis gibi :))))) Şaka bir yana gerçekten isteyeceğim çok fazla bir şey gelmedi aklıma. 



Uzun zamandır makro hayattan kopup mikro hayatımıza odaklandığım için aklıma öyle dünya barışı gibi ulvi dilekler hiç gelmedi zaten ilk başta. Gayet kendi minik dünyama yönelik son derece öznel dileklerim var benim. Aynı soruyu Mr. Kaplan'a sorsak mesela; eminim cevapları bizimkilerden çok başka olur :)

Biterken "To the Mountains" çalıyordu.


 

24 yorum:

  1. Film sonrası bu muhabbet harika olmuş.. sanırım böyle bir şeyi isterdim. :) Evrim'in elini cebine her attığında 5000 dolar bulma isteği tam bu 3 dilek seçimine uygun aslında. :)
    Ölümsüz olmak bana göre değil, çünkü tüm sevdiklerim gittikten sonra müthiş bir yalnızlık duygusu hissederim. Ben kendi devrimde, sevdiğim insanlarla aylık ülke gezileri isterdim mesela.. 1 ay bir ülkede ne hoş değil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ölümsüz olmak istemem. Bir yerden sonra sıkılır insan. Gereksiz bence :)) Aylık geziler çok iyi fikir :)

      Sil
    2. Ya ben yine açamadım linki :( Belki senin izlediğin link açılır çünkü bir Tilda delisi olarak çok izlemek istiyorum bu filmi!
      Ben ne isterdim diye düşününce bulamadım iyi mi.. Aklen ve bedenen sağlıklı, mutlu bir yaşlı olup, çocuklarım, eşleri, bir sürü torunumla hani şu zeytin ağaçlı, taş evimde upuzuuun bir masa etrafında 85. yaşımı keyifle kutlamayı isterdim.. :)) Ama uçuk hayaller dersen hmmm zamanda yolculuk yapmayı isterdim, istediğim zaman bir şahine dönüşüp uçabilmeyi isterdim, ay evimin bodrumunda havuz isterdim :))))

      Sil
    3. Senin ne isteyeceğini adım gibi biliyordum Canım Cerenim <3 Uçuk hayallere gelince evin bodrumunda havuz fikrine bayıldım :D Filmin linkini Evrim işten gelince sorup sana mail atayım olur mu?

      Sil
  2. İlginç ve keyifli bir sohbet olmuş Mrs. Kedi. Filmi merak ettim. Sizin, Evrim'in cevaplarından sonra ben sevgili cinden ne isterdim acaba?. Şimdi bu yazınızdan ilham alıp bir yazı yazarım belki. Ya da döner, aklıma gelenleri burada yazarım yine. İlk aklıma gelen uçuk kaçık şeyler değil. Cin zaten fantastik bir öğe, vereceğim cevapla onu biraz olsun realizasyona tabi tutardım muhtemelen:) İnsanın kendine sormadığı ne çok soru var aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmadan söyleyeyim. Müzik videosunun altındaki yazınız "Thousand" atlanarak sehven "Three Years of Longing" yazılmış.
      Filmi izledim Mrs. Kedi:) Cin şu şartları ileri sürüyor üç dilek hususunda:
      1. Sonsuz dilekler isteyemezsin.
      2. Sonsuz yaşamı da isteyemezsin. Ölümlü olmak senin doğanda var.
      3. Günahı da affedemem.
      4. Tüm acılara son veremem.
      Bu durumda Cin Evren'in isteklerini kabul etmeyecektir. Fakat sizin istekleriniz kabul edilebilir görünüyor.
      Bana gelince;
      1. Ülkenin başındaki zat, yaptığı zulmün cezasını misliyle ödesin.
      2. Onun yerine aynı yetkilerle ben geçeyim. (geçici olarak, durumu düzelttikten sonra söz, parlamenter sisteme döneceğiz.)
      3. Bu değişiklik sebebiyle halkın bütün desteğini alayım.

      Dikkat ederseniz, kişisel bir istek yok hiçbirinde. Cinden kendi adıma başka bir şey istemiyorum:))

      Film müziği muhteşem bu arada:)

      Sil
    2. Çok teşekkürler, hemen düzelttim Mr. Kaplan :) Evrim dileklerinin sonsuz olmadığını söylüyor. Mesela komple yansam ölürüm yani ölümsüzlük değil diyor. Kuralların açıklarından faydalanacak kendisi mümkünse :) Para da yaşadığı süre çıkacağı için o da sonsuz olmuyormuş. Sizin dileklerinizi az çok tahmin etmiştim :) Ben destekçimiz olurum seve seve :)

      Sil
  3. Film nedense ilgimi çekmedi, yani fragmandan pek de bana hitap etmediğini düşündüm. :)
    Benim dünyalık dileklerim de çok basit. Çocuk, seveceğim bir iş ve kitabımın çıkması. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekleri tüm detayları ile dilemek lazım 😁 Sonra akla gelmeyen detaylar dilekleri çekilmez hâle getirebilir 😅

      Sil
  4. Bence senin dilekler çok gerçekçi olmuş, yani gerçekten ama gerçekten hem olması mümkün olabilecek hemde olduğunda seni mutlu edecek. :)
    Evrim Bey ise erkek aklı ile düşünmeden cevap vermiş bence, her elini cebine attığında bulduğu 5000 usd de onu mutlu etmeyecektir bence realistik bir yaklaşım değil bayağı ütopik olmuş onunki. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de uzun vadede çok da bir numarası kalmaz o dileklerin :)

      Sil
  5. Bir daha çalışmak zorunda kalmamayı dilemek yerine yeni bir iş dilemek çok ilginç. Evrim Bey'in haklı isyanına katılıyorum :) Ayrıca dileklerini de çok beğendim. İlk ikisini harfiyen alıp, 3. olarak da Dünya turuna çıkmayı dilerdim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrim de öyle dedi :)) Ben çalışmadan sıkılırım uzun vadede o yüzden o da sıkılır diye düşünmüştüm ama öyle değilmiş. Evrim ben sıkılmam diyor :))

      Sil
  6. çok tatlı sohbet etmişsiniz yaaa :) ikinizin de dilekleri mantıklı yaniii :)

    YanıtlaSil
  7. Buraneros yazdığından beri aklımdaydı film, şimdi de siz...Kesin izlemeliyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin izleyin diyerek beklentiyi yükseltmek istemem ama değişik güzel bir film :) Biz sevdik :)

      Sil
  8. Dileklerim konusunda hâlâ aynı fikirdeyim. Avuç içi kadar mutluluk yeter bazen insana :) Keşke herkese öğretebilsem bir dokunuşta İngilizce gerçekten :D

    YanıtlaSil
  9. Evrim Bey'in tüm dileklerini bende hiç değiştirmeden, sorgulamadan kendim için de istiyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulursak bir cin, hepimiz dilekleri gerçek olsun :))

      Sil
  10. Valla insan çalışıp üretmedikçe kendisini tüketiyor bence, senin dileklerini çok sevdim. Yalnız şu iyileşme kısmını alabilirim Evrim' den yapacaklarım için sağlığa ve rnerjiye ihtiyaç olur zira :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çooooook uzun süredir bel, boyun, sırt ağrısı ve migren ile yaşadığım için alıştım sanırım geçmeyen ağrılara, hastalıklara. Hiç aklıma bile gelmedi iyileşme dileği :)))) Çalışmadan durunca sıkılır insan bence bir noktadan sonra. Özellikle de senin benim gibi insanlar Handan :)

      Sil
  11. Ben senin dileklerini çok sevdim. Hatta ben de aynılarını dilerdim büyük ihtimalle. Hiç öyle mucizevi şeyler aklıma gelmezdi. Aslında hayal gücüm de geniştir ama kendimizi küçük şeylerle mutlu olmaya mı alıştırdık acaba? Bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah beni anlamışsın, çok sevindim :) Benim de aklıma hiç öyle büyük şeyler gelmedi hayal gücüm çok geniş oldupu hâlde :) Dediğin gibi demek ki küçük şeylerle mutlu olmayı biliyoruz biz :)

      Sil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...