Cuma, Eylül 02, 2022

Yeni Sezon :)

Daha önce de yazdım: benim için sene başı Ocak değil, Eylül ayıdır :D Sene sonu da Haziran'dır. Gerisi tatil, gerisi teferruat :)

Eylül geldi; yeni eğitim-öğretim yılı kapıda. Pazartesi bizim yani öğretmenlerin mesaisi başlıyor, 12 Eylül'de de öğrenciler için okul açılıyor. Hâl böyle olunca bizim evde bir hareketlenme, bir alışveriş ve hazırlık telaşı başladı tabi ki :)


Neden bu kadar çok kalem kutusu olur acaba insanın 🤔😅


Şeffaf olan okula götürdüğüm günlük kalem kutum. Diğerlerinde yedek kalemler, keçeli kalemler ve tabi ki her öğretmenin vazgeçilmezi kırmızı kalemler (sınav okurken lazım :) var. 


Bu sefer yıllık hedeflerimi yazdım 😄

Bol bol dinlendiğim ve eğlendiğim bir tatil oldu bu yaz :) Gereksiz eşyalardan, yersiz bağımlılıklardan, her çeşit fazlalıktan kurtularak hafifledim. Ara ara yine şeytan dürtmüyor değil tabi :)) E ama o kadar da olsun, ben de insanım sonuçta :))

Bu yıl son dakika bir değişiklik olmazsa 4 tane 7.sınıfım olacak. Konular eğlenceli :) Özellikle ilk 4 üniteyi çok seviyorum: 

  1. Appereance and Personality (Görünüş ve Kişilik) 
  2. Sports 
  3. Biographies (Biyografiler) 
  4. Wild Animals (Yabani Hayvanlar)
Diğer üniteler ilk 4 ünite kadar eğlenceli değil ama idare edicez artık :D

Bu yıl Arya da 4.sınıf oluyor. İlkokuldaki son senesi ve yazılı sınav olup not alacağı ilk senesi 😩 Öğretmeni önceki yıllarda da sınav yapıp değerlendiriyordu ama notlar karnede yer almıyordu. Bu yıl notlar karneye işlenecek. Arya biraz fazla hırslı. Sınavlarda yanlışı çıkınca kendini kaybediyor. Ne ben ne de Evrim öyle ama işte her çocuğun kendi mizacı var. Bu kadar hırslı olmasından hiç hoşlanmıyorum. Umarım zamanla törpülenir az da olsa.




Tüm meslektaşlarıma ve öğrencilere başarılı ve mutlu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum :)

22 yorum:

  1. Merhabalar.
    Mesleğiniz öğretmenlik olunca elbette sizin sene başınızın Eylül ayı, sene sonunuzun da Haziran olması bizleri pek şaşırtmadı.
    Size ve öğrencilerinize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Tabi kazasız ve belasız bir eğitim öğretim yılı.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler :)
      Selamlar, saygılar...

      Sil
  2. bizim ailede de yıl eylülde başlar, haziranda biter :) sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl olsun, hem sizin için hem de Arya için :)

    YanıtlaSil
  3. hayırlı olsuuun :) arya yı anlayabiliyorum. ben de bir yanlış yaparsam yas tutardım anne babamla konuşmaz odamdan çıkmazdım, tam puan almazsam ağlardım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için 70 üzeri tüm notlar kabul :) 95 alıp neden 100 almadım diye üzülen hiiiiiiç anlayamıyorum. Bu yüzden senin gibilere gıcık olurdum okulda ama işte kınamamak lazımmış. İnsan kınadığını yaşamadan ölmez derler, doğruymuş :)))

      Sil
  4. Güzel bir eğitim yılı geçirmenizi dilerim hem kızınıza, hem de size:)

    YanıtlaSil
  5. Görselleri yaz tadında pek renkli bir yazı olmuş:) İkinize de çok keyifli, sorunsuz, zaferlerinizin ve şu gülücüklerinizin eksilmeyeceği bir öğretim yılı dilerim:) Elbette babaya da:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin başı gülümseyebilmek sanırım :) Her şeye rağmen ve her koşulda gülümseyip derin bir nefes alıp devam etmeyi başardığımız bir yıl olsun :)

      Sil
  6. Başarılar ve kolaylıklar dilerim. :) İlk 3te karneye yansımıyor demek notlar, bilmiyordum. Birinci sınıftan itibaren lise sona kadar hep yüksek not almak için çalışmıştım. :) Şimdikiler şanslı, bizde eğlenceli dersler de yoktu.
    İlkokul 2deyken kardeşim birinci sınıfa başlamıştı. Sonra karne verilmeye yakın öğretmeni bana kardeşin hiç öalışmıyor, sınıfta bırakayım mı diye sormuştu. O zaman bir soğudum kadından, zaten o okuldan ayrılan kadar kardeşim de hiç sevemedi onu. Bence büyük ihtimalle onun yüzünden okulu hiç sevmedi sonraki yıllarda da. Her öğretmen düşünceli ve sorumluluk sahibi olmuyor. O yaşta ben ne yapabileceksem, kardeşim çalışırsa onu geçirebilirmiş. Yine geçti ama pek iyi olmadı hiç dersleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 3 yıl zayıf-orta-iyi-çok iyi şeklinde notlar karnede. Kardeşinin yaşadıkları hiç yabancı değil :( O kadar çok öğrenci yaşıyor ki ilk okulda bu öğretmen terörünü maalesef :( İyi öğretmenlerle karşılaşmak çok büyük bir şans hayatta. Dilerim tüm çocuklar iyi öğretmenlerle karşılaşır

      Sil
  7. Yeni eğitim yılınız hayırlı uğurlu olsun Kuyruksuz Kedicim, umarım çok keyifle çalışırsın bu sene de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Canım Ceren'im 🥰 umarım güzel bir sene olur 😃

      Sil
  8. Çok teşekkürler :) Umarım herkes için güzel bir eğitim öğretim yılı olur :)

    YanıtlaSil
  9. Nefis bir öğretim yılı geçsin :) Eylül benim için de yaz pelteliğinden uyanmak demek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya o peltelik hissi gitsin artık içimizden cidden :)) Jöle gibiyim sıcaklarda, kendimi burdan kaldırıp şuraya bırakıveriyorum :)))

      Sil
  10. Valla bunca yıllık öğrencilikten sonra insan Eylül ayını hep ayrı bir yere koyuyor. Her sene eylülde bir şey unutmuşum hissinden kurtulamıyorum. Sanırım okula gitmek için içimde duyduğum hissin reelde karşılık bulamamasından kaynaklı ama napalım. :) Heyecanınız heyecanımızdır, hayırlı olsun yeni eğitim yılı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Okul heyecanını çok seviyorum ben de :) Defterler, kalemler, çantalar 🤩🤩🤩

      Sil
  11. Bir öğretmen olarak eylül ayını çok severim. Bana yılbaşından daha yılbaşı gelir. En çok da kırtasiye alışverişini seviyorum. Özellikle defter ve kalem almadan duramıyorum. Bu sene hiç almayacağım, evdeki stokları eriteceğim dedim ama birkaç kalem seti almadan duramadım. Geçen yıllara göre bu kadarla yetinmem de bir başarı diyorum ve avunuyorum :-)

    Benim de bu sene 6 ve 8'lere dersim var. Hep aynı sınıfın dersine girmek güzel olurdu ama öğretmen sayısı fazla olunca onu bir türlü ayarlayamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım tüm öğretmenler için Eylül, yılbaşından daha yılbaşı gibi :) Kırtasiye sevmeyen öğrenci/öğretmen mi olur canım :D Geçen sene full 6ların dersine girdim, cefasını çektim; bu sene meyvelerini toplayıp sefasını sürecektir ama nasip değilmiş n'apalım :)

      Size ve öğrencilerinize güzel bir yıl dilerim öğretmenim :)

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...