Çarşamba, Mart 27, 2024

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmim çekildi, kan tahlillerim yapıldı. Bağırsaklarım tıkanmış ve pazar gününden beri yediğim her şey midemde kalmış. 

Doktor filmlere ve tahlillere bakınca bu bağırsak sorunuma genelde çocukken teşhis konulduğunu, bağırsaklarımın tembel olduğunu, sıvı ağırlıklı beslenmem gerektiğini söyledi. 10 gün boyunca sadece sıvı ve lifli meyve-sebze ile beslenmem gerekiyor. Katı, baharatlı ve asitli yiyecekler yasak. Bu beslenme şeklini hep sürdürmem gerekiyormuş.

Kendimi bildim bileli mide sorunum var. Kimseye dokunmayan şeyler bana dokunur. Aç karnına asla simit, poğaça, çikolata yiyemem. Baharatlı, özellikle acılı yiyecekler yiyemem. Baklagil yesem herkesin 10 katı gaz yapar, iki büklüm gezerim. Tüm bunların sebebi tembel bağırsaklarımmış. Geç oldu ama öğrenmiş olduk.

Dün acilden çıkıp Trabzon'a gittik jinekolojik onkoloji muaynem için. Muayne pek iyi gitmedi. 3 farklı alanda lezyon ve bir de 18.7mm.lik tanımlayamadığı bir alan gördü doktor. Bayramdan sonra tekrar gideceğim kolposkopi yapıp parça alacak. Sonrasını bilmiyorum.

Peki tüm bunlar ne demek? Yine kanser mi? Şimdilik kanser tanısı almadım ama yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu ortada. Şaşırdım mı? Hayır. Böyle olmasa şaşırırdım. 

Hastalıkların biri bitmeden diğeri başlıyor. Arada es verip nefes aldırmıyor Hayat nedense. Dağına göre kar olayı bende aralıksız kar yağışı şeklinde işliyor. Dağ devrilip ova gibi dümdüz olmadan kar durmayacak galiba.

Neyse... Zaman akıyor, her şey geçiyor zamanı gelince.

26 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
  2. Belki de hayat; sıkıntılı, sancılı, zor bir dönemden sonra biraz daha dinlenmek gerektiğini, daha yavaş bir geçiş yapmanı vurguluyor sevgili Kedi. Bazı rahatsızlıkların iyileşme süreci özen ister, her konuda yoğun dikkat gerektirir.
    Kolonoskopi sonucu umarım istediğiniz gibi çıkar. Hemen önlem almak ne iyi olmuş.
    Sağlıkla, iyilerle, iyiliklerle... Büyük geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun Rüyacım, hayat bazen tatsız şeylerle sınıyor insanı, en çok da hassas ruhları. Dilerim tüm sonuçların temiz çıkar, iyi haberlerini bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nurşen öğretmenim. Hayat beni neyle sınayacağını şaşırıyor sanki bazen.

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Efendim, çok büyük geçmişler olsun. Siz de benim gibi biri daha bitmeden, bir diğerinin devreye girdiği hastalıklar dönemindesiniz. Güçlü olun ve moralinizi hiç bozmayın. Hatta onlara "erkekseniz tek tek gelin lan, hepiniz birden çullanmayın üzerime" diye meydan okuyun. Onlar sizden korksun, ama siz onlardan asla korkmayın ve onlara pabuç bırakmayın.

    Ben de geçen gözlüklerimi değiştirmek için on beş yıldır gitmediğim göz doktoruna gittiğim de doktor "sarı nokta" deyince, doktora: "yeterince sağlık sorunlarım var zaten, bir de sarı nokta çıkarmayın" diye bağırdım. Bayan doktor afalladı, şaşırdı ne yapacağını bilemedi. Daha sonra tekrar daha derinlemesine tetkikler yaptı, "sarı nokta" yok dedi. Ama beynime kurdu düşürdü.

    Henüz daha kontrolleri devam eden sonuçlanmamış bir operasyonum, ardından sırada bekleyen iki operasyonum daha var.

    İnşAllah yapılacak tüm tetkiklerinizin sonucu iyi çıkar ve mutlu olursunuz. Hastalık da, sağlık da, iyilik de kötülük de biz insanlar için. Bunlarla hep karşılaşacağız. Burada önemli olan pes etmeyeceğiz ve kararlılıkla ve sabırla mücadeleye devam edeceğiz. Cenab-ı Allah size sağlık, sıhhat ve afiyetler versin. İnşAllah en kısa zamanda tüm tetkikleriniz iyi sonuçlanır, ya da başarılı bir tedavi ile eski sağlığınıza kavuşursunuz. Her şeyin başı sağlık, ama önce akıl; daha sonra beden sağlığı.
    Selam ve saygılarımla birlikte Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      "Henüz daha kontrolleri devam eden sonuçlanmamış bir operasyonum, ardından sırada bekleyen iki operasyonum daha var." demişsiniz. Size sabır, güç ve acil şifalar diliyorum. Üst üste gelen hastalıklar insanı isyana sürüklüyor ama isyan etmenin bir faydası yok. Dediğiniz gibi güçlü durup gelip geçmelerini bekleyeceğiz.
      Selamlar, saygılar.

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun, şifalar diliyorum.Sindirim sistemi hastalıkları yorucu oluyor:/

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun...bazen zorluklar ardıardına geliyor. dilerim iyi haberler alalım ve bu yürek kalkması burada bitsin.

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun :( Sarılıyorum sana, umarım haberler iyi gelir

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun. Lezyonlar konusunda pek endişe etme, epey yıl önce karaciğerimde rastlanmıştı, zararsız oldukları söylenmişti. Bir kaç ay önce tüm organların durumuna baktırdım, bu kez lezyonlardan hiç söz edilmedi. Muhtemelen zaman içinde yok oluyorlar ya da önemsiz oldukları için bahsedilmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevgili Buraneros. Benim kanser geçmişim olduğu için bozulmuş olan her doku tehlikeli. Kist bir ihtimal kendi kendine gidebilir ama dokusal bozukluk olan alanlar için işlem gerekecek muhtemelen. Ama sıkıntı yapmıyorum şu an. Her şey olacağına varıyor; kafaya takmanın, sıkılmanın bir anlamı ya da faydası yok zaten :)

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun. Şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. geçmiş olsun. sıvı ve sebze beslenmesini hiç bırakma o zaman. stres yapma bi de lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Deep, balık yedim, nasılsa yumuşak, bişey olmaz diye... Oluyormuş. Daha da katı olan hiçbir şey yemem. Stres yapmamak çok zor. İnsan mizacını yaşamıyor bazen. Ama deniyorum yine de stresten uzak kalmayı.

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun. Maalesef bazen hastalık peşini bırakmıyor. Ama bu demek değildir sizde her zaman olacak diye. Ondan stresten ve kötü şeylerden uzak olun. Umarım hemen iyi olursunuz ve sıkıntı çıkmaz. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Stresten uzak durmaya çalışıyorum. 3 günlük tatil iyi gelecek diye umut ediyorum.

      Sil
  13. Zor bir süreç ama çaresi buysa ve bağırsakların çalışacaksa sıvı beslenmeye devam. Sanırım bir düzene oturtunca ufak ufak normal yeme içmeye döneceksin.
    Çok geçmiş olsun Sevgili Kedim. <3

    YanıtlaSil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...