Cuma, Mart 08, 2024

Haftalık ve 8 Mart

Yine bir okul haftasını devirdik. Bu aralar her gün bir şey var ve her anım dolu. 

Geçtiğimiz hafta Perşembe, Kütüphaneler haftası skeci için oyuncu seçmeleri ve okuma provalarına başladık. Cuma günü Arya'nın veli toplantısı vardı. Pazartesi ve bugün öğrencilerle yine skeç çalıştık. Salı günü fizik tedavim başladı. Bu hafta her öğlen okuldan çıkıp fizik tedaviye gittim ve sonra tekrar okula döndüm. 

Çarşamba - Perşembe okul çıkışı İnternet Bağımlılığı ve Çözüm Yolları semineri vardı ve gerçekten çok güzel bir seminerdi. Farkındalık geliştirip sorunun kökenlerini anladık. Çözümler ürettik. Öğrencilerin bağımlılıklarından bahsederken aslında kendi bağımlılıklarımızı da sorguladık. Bağımlılığın altında yatan asıl sebepleri, ihtiyaçları - Sevgi, Özgürlük, Başarı, Merak, Bilgi, Güç, Eğlenme, Onaylanma - irdeledik. Sonra internet ve teknoloji kullanımını azaltacak önlemler üzerinde çalıştık. Yapılabilinecek şeylerden bazıları şöyle:




Eğitim, hem öğrencileri anlayıp destek olmak adına hem de kendimi ve Arya'yı daha iyi anlayıp bağımlı değil, bilinçli bir internet kullanıcısı olmaya çalışmak adına çok faydalıydı benim için. Eğitim bitiminde müsait olan öğretmenlerle birlikte yemeğe gidip lezzetli bir kapanış yaptık :) Kısacası yoğun ama güzel bir hafta oldu.


Eğitimin başında canım zümrem Eda, bizlere çok tatlı bir sürpriz yaptı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüzü kutlamak için hepimize küçük sürprizlerle dolu minik keseler hazırlamış. Keselerin içinde öğrencilerin bizler için yazdığı notlar da vardı ve okumak o kadar keyifliydi ki :)


Küçük sürprizler, Büyük mutluluklar :) 


Bugünün güzelliği de Senede Bir Gün Kadın Dergisi'nde yayınlanan yazımdı.





Yazımı son keşfim olan bir Mabel Matiz şarkısı ile bitireyim:


Mabel Matiz - Bir Serçe Üzülür

Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum :)

8 yorum:

  1. Ne güzel etkinlikler öğretmenim, pek sevimliler, elbette yayınlanan yazınız da. Bu vesile ile Emekçi Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun. Ve altını çizmeliyim ki yemeğe gittiğiniz mekân da pek hoş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Buraneros :) Aslında bununla ilgili bir yazı yazacağım ama bu hafta bir kez daha anladım ki hayattaki en gerçek şey anlık, küçük mutluluklar :)

      Sil
  2. Sürpriz keselere bayıldım, ne güzel bir emek ne mutluluk verici bir hediye :)

    YanıtlaSil
  3. yemek, tedavi, skeç, sevdim :)

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler 👏👏👏. Internet eğitimi çok iyi olmuş kızımın okulunda da olmuştu 2 kez katıldım faydalı oluyor.

    YanıtlaSil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...