Salı, Şubat 27, 2024

Violeta ve Küçük Mutluluklar

Sevgili Nurşen Öğretmenim, nâm-ı diğer Leylak Dalım, ameliyatım sonrası geçmiş olsun dileklerini kitap hediyesiyle taçlandırmıştı. O sırada okuduğum üç kitaplık seri biter bitmez başlamak için baş ucuma koymuştum. Sonunda başladım okumaya ve yarısına geldim bir çırpıda. 


Kitabın adı Violeta. Yazarın dili oldukça akıcı; anlatılanlar hemen canlanıyor insanın gözünde ve devamında ne olacağını merakla bekleyerek okuyor insan. Kitaptaki karakterler kolayca gerçek birer kimliğe bürünüyor ve satırlar arasında nefes alıp yaşıyorlar gibi.

Kitabın başları İspanyol gribi dönemine rastlıyor. Salgın, ölümler, karantinalar, yasaklar... Çok tanıdık. Okurken Covid günlerine ışınlanmış gibi hissettim. Violeta'nın ve ailesinin serüvenini sanki içlerindeymişçesine okuyorum. .


Kitabın kapağı da kitap gibi güzel ve hüzünlü.



Kitapla ilgili yazmak istediğim bir sürü detay var ama spoiler vermek istemiyorum. Tabi söz veremiyorum çünkü bitirince dayanamayıp yazabilirim :)

...

Daha önce yazmıştım, dün bizim 12. evlilik yıldönümümüzdü. Evrim, "Her sene ben yapıyorum plan-program, bu yıl da sen yap" deyince Batum'a gidelim demiştim ama sonradan vazgeçtim. Evrim, "Birlikte hafif bir yemek ve peynir tabağı hazırlayalım. Şarap da alırız." deyince planı yine o yapmış oldu :D 

Okul çıkışı alışveriş işini halledip mutfağa girdim. Evrim de okuldan gelince yardım etti, hızlıca hazırladık sofrayı. Menüde kıymalı mantar soslu spagetti vardı. Çok basit ama bir o kadar lezizdi hatta Evrim "Bunu fix yıldönümü yemeğimiz yapalım" bile dedi :D Yemek sonrası peynir tabağımız ve şarabımızla sarmaş dolaş müziğe bıraktık kendimizi.


Birlikte büyüyoruz :))


Peynir tabağı hazırlamayı, şarapla ufak ufak atıştırmayı çok seviyorum :)
Özel günleri kutlamak için büyük büyük planlara gerek yok; küçük mutluluklar yetiyor insana :)

18 yorum:

  1. mutlu yıllarınız olsun, aşkla, mutlulukla, huzurla :)

    YanıtlaSil
  2. Nice yıllara; küçük mutluluklar, büyük sevinçlerle ...

    YanıtlaSil
  3. Selam nice mutlu senelere güzellikler gelsin. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  4. Kitabı beğenmene çok sevindim. Isabel Allende en sevdiğim yazardır, son kitabıyla tanış istedim. Seversen Ruhlar Evi'ni de öneririm. Sağlığına kavuştuğun günleri de gördük şükür. Bir kez daha kutluyorum, nice huzurlu yıllarınız olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler öğretmenim 🥰
      Ruhlar Evi'ni de yazayım listeme 😊

      Sil
  5. allende süper yazarlardan :) maşallah sizeee :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyorsunuz nice yıllara. Hülya

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir kutlama olmuş :)

    YanıtlaSil
  8. Mutlu yıllar dilerim 🌹. Isabelle Allende çok sevdiğim bir yazar. Violetta kitabını da çok severek okudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.
      Kitap çok akıcıydı, severek okudum ben de :)

      Sil

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik. Mini Mini Beşler :)  Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yar...