Perşembe, Şubat 01, 2024

Sil Baştan

O kadar canım acıyor ki... Saatlerdir yataktayım. Sanki ameliyat olmamışım gibi aynı ağrı geri gelip yapıştı belime ve kalçama. 4 gün önce kötülemeye başladım, gün gün arttı; sonunda yine dayanılmaz seviyeye ulaştı ağrı.

3 hafta oldu ameliyat olalı. İlk günler zordu ama böyle ağrım yoktu, rahatça yatıyordum. Sonra ağrı yavaş yavaş artarak geri gelmeye başladı. Şu an kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki nasıl anlatacağımı bilmiyorum.

Bugün doktor kontrolüm vardı. Vücudum yamuk kaldı, bariz gözüküyor dışarıdan ve yürüyüşüm de yamuk. Bunları söyleyince, "Fıtığın baskı yaptığı sinirlerden kaynaklı hasar hemen düzelmez. Ayrıca uzun süreli fıtık yüzünden duruş bozukluğu oluşmuş, 3 hafta sonra fizik terapi almalısın. Mart'ta da mutlaka spora başlamalısın" dedi doktor. Yani bitmiyor bu çile ameliyat da olsam.

İyiyim demek istiyorum artık "Nasılsın?" diye soranlara ama iyi değilim işte offfff!

30 yorum:

  1. Az kaldı Rüyacım moralini bozma, bak 4 haftadan önce ayağa bile kalkma dediler kolay bir şey atlatmadın. Sen güçlüsün, biraz daha sabır. Çoğu gitti azı kaldı…
    Doğum gibi düşün, en büyük ferahlıktan önce en kötü ağrıyı çekmedik mi? Yine öyledir belki ve haftaya bu yazdıklarını unutacaksındır…
    Dua ediyorum, umarım hızla azalır ağrıların..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ceren'im... Sinirleniyorum bu ağrıya artık. Biliyorum çok mantıksız, sinirlenince geçmeyecek hatta stresten artacak ağrılar. Sürekli ağrım var, sürekli sızlanıyorum diye kendimden nefret etmeye başladım. Gerçekten iyiyim demek istiyorum artık ama olmuyor. Yakındır nasıl olduğumu sormasın kimse diye yazı asacağım boynuma :( Kurtuldum sanmıştım bu b.ktan ağrıdan... Ağrı aynı şiddetle geri gelince hayal kırıklığı ve öfke de peşinden geldi. Geçecek deyip duruyorum ben de kendime ama ya kalçamı ya aklımı delip geçecek gibi geliyor şu an. Sayıyorum içimden. Geçecek.

      Sil
  2. Güzel Kedim, ameliyat sihirli değnek değil, bunu mutlaka söylemiştir sana doktor. Sen şu anda komplike bir sağlık paketi içindesin, biri bitecek, diğeri başlayacak. Ağrı için verilen ilaçlar bir nebze hafifletebilir umarım.
    C gibi ben de çoğu gitti, az kaldı diyorum. Dualarım, enerjilerim seninle. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağrılar geri gelebilir demişti doktor ama bu kadarını beklemiyordum. Hadi bel, ameliyat bölgesi ağrısın, ya kalçam neden ağrıyor? Delireceğim. Geçecek diye umut ediyorum ama sabrım da kalmadı. Bilemiyorum...

      Sil
  3. Sizi hiç tanımadığım halde okurken gözlerim doldu. Acınızı hissettim sanki. Geçen yıl bende 5 saat diye planlanan ama 8,5 saat süren bir ameliyat sonucun da, ayak bileklerim de pıhtı ve sinir hasarı oluştu. ki meliyatın ayaklarımla alakası yoktu. Çok iyi bilirim o acıyı, morfinin bile kesmediği bir acı.
    Çok çok geçmiş olsun. Güzel haberlerinizi almak ümidiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Size de çok geçmiş olsun. Acı yaşanmadan anlatılacak/ anlaşılacak bir şey değil. Ameliyat ol, kurtul mantığı kolay duruyor uzaktan ama işte beklenmedik şeyler oluyor ameliyat sırasında ya da sonrasında. İş ameliyatla bitmiyor maalesef. Umarım güzel haberler verebilirim.

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun. Sabredin desemde ağrıyı çeken bilir.. Kolay değil. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Anlatmak bir parça iyi geliyor. Yaşamasam böyle bir ağrıyı hayal edemezdim. Sevgiler...

      Sil
  5. Keşke elimizden başka bir şey gelse ama hep birlikte kabul etmemiz gereken bir gerçek var ve o gerçeğe dayanmak zorundayız. Emin ol tüm yakınmalarını senin kadar olmasa da sana yakın dozda hissediyoruz. Çoğu ve önemli bölümü gitti desem biliyorum acılarını azaltamayacak ama yine de kalbimden biraz daha, biraz daha sabır Sevgili Kedimiz demekten başka bir gelmiyor. Keşke fiziksel acılarda paylaşılabilseydi o zaman her birimize düşen pay da azalabilirdi ama şu an duygusal bir ortaklaşmadan öte yapabileceğimiz bir şey yok, hayatın bir gerçeği olarak. O nedenle diyorum ki çoğu gitti azı kaldı. İsyana devam ama umudu ve gelecek o güzel günlerin sevincini de diri tutmakta yarar var sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Buraneros. Dün çok zordu her şey. Ameliyat olduğum için Arya'nın tatil hayalleri suya düştü. Üstelik karnesi muhteşemdi ve istekleri çok masum şeylerdi: Büyükbabasını ve babaannesini görmek, müzeye gitmek, paten kaymak, sinemaya gitmek... İstanbul'a gidemeyince çocuk evde geçirdi tatilin büyük kısmını. En azından müzeye götüreyim dedim dün. Evimize yakın küçük bir bir müze var. Gittik ama hafta içi 9-5 açık olması gereken müze sebepsiz kapalıydı. Zaten çok ağrım vardı ve üzerine bir hayal kırıklığı daha eklenince psikolojim iyice bozuldu. Eve dönünce ağrı iyice arttı. Sonuç isyan modu. Bugün yeni bir gün. Umarım dünden iyi gider her şey.

      Sil
  6. Seni çok iyi anlıyorum, duyduğun acıyı da, yaşadıklarının ne kadar zor olduğunu da, "ameliyat oldun hala geçmedi mi?" diyenlere duyduğun istemsiz hıncı da. Lakin hepsi zaman istiyor, sabır istiyor ve moral istiyor. Kafandaki tek düşünce "Geçecek, sıkayım dişimi" olsun bu ara. Ne diyeyim Rüyacım dışardan ahkam kesmek kolay tabii ama elimizden de ancak bu geliyor. Bir de sarılıyorum uzaktan da olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Nasreddin Hoca gibi "Bana damdan düşen birini getirin" demek istiyor insan :( Tam da dediğiniz gibi istemsiz bir hınç duyuyorum daha iyileşmedin mi diyenlere karşı... İyileşmeyi en çok isteyen benim ama istemek yetmiyor. Kimsenin suçu yok biliyorum ama elimde değil. Sıkıyorum dişimi. Sevgiler...

      Sil
  7. Benzer acılı dönemlerden geçmiş biri olarak diyorum ki, kendinizi zamanın akışına bırakın. Doktorun tavsiyeleri, alınan ilaçlar, gıdalar derken bir de bakmışsınız bütün zorluklar bitmiş ve siz de kurtulmuşsunuz. Ve öyle bir zaman gelir ki, anılar bile unutulur.... Sevgiler 🥰🌺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Umuyorum öyle olacak ama henüz o noktaya gelemedim. Adım adım... Sevgiler...

      Sil
  8. ah canım ya...haklısın, "ameliyat da oldum daha ne" diye düşünürken ama geçecek o ağrı da, fizik tedavide de zorlanacaksın belki ama sonrası yokuş aşağı :) dualarım seninle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Zorlanmaya da razıyım yeter ki sonuç elde edeyim. Şu an 3 hafta daha böyle durup acının geçmesini beklemek zorunda olmak çok zor.

      Sil
  9. Ah canım yaa! :((
    Bu fıtık işi zorlu bir hal, ameliyatı bitti gitti gibi olamıyor bazen, annemden biliyorum.
    Umarım en kısa zamanda olabildiğinde normal bir sürece dönmüş olursun.
    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bir şekilde adapte olmam gerekiyor duruma. Bir hafta sonra okula döneceğim. Umarım idare edebilirim.

      Sil
  10. Merhabalar.
    Geçmiş olsun! Yüce Allah şafi sıfatıyla size acil şifalar ihsan eylesin. Bu işin en kolay kısmı ameliyatı olmaktır. Her ameliyatın sonrası zordur. Zannetmeyin ki, benimkisi bel fıtığı olduğu için zordur. Hayır öyle değil. Biraz sabır göstermek zorundasınız. Ameliyat, sihirli değnek dokunuşu değildir. Asıl sihirli değnek dokunuşu, ameliyat sonrası sizin göstereceğiniz sabır ve doktor tavsiyelerine harfiyen uymaktır.

    Ben de prostat kanseri ameliyatından sonra sizin gibi bazı komplikasyonlar yaşadım ve ameliyat sonrası süreç bir yıla yaklaşmasına rağmen, hala devam eden komplikasyonlarım var.

    Tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve size Allah'tan acil şifalar diliyoruz. İnşAllah en kısa zamanda tekrar eski sağlığınıza kavuşacaksınız.

    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,
      Bizim aksimize ameliyat sonrası komplikasyonsuz atlatan kişiler var. Sanırım çok şanslılar. Siz de benzer sıkıntılar yaşamışsınız, beni anladığınızı biliyorum. Desteğiniz ve şifa dilekleriniz için çok teşekkürler.
      Selamlar, saygılar...

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun. Acınızın hafiflemesini dilerim.

    YanıtlaSil
  12. oyy yaa çok çok geçmiş olsun sabır sabır.

    YanıtlaSil
  13. Bloglara eskisi kadar sık giremiyorum. Mecburen geçmiş olsun dileklerimi tehirli bir şekilde iletmiş oluyorum sevgili Mrs. Kedi. Bazen insan çaresiz kalıyor. Bu gibi durumlarda kuru bir geçmiş olsun dileği ya da sabır temennileri acınızı ne kadar hafifletebilir bilemiyorum. Ama ben inancım gereği farklı bir şekilde yaklaşacağım. Yazınızda belirttiğiniz üzere bazılarında ameliyat sonrası komplikasyonlar hafif bazılarında ise son derece ağır geçiyor. Bu tamamen tesadüf ya da şans diye adlandırdığım bir durum. En iyi profesöre gideyim, sağlık önemli dersiniz, bir terslik olur en basit operasyon başınıza dert açar. Sözgelimi eşim benzer bir durumda, muhtemelen yanlış bir kararla rahmini ve yumurtalıklarını aldırıp otuz beş yaşında erken menapoza girmişti. Bu sebeple benim size dileyeceğim sadece sabır ve elbette şansın sizde yana olması. Umarım bu yazıyı okurken bütün acılarınız dinmiş olur. Bu arada Arya'yı başarısından dolayı kutlarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mr. Kaplan. Doğru doktorları bulmak çok önemli ama yeterli değil. Dediğiniz gibi şans faktörü de etkili sonuçta. Herkesin iyileşme süreci birbirinden farklı, komplikasyon riski de kişiden kişiye değişiyor. Eşiniz de talihsiz bir süreçten geçmiş. Üzüldüm. Sağlık söz konusu olunca bir doktora güvenmek ve onun açıklamalarına göre karar vermek başlı başına bir sınav. Ameliyat sonrası 3 hafta sabrettim; 3 hafta daha sabredip fizik tedavi ile iyileşmeye çalışacağım. Yani yine mevcut durumu kabullenip önüme bakacağım Mr. Kaplan.
      Arya adına da çok teşekkürler :)

      Sil
  14. Geçti geçti. Hepsi bitecek. Hep çok kötü hissettiğim zamanlar hastalığın son demleri olduğunu görmüşümdür.

    YanıtlaSil
  15. Çok üzüldüm çok geçmiş olsun 🙏. Umarım en kısa zamanda biter ağrılar.

    YanıtlaSil

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik. Mini Mini Beşler :)  Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yar...