Pazartesi, Nisan 08, 2024

Başka başka...

Daldan dala atlayacağım bir yazı olacak baştan uyarayım.

... 

Sık sık aramadığım akrabalarım var ve ne zaman arasam bu durumla ilgili sitem ediyorlar. Eskiden daha sık arıyordum sonraları kandil geceleri, bayramlar ve doğum günleri dışında aramaz oldum. Son 1-2 senedir kandil geceleri de aramıyorum çünkü benim için kandil gecelerinin özel bir manası yok. Hâl böyle olunca bayramda aradığımda yine "Bayram seyran olmasa arayacağın yok" sistemlerine maruz kalacağımı biliyorum. Can sıkıcı.

Hayat'ın hay huyu içinde durup da akrabalarımı arayacak bir kafaya eremiyorum bir süredir. Arayıp boş boş nasılsınız, biz de iyiyiz, nasıl gidiyor, ne var ne yok minvalinde yüzeysel sohbetler yapmak gelmiyor içimden. Zaten bunun kime ne faydası var onu da bilmiyorum. Bayram yaklaştıkça geriliyorum. Aman boşver, hiç arama o zaman diyebilirsiniz. Öyle de yapmak istemiyorum. Arayayım, bayramlaşalım, olsun bitsin istiyorum.

... 

Bugün Arya'yı bir sınıf arkadaşı ile sinemaya götürdük. Çocuk tam bizim kafadan. Balık tutuyor, anime izliyor, çalışkan, okulu, dersleri seviyor, tatilde harcamak için para biriktiyor. Arya gibi o da 11 yaşında.


Arya ve Rüzgar :)

... 

Dün Arya ile okulun bahçesinde 1 saat badminton oynadık. O kadar yoruldum ki... Geçen yıla kadar dağ tepe 25 km yürüyüp gık demiyordum. Şimdi düz sahada 1 saat badminton oynayamıyorum. Geçen hafta fizik tedavi doktoruma kontrole gittim. Bayram sonrası bel ve boyun için MR çekilip tekrar gitmemi söyledi. 

... 

Bu sabah hastaneden mesaj geldi: "Biyopsi inceleme işleminiz devam etmektedir. Rapor çıkma süreniz uzamıştır." Ayın 16'sında onkoloji randevum var. Umarım rapor o zamana kadar çıkar.

... 

BİLSEM başvurularının ilk adımı tamamlandı. Sözlü mülakata girmeye hak kazandım. 

24 Nisan'da mülakat yeri ve tarihi ilan edilecek. 
8 Temmuz'da sonuçlar açıklanacak. 
18 Temmuz tercihler başlayacak. 
24 Temmuz atama süreci tamamlanacak. 

Bakalım.

... 

Bir Blogger'ın sayfasında görüp okuma  listeme eklediğim Sade'ın Yatak Odasında Felsefe kitabına başladım bugün. Biraz fazla geldi ama bir süre daha okumaya devam edip öyle karar vereceğim.

Edit: Kitaba devam edemiyorum. Felsefe kitabından çok sapkın bir yatak odası fantazisi. Evet arada felsefe denilebilecek bölümler var ama o bölümler için geri kalan işkenceye maruz kalmak istemiyorum. 

... 

Yazımı bir şarkı ve mutfak penceremizden günbatımı manzaraları ile bitireyim.


Sezen Aksu - Kutlama


Evvelsi Gün


Dün

10 yorum:

  1. Hepsi için hayırlısı olsun hızla iyi haberler al inşallah diyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba:) İlk iki paragrafınızda ele aldığınız konularda kafalarımız aynı:)) Arya gibi Rüzgâr da çok beğendiğim isimlerden biri. Arkadaş seçiminde Arya'ya güveniyorum.
    Sağlığınızla ilgili olumlu gelişmelere sevindim, en kısa zamanda tüm rahatsızlıklarınızın sona ermesini diliyorum. BİLSEM de size başarılar...
    Sade hiç okumadım ama felsefe konulu kitapları seviyorum genelde.
    Sezen Aksu'yu şarkılarından dolayı mantıken affetsem de duygusal yönden kinim devam ettiğini söylemek zorundayım. Bizlere iki cihanda lekeli damgası vuran o sözlerini unutamıyorum.
    Manzara harika:)) Buradan yola çıkarak madem hâlâ blogta yazı yazamıyorum, biraz kendi ahvâlimden bahsedeyim size.
    Evet, belki otuz belki kırkıncı kez taşındık. Kaçıncı bu gerçekten ipin ucunu kaçırdım. Ama bu kez sizdeki deniz manzarasına nazire yaparcasına körfezi ayaklarımızın altına aldık:)
    Torun büyüdü, 1 Mart'ta yaşını doldurdu. Şimdi anne ve babasıyla Danimarka'yı geziyorlar. Biz de fırsat bu fırsat yerleşmeye çalışıyoruz.
    Tuhaf bir tesadüf bu yıl doğduğum gece Kadir gecesine denk geldi. Bundan yıllar önce kadir gecesi yine aynı milâdi takvim gününü gösteriyordu. Ve biz bu çifte yaş günümü ev taşıyarak kutladık. Kadere bak!
    Mutlu bayramlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr. Kaplan, Sade'ın dünya görüşü kalıpların dışında. Tanrı ve din kavramlarını hiçe sayıyor. Doğa kanunlarını savunuyor. Saf iyi ve saf kötü yok. Erdem, ahlak, namus gibi kavramlar insan yapımı yani doğada karşılığı olmadığı için gerçek değil Sade'a göre. Sadece dürtüler, istekler, arzular gerçek. Herkes içinden geldiği gibi yaşamalı diyor. Bir noktaya kadar katılıyor olsam da fikirlerini ortaya koyma tarzından ve bazı aşırı fikirlerinden rahatsız oldum. Belki başlamak için doğru bir kitap değildir bilemiyorum. Kitap, felsefe kitabı diye önerilebilecek bir kitap değil kesinlikle.

      Arya'ya hamileyken adını Rüzgar koymak istemiştim ama Evrim'i ikna edemedim. Arkadaş seçimi konusunda Arya'ya her daim güveniyorum desem yalan olur :)) Kendisi sevgi kelebeği olduğu için herkesi seviyor, herkesle arkadaş olmak istiyor. Zaman zaman üzülüyor bu yüzden ama Rüzgar doğru seçimlerinden birisi.

      Kendinizle ilgili yazmanıza çok sevindim Mr. Kaplan. Taşınmak deyince tüylerim diken diken oluyor benim. Panik atak sebebi benim için taşınma süreci. Ama bazen de çok iyi olabiliyor. Körfez manzarasına kavuşmanız tam da bu duruma örnek. Huzurla, mutlulukla, güle güle oturun yeni evinizde :) Torununuza ve tüm ailenize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

      Yine yazın lütfen :)

      Sil
  3. Kendime yaşlandığımda kesinlikle yapmayacaksın dediğim şeylerden birisi de arayıp ya da gelip bayramını kutlayan ya da halini hatrını soran birilerine hiç aramıyorsun diye sitem etmektir. Bu hareket karşısındakini iyice uzaklaştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Hayır bir de aramışım yani...

    Bütün haberler çok güzel gelsin, kutlama yapalım keyifle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kendimce yaşlanınca asla yapma diye notlar tutuyorum kafamda :) Umarım yaşlanınca unutmayız :D

      Sil
  4. telefonlaşmayı sevmem zaten ama bir de aradığımda sitemle karşılaşırsam bir daha hiç arayamıyorum. o yüzden çok net anlıyorum sizi. boşverin, takmayın hiç kafaya. içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın bence :)
    dilerim güzel sonuçlar alın geçmiş bayram hediyesi olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Takmamaya çalışıyorum ama beceremiyorum sanırım. Bir yanım salla hiç arama diyor, diğer yanım sen ara yine de, ayıp olmasın diyor. Arayıp hızlıca kutlayacağım ve sitemleri duymazdan gelmeyi deneyeceğim galiba :)

      Sil
  5. marki dö sad yani ivit öyle tibisi :)

    YanıtlaSil

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik. Mini Mini Beşler :)  Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yar...