Pazar, Nisan 28, 2024

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik.



Mini Mini Beşler :) 

Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yarışı gibi klasik çocuk oyunları oynadık. Her sene olduğu gibi yine et-döner standı ve ücretsiz magnolya ikramımız vardı. Çocuklara piyasanın altında, uygun fiyata et-döner sunmak ve ücretsiz magnolya tatlısı yapacak gönüllü veli bulmak her geçen sene daha da zorlaşıyor. Biz her yıl aramızda para toplayıp birçok masrafı karşılıyoruz; magnolya da hazırlıyoruz ama yine de yeterli olmuyor bazen. Bu kez 5000 TL içerdeyiz. Bunu da aramızda halledeceğiz tabi ki ama ekonominin bu gidişi devam ettiği sürece gelecek yıllar için endişeleniyorum.

Şenlikte sadece çocuklar yarışmıyor;  öğretmenler için halat çekme, çuval yarışı, süngerle su taşıma ve sandalye kapmaca; veliler için halat çekme ve sandalye kapmaca yarışmaları da yapıyoruz. Okul müdürümüz özellikle çuval yarışı ve süngerle su taşımada çok iddialıydı. Çuval da olmasa da su taşımada bayrağı göğüsleyip birinci oldu :D




Tüm yarışmalar öğlen bitti; öğleden sonra karaoke ve dans gösterileri gibi sahne etkinlerimiz vardı. Tabi ki Karadeniz'in olmazsa olmazı Hemşin horonu da oynandı bol bol :) Arada biz horon tepemeyenler için Ankara havası ve halay parçaları da çaldık :)



Müzik öğretmenimiz sahne etkinliklerini başlatırken :) 

Şenliği beşinci sınıflar için yüz boyama etkinliği ile bitirdik. Her yıl Fulya ya da Evrim gelip yüz boyama etkinliğinde Funda'ya yardım ediyordu ama bu yıl gelemediler. İş başa düştü, aldım elime boya kalemlerini korsana çevirdim çocukları :)) 6-7 korsan, 1 Spiderman, 1 Batman, 1 arı-kız, 1 aslan çizdim. 



Çizimler fena olmadılar ama seneye yeni boyalar almayı planlıyorum :D Olur da başka bir okula ya da BİLSEM'e geçersem yine de şenliğe gidip yardım ederim :) 




Şenliği sorunsuz atlatınca bir rahatlıyoruz ki anlatamam :) Darısı önümüzdeki şenliklerin başına :) 

Yazımı şenlikte coşkuyla çalıp söylediğimiz "Parla" ile bitireyim 🇹🇷


Norm Ender - Parla



12 yorum:

  1. Şenliğiniz süper ama daha önemlisi yazıya ve görsellere yansıyan sevinçli yüzler öğretmenim. Ülkeye umudum hep var zaten, bu yazı ve görsellerdeki gülen yüzler bunun altını bir kez daha çizdi, varolun:)

    Küçük not: Açık veren bütçeye bir katkı yapmak istiyorum, bir hesap numarası yazarsan ya da mail adresime yollarsan sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Buraneros çoooook teşekkürler inceliğin için 🥰 Şenlik her sene bizi tazeleyip devam etme gücü veriyor. Akademik başarıya odaklanıp sosyal becerileri ve sosyal aktiviteleri bir kenara iten bir sistemin içinde bu şenlik çocuklara ve bize nefes oluyor 🙂 Bütçe açığı için yarın net bir hesap kitap yapıp tüm harcamaları yapan öğretmen arkadaşın hesabına göndereceğiz. Durum netleşince yazayım tekrar.

      Sil
    2. ben de buranerosla aynı şeyi yazmak için gelmiştim ki, yazılmış zaten :) IBAN paylaşırsanız öğretmenim, biz de ufak da olsa katkıda bulunabiliriz bu güzel etkinliğe.

      Sil
    3. İnceliğiniz için size de çok teşekkürler :) Bugün hesap kitap yapacağız :)

      Sil
    4. Sevgili Şule ve Buraneros, ikinize de tekrar çooook teşekkürler :) Bugün hallettik bütçe açığımızı. Hatta şenliğin 10. yılında tüm çocuklara ücretsiz et-döner ikramı yapma hayalleri kurmaya başladık :)

      Sil
    5. Çok sevindim. Çocuklar adına tüm bu çabanız için teşekkürler. umudumu tazeliyorsunuz :)

      Sil
  2. Bayılıyorum okullardaki şenliklere. Çocuklar için nasıl unutulmaz oluyordur. Emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenliklere ben de bayılıyorum. Biliyor musun bizden sonra Hopa'daki diğer okullarda yavaş yavaş şenlik yapmaya başladılar. Bizi arayıp neler yaptığımızı sorduklarında her detayı anlatıyoruz ki bizim ilk yıllarda yaşadığımız aksaklıkları yaşamasınlar. Şenlikler her yıl öncekinden daha kolay oluyor ve paylaştıkça güzelleşiyor :)

      Sil
  3. Ne harika bir gün geçirmişsiniz! Bahar şenliği gerçekten çok keyifli ve dolu dolu geçmiş gibi görünüyor. Etkinliklerin çocuklar için ne kadar önemli olduğunu ve onların bu tür etkinliklerdeki eğlenceli deneyimlerinin unutulmaz olduğunu düşünüyorum. Ben mesela, unutmam hiç, bahar şenliği değil ama 23 Nisan kutlamalarında 1. sınıftayken beyaz bir üst, kırmızı etek ve beyaz çorap, ellerimizde de ponponlarla oynamıştık. Dans ettiğimiz şarkılar bile aklımda. :))

    Ayrıca, organizasyonun arkasındaki emeği ve çabayı da takdir etmek istiyorum. Her yıl bu kadar güzel bir etkinlik düzenlemek gerçekten büyük bir iş. Özellikle et-döner standı ve ücretsiz magnolya ikramı, oh mis...

    Gelecek yıllarda daha fazla destek ve katılımcıyla bu güzel geleneklerin devam etmesini umuyorum. Eminim ki bu tür etkinlikler çocukların gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra, topluluk ruhunu da güçlendiriyor. Herkesin emeğine sağlık diyeyim daha da uzatmayayım en iyisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Çocukluk anıları unutulmuyor dediğin gibi :) Ben de 23 Nisan gösterilerimizi ve heya anımı unutmuyorum. Gönüllü öğretmenlerin çabaları Paha biçilemez. Hopa esnafı da sağ olsunlar yarışma ödülleri konusunda destek oluyorlar. Umarım senelerce devam eder bu gelenek :)

      Sil
  4. ne mutlu ne heyecanlı hayat ne güzel işte yaşamak ne güzel :)

    YanıtlaSil

Tam da "Amaaaan hiç umurumda değil!" derken bir an sonra kendini mutfak tezgahının üstünde bulmak?!

Nedir bu arkadaşım? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? 3 saat mutfak temizledim. Halbuki daha az önce arkadaşıma "Amaaan artık ev dağı...