Salı, Nisan 02, 2024

Paran yoksa hasta olma, kestirmeden ölmek daha iyi(?!)

Doktor gezmelerine bayılıyorum ben bu aralar. Seç, beğen, git! Poliklinik, poliklinik, olmadı acil servis... Geziyorum.

Bugün dahiliye randevum vardı. Acil servisteki teşhis tescillendi. Doktor, IBS yani irritable(alıngan/hassas) bağırsak sendromum olduğunu söyledi. Geçen hafta verilen ilaçlar yeteri kadar işe yaramadığı için onları değiştirdi ve ek ilaçlar verdi. Aşağıda görülen ilaçlara 840 TL ödedim. Q ile başlayan ilacı devlet karşılamıyor. O ilaç tek başına 300 ya da 350 TL. Tam hatırlamıyorum. 


Doktor, gayet ilgiliydi hastalığımı detaylıca anlatıp bana broşürler verdi. Beslenme düzenimin nasıl olması gerektiğinden bahsetti. 1 ay sonra kontrole çağırdı.

Bir süredir koltuk altlarımın ağrıdığını onun için hangi doktora gitmem gerektiğini sordum doktora hazır gitmişken. Lenf bezlerimle ilgili olabileceğini söyleyerek genel cerrahiye randevu alın dedi. Bakalım. 

Dedim ya bu aralar doktor gezmelere doyamıyorum :)) 
Biraz da genel cerrahiye gideyim :))) 


...

Nerdeyse unutuyordum. Bugün okulda Kütüphanecilik Haftası kutlamamız vardı. Daha önce bahsettiğim skeci sahneledi öğrencilerimiz. Gayet güzel, tadındaydı.








22 yorum:

  1. Geçmiş olsun, hasta olan herkese acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun Rüyacım IBS bizde de genetik bir sıkıntı, babam, halalarım, kardeşim pek sevişiriz(!) kendisiyle :)) Tüm sonuçların güzel çıksın, çarçabuk iyi ol, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Paran yoksa hastalanma, kestirmeden ölmek, hastalanmaktan evladır. Neden? Artık kimi ilaçlara ödediğimiz katkı paylarının çokluğu ve kimi ilaçları da SGK karşılamadığı için kendi bütçemizden karşılıyoruz. İktidar yavaş yavaş sağlık, eğitim gibi devletin temel görevleri arasında olan bu hizmetleri de özelleştirme gayreti içinde.

    Sol dizimdeki kireçlenmeden kaynaklanan rahatsızlığım için işe yarayan tedavilerin (protez ameliyatı hariç) ve ilaçların neredeyse tamamına yakını ücretli. Gözünüz de kuru ya da yaş sarı nokta hastalığı zuhur etse, ilaçlar ve iğnelerin hepsi ücretli.

    Değerli öğretmenim, size sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim. İnşAllah sonuçlarınız güzel çıkar ve kısa zamanda iyileşirsiniz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey,

      Tam da dediğiniz gibi sağlık hizmetleri giderek özelleşiyor. Eskiden ilaca çok cüzi bir ücret ödenirdi şimdi o cüzi miktar düşülüyor, geri kalan esas kısmı biz ödüyoruz maalesef.

      Babam da sizin gibi diz problemi yaşadı ve ameliyattan, iğnelere tüm tedavisini ücretli olarak yaptırdı. Ben ameliyatlarımı inatla devlet hastanelerinde oluyorum ama ilaç ücretlerinden kaçış yok tabi.

      Selamlar, saygılar...

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Haklısın, sağlık konusu gittikçe daha zorlu hale gelmeye başladı. IBS ile ilgili yazılarını beklerim o zaman.. :)
    Geçmiş olsun Sevgili Kedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Teşekkürler Momentoscum. Her gün yeni bir hastalık öğreniyorum :)) Bugün de lenf nodlarının iltihap yüzünden şişebildiğini öğrendim. Yarına kısmet artık :)))

      Sil
  6. Sondan başlıyorum sevgili Rüya. Eğitsel çalışmalar kapsamında Kütüphanecilik Haftasını bir piyesle kutlayan bir öğretmeni yürekten kutlarım. Üstelik sağlığının çok iyi olmadığı bir zamanda bunu gerçekleştiren bir öğretmen ve öğrencileri uzaklardan alkışı hak ederler.
    Sağlık konusunda yazılar yazdım, gördüğümüz olumlu- olumsuz uygulamaları hasta ve hasta yakını açısından değerlendirmeye çalıştım. Büyük geçmiş olsun. Bu iç dökmeyi öyle iyi anlıyorum ki. Sağlık hepimizi ilgilendiriyor. Bıkmadan sorunları- iyilikleri dile getirmek lazım.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Makbule öğretmenim. Sağlık mevzu derin bir kuyu. Şanslı olduğumuz yanlar da var, çok şanssız olduğumuz yanlar da. İyi ki blogları var da içimizi döküp bir nebze rahatlıyoruz. Sevgiler...

      Sil
  7. Kızımda yaşıyor o bağırsak sendromlarını, çok sıkıntılı, gençlerde de çok yaygınmış:/ Geçmiş olsun, beslenme düzeni çok etkili oluyor ve ruhsal durumlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizlere de çok geçmiş olsun. Ne yiyeceğimizi şaşırıyorum artık :(

      Sil
  8. Geçmiş olsun Biricik Kedimiz, gülücüklerin eksilmesin, her şey yoluna girer, yeter ki sen hep gül:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Buraneros. Köklü değişikliklere ihtiyacım var. Umarım bu yaza çözeceğim stres kaynaklarımı.

      Sil
  9. evet bizim ülkede hastane ilaç ameliyat malzeme ek gıda filan böyle bir döngü var, doktorlar kendi kazançları için sürekli ilaç mama filan yazıyorlar ve bunların çoğu da çöpe gidiyor :) maksat herkes para harcasın :) abd de durum böyle, ucuz ilaçları sattırmıyorlar, pahalıları sattırıyorlar :) durum şöyle hasta et ama öldürme ki ilaç alsınlar :) bu hayatın gerçeği bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık bir "sektör" olarak görüldüğü sürece bu sorunların çözülmesi çok zor zaten.

      Sil
  10. Geçmiş olsun. Gerçekten doğru bir tabir kullandınız. Hasta olmakta zor şimdi. İlaç almaya bu kadar para veriliyor tedavi kısmı nasıl olur kim bilir. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bağışıklık önemli. Hasta olmamak için korumak ve güçlendirmek gerek.

      Sil
  11. Sonra da parayla sadık olmaz derler. Geçin bu romantik söylemleri gayet de oluyor yani. Geçmiş olsun canım şifa versin Bu ilaçlar sana. Geçti geçti.

    YanıtlaSil

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik. Mini Mini Beşler :)  Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yar...