Pazar, Nisan 21, 2024

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var; doktor kolposkopi ile biyopsi yapmak istedi. Kaşüstü'nden Numune kampüsüne geçtik. Kolposkopi yapıldı. 5 ayrı yara varmış üçünden parça alındı ama yeterli olmayabilirmiş. Sonuç 1 ay sonra belli olacak. İşlem detaylarını anlatmak bir yana komple silmek istiyorum hafızamdan. O kadar acı vericiydi ki düşmanım bile yaşamasın. Bu mevzuyu 1 aylığına rafa kaldırıyorum.

...

Sonunda Hopa'ya bahar geldi. Hava 26-29 derece ve günlük güneşlik. Tabi ki ben havalara uçuyorum. Uzun süredir baharı bekleyince eve sığamaz oldum :) Tüm boş zamanlarımda sahile indim. Evde olduklarında Evrim'i ve Arya'yı da ikna ettim, her fırsatta güneşin ve güzel havanın tadını çıkardık. Çarşamba günü deniz sezonunu açtım. Su soğuktu ama bir kez dalınca alışıyor insan :D Mühim olan güneşin, sudan çıkınca üşümeyecek kadar ısıtması. Denizden çıkınca güneşlenmek ve dergi okumak çok keyifliydi. Bugün de Arya ile komşumuzun dağ yolundaki evine, yeşilliklerin arasında meyve toplamaya gittik.



Şiiri üst tabakanın tekelinden çıkarıp halka indiren Garip akımının öncülerinden 
Orhan Veli, 110 yaşında!


Deniz sezonu tarafımca resmen açılmıştır :D


Erguvan yok ama baharın hatırına mor salkım paylaşıyorum Canım Ceren'im <3



Pazar günü ailecek kahvaltı edince değmeyin keyfimize :))






Arya da mor salkımlardan nasibini aldı tabi :)

...

Pazartesi akşamı çevrimiçi, Perşembe öğleden sonra ve Cuma tam gün yüz yüze Erasmus+ proje eğitimindeydim. Eğitim veren kişi alanında bilgili, eğitim vermeye uygun, tam donanımlı genç bir İngilizce öğretmeniydi. Eğitim benim için inanılmaz keyifli ve verimliydi. Online kısımda ve yarım günlük kısımda teorik olarak öğrendiklerimizi son gün gruplar halinde proje yazarak uygulamalı olarak pekiştirdik. 

Benim geçen sene bir başvuru denemem olmuştu ama yazım aşamasında deneyimsizlikten tıkanıp kalmış ve projeyi bitirememiştim. Eğitimde anladığım üzere o fikrin proje olabilmesi için epeyce yolu varmış. Ama vazgeçmek yok tabi :) Şimdi okulumuzda sayısı giderek artan özel gereksinimli öğrencilerin destek eğitimiyle ilgili bir proje yazmak istiyorum. Hatta eğitimde projenin taslağını yazdım bile diyebiliriz :) Tabi ki eksikler var ama halledilmeyecek şeyler değil. Bir daha ki proje döneminde okulda olursam bu proje ile başvurmayı düşünüyorum. Okulda değil de BİLSEM'de olursam bu kez benzer bir projeyi üstün yetenekli öğrencilere uyarlayıp oradan başvuru yapabilirim.

...

İkigai kitabından biraz daha bahsetmeden duramayacağım :D Kitap bitmesin diye yavaş yavaş okuyorum. Hatta bitmesin diye araya 3 dergi alıp okudum :) Kitabın büyük vaatleri ya da büyük bir edebi iddiası yok. Aksine çok basit, sade bir dille bildiğimiz şeylerden bahsediyor. Ama okumak ve üzerine düşünmek o kadar iyi geldi ki bana. İngiltere'deki arkadaşımla paylaşınca o da hemen okumaya başladı. Şimdi her gün birbirimize ikigai anlarımızı anlatıp birbirimizle paylaşarak ikiye katlıyoruz hayattan aldığımız keyifleri :) Ben  bu haftaki ikigai anlarımın çoğunu yukarıda paylaştım. Geçen yazıda belirlediğim birçok alanda harekete geçtim ve tam da düşündüğüm gibi çok iyi geldi ve tüm hafta mutlu mutlu gezindim etrafta. Her daim böyle olmayabilir ama olan zamanlar o kadar keyifli ki diğer anları görmezden gelecek gücü verebilir :)

Yazıyı sevdiğim, keyif aldığım anlardan biri ile bitireyim. Yalnız olduğum anlar dışında sevdiğim anların başında Arya ve Evrim ile geçirdiğim zamanlar var tabi ki. Her akşam Arya ile anime - bu ara "Deamon Slayer" ve "TheGrimm Variations" - izliyoruz. Bazen anime sonrası birlikte kitap okuma saati yapıyoruz.


Fotoğraf, dün geceden :)
Arya, Şermin Yaşar'ın "Dedemin Bakkalı" kitabını, ben de İkigai'yi okuyorum :)


Momentos'un bu haftaki Pazar müziği aklımdan çıkmıyor. 
Mutlaka Türkçe ya da yabancı bir popüler şarkı var bu melodi ile yazılmış, söylenmiş. 
Çok tanıdık, çok bildiğim bir melodi. 
Dilimin ucunda ama bir türlü çıkmıyor. Bir dinleyin lütfen, belki bilen çıkar aranızdan.

18 yorum:

  1. Fotoğraflar muhteşem, hele Arya' nın mor salkımlarla olan kare ve <3
    Geçmiş gitmiş olsun seni hırpalayan her şey ve yeni güzel şeylere kapı açsın :) Şarkıyı buraya da alman iyi olmuş ama diyelim ki kimse bir şey hatırlamadı bu nağmelerle ilgili, o zaman şöyle demek geliyor içimden, "bu notalar belki de kalbimize uzuuuuun zaman önce yer etmiş, mühürlenmiş ve unuttuğumuz bir şeyleri hatırlamak için anahtar niteliğinde."
    Böyle düşünmek istedim ben :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben de kendime boşver dinle sadece, tadını çıkar dedim ama işte takıldım yine de Momentoscum :)) Sezen Aksu'nın Hazan parçasındaki üst ritimleri çıkarıp alttaki müziği dinleyince benziyor gibi ama aradığım parça o değil :) Neyse dur, bir daha dinleyeyim :)

      Sil
  2. geçmiş olsun güzel haberler :) denize girdin yaa süper valla hava serin ve yağmurlu genelde ama senin hopaaa güneşli yani ne güzel :) şirin aileee :)

    YanıtlaSil
  3. yorum sorunu yaklaşık bir aydır hepimizde var. blogger genel sorunu, geçer çözerler zamanla, şimdilik yorumlarımızı yaptığımız bloglara gidip yanıtları okuyoruss :)

    YanıtlaSil
  4. spamları da unutma amaa :)

    YanıtlaSil
  5. Aaa, e neredeyse hemşeriymişiz bunu bilmiyordum :) Ben de bayramda Trabzon'daydım. Hopa'da deniz sezonunu açmışsınız, kareler günlük güneşlik :) ben oradayken biraz kapalıydı hava :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bayram tatilinde yağmurlu günler oldu burda da ama bu aralar güzel gidiyor hava :)

      Sil
  6. Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Deniz sezonunu açmak mı? Harikasınız! :)

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun diliyorum. Anne kız ne hoş birlikte kitap okumak bir şeyler izlemek. Deniz sezonu için ben henüz deneyimleyemiyorum, zira çok soğuk geliyor bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Anne-kız çok eğleniyoruz bazen, bazen de tam tersi savaşıyoruz :D Denize girmek değil de çıkınca üşümek daha kötü :)

      Sil
  9. Denizin şifa vereceğinden eminim. Ne iyi gelmiştir .

    YanıtlaSil

Pazar Mesaisi ve Kendine Ait Bir Oda

Öğretmen olmak bazen eve sınav kağıtları ile gelmek, bazen gönüllü etüt yapmak, bazen gönüllü gözetmen olmak, bazen hem ana-baba olmak manas...