Pazar, Temmuz 28, 2024

Başlanan Noktaya Dönüş #19. Gün

Ayın 22'sinde sabah 7'de uyanıp kaldığımız aparttan çıkış yaptık. Önce Atakum plajından denize girip ayılmaya çalıştık. Malum önceki gece çok keyifli ve bol rakılıydı :) Biraz ayılınca ve mekanlar da servis vermeye başlayınca kahvaltı yaptık.

Kahvaltı sonrası yola koyulduk. 1,5 saat Evrim sürdü; mola verdik. Direksiyona ben geçtim, uyku bastırana kadar yaklaşık 2 saat sürdüm. Sonrasında Evrim sürerken ben bir uyumuşum... Karnım acıkınca uyandım :D

8 yıldır Hopa'da olmamıza rağmen o çok meşhur Çayeli kuru fasulyesini denememiştik ve ben Evrim'in başının etini yiyip duruyordum "Bi' kuru fasulye yemeye götürmedin bizi!" diye :))) Yolda karnımız acıkınca Evrim, "Madem öyle Çayeli'ne girip şu çok istediğin kuru fasulyeden yiyelim" dedi. Tabi ki balıklama atladım :)) 

Çayeli'nde  Lale Restaurant'a gittik ve hayallerime kavuştum :)) Gerçekten yediğim en lezzetli kavurma, pilav ve  kuru fasulyeydi. Üstüne de bir fırın sütlaç, keyiften dört köşe olduk :))


Yolunuz Çayeli'ne düşerse Lale'de kırıfasulye ve kavurma yemeden geçmeyin :) 


Karnımız doyunca tekrar yola koyulduk ve göz açıp kapayana dek evimize vardık. Evim, evim, güzel evim hissini anlatmama gerek yoktur sanırım :)) 

19 gün, 5 farklı şehir, yaklaşık 3700 km yol ve bolca mutluluk :) Darısı gelecek tatillerin başına :) 

12 yorum:

  1. Ne hoş kuru fasulyeyi de güzel yapan yer bulmak gerçekten çok zor. Bizim burada da var bir yer. Adam fasulye bitince kapatıp gidiyor. Bir daha yapmıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, iyi kuru fasulyeci bulmak zor. İstanbul'da Süleymaniye'de müthiş kuru fasulyeciler var. Bir de Bahçelievler belediyesinin tam karşısında İspir fasulyecisi vardı 8 yıl önce. Hâlâ var mı bilemiyorum ama o da çok lezzetliydi :)

      İşini iyi yapan erken bitirip evine gidiyor. Bir çok dükkan biliyorum öyle olan. Bahçelievler metrobüs durağı çıkışında arabalı bir tavuk-pilavcı vardı. İş çıkışı inşallah kalmıştır diye dua ederken giderdik ama çoğu zaman bitmiş ve adam gitmiş olurdu. En son gittiğimizde aynı noktaya dükkan açmıştı :)

      Sil
  2. Ne iyi ettiniz sayende biz de gittik gezdik oraları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani geçenlerde senin bloga yorum yazmıştım: "Bir şeyleri değiştirebilsem hayatımda, daha çok gezebilmek isterdim" diye... Tüm yıl bu gezmeli tatili bekleyerek nefes alıyorum sanki ben. Bu yüzden çok iyi geliyor bu arabalı, bol duraklı tatiller bana Ceren'im <3

      Sil
  3. Hımmmmm.... o kuru fasulyeciyi duymuşluğum çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok duyup sonunda gidebildik :) Belki bir gün :)

      Sil
  4. Yaziyi okuyup, kurufasulye ıslatmak:) ne güzel gezmişsiniz❤

    YanıtlaSil
  5. İnsanın geri döndüğü için mutlu olduğu evi olması ne büyük zenginlik, değil mi :)

    YanıtlaSil

Eylül... Yeni Yıl...

Daha önce de  yazdım ; benim için yeni yıl Eyül'de başlıyor. 2 Eylül'den itibaren öğretmenlerin yeni dönem mesaisi başladı; yarın da...