Salı, Temmuz 09, 2024

Es Es - #3, #4, #5. Günler

Yola çıkışımızın 3. sabahında Samsun'dan ayrılıp Eskişehir'e doğru yola koyulduk. Samsun'dan çıkmadan Sevgili Buraneros bize yetişti ve akşam sohbetin tadından unutulan hediye kitapları bize elleriyle teslim etti 🥰 İyi ki de etmiş; ben Eskişehir'e varmadan, arabayı Evrim'in kullandığı zamanlarda, Şeker Portakalı'nı okuyup bitirdim. Evet evet biliyorum, o Arya'nın hediyesiydi ama benim de hep merak ettiğim bir kitaptı 🤭 Zaman nasıl geçti, kitap ne ara bitti hiç anlamadım 😃

Eskişehir'e giderken yine ufak bir aksilik yaşadık. Durduğumuz bir benzincide Evrim, sağ ön tekerde bir yırtık gördü. Araç lastik uyarısı vermemişti, sürüşte de bir fark yoktu ama tabi ki endişelendik ve lastikçiye gittik. Lastiğin içine geçici olarak çelik yama yapıldı. Aynı lastiğe daha önce de çivi girmişti. Lastiğin bir nazar boncuğu olarak bizi daha büyük şeylerden koruyup vazifesini tamamlandığını düşünüyorum :))) Eskişehir'de lastiği değiştirdik. 

Eskişehir yolunda Çitlekçi adında güzel bir çerez - kuruyemiş mağazası var; hemen yanında da 25 Saat Fırın ve Köfteci Yusuf. Hepsine sırayla uğrayıp hem nefsimizi hem karnımızı doyurup yola devam ettik. Yolunuz düşerse uğrayın ;) 

Eskişehir'e vardığımızda akşam olmuştu. Dayımız ve yengemiz lastik mevzu yüzünden endişeyle beklemişler, bizi görünce çok rahatladılar.

Ertesi sabah mükellef bir kahvaltıyla başladık güne. Sonrası sohbet muhabbet tabi ki :) Akşamüstü Sazova Parkı'na gittik hep beraber. Su altı dünyasını ve hayvanat bahçesini gezdik ve bir kez daha tüm canlılara hayran kaldık. 







Nasıl tatlı, nasıl yakışıklı bir kertenkeleydi anlatamam 😍 Tanıtım ekranı bozulmuştu, internetten öğrendiğime göre kırbaç kuyruklu çöl kertenkelesiymiş. 


Fotoğrafını bulamadım galeride ama ben en çok dal böceğine şaşırdım. İnanılmaz bir kamuflaj ustası. Böcek değil, bildiğiniz dal! İnternetten bir foto bulup ekliyorum aşağıya. 


Boyları 56cm'e kadar çıkabiliyormuş. Yeşil, kahve, siyah renklerde olabiliyorlarmış. 




Gün sonunda parkta biraz dinlenip eve döndük. Şahane bir gündü ve bu güzel günü Leyla şarabımızla taçlandırdık :) 

Biz yola çıktıktan bir gün sonra Hopa'daki yakın arkadaşlarımız Fundalar da yol çıkmışlardı. Onlar da Samsun'da bir gece kalıp Eskişehir'e geldiler. Dün onlarla buluştuk; Haller Gençlik Merkezi denilen ufak bir kapalıçarşıya gittik ve mucize eseri orda benim bir yıldır sayıkladığım tahinli dondurmayı yapan bir yer varmış. Tabii ki kaçırmadık yedik :))

Akşam dayımlarla yemeğe gittik ve geceyi bir komedi filmi ile noktaladık. Bizim için çok dinlendirici ve keyifli bir mola oldu 🤗

Bu sabah kahvaltı sonrasında tekrar yola çıktık. Marmaris'te rezervasyon yaptığımız otele girişimiz yarın; bugün Denizli'de mola verip Pamukkale traventerlerini gezdik ama onu ayrı yazayım :) 

10 yorum:

  1. Evet nazar atılmış, keyifli tatil yüklenmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün kendi arabamızla yollara düşüp bu kadar keyifli aile tatilleri yapabileceğimizi söyleseler inanmazdım ama Hayat bazen iyi anlamda şaşırtıyor insanı :)

      Sil
  2. Biz de ailece bir Eskişehir tatili yapalım istiyoruz ama bir türlü olmuyor hep bir şey çıkıyor (:
    Akrabalar, dostlar da işin içine girince her şey daha da güzelleşiyor bence.
    Lastik konusunda üzüldüm ama neyse ki siz iyisiniz önemli olan o :)
    Sevgiler ~~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda gidebilirsiniz Eskişehir'e. Çok güzel, yaşanılası bir şehir. Ben bu kez çi börek yiyemedim, giderseniz benim için de yiyin lütfen :) Sevgiler :)

      Sil
  3. Lastik hikâyeleri yolculuğun şanıdır:)

    YanıtlaSil
  4. Sizin lastik atın ölümü arpadan, lastiğin vedası Eskişehir'den olsun demiş :) Neyse ki sizi oraya kadar sıkıntı çıkarmadan getirmiş. Eskişehir en sevdiğim yerlerden biri, her sene giderim (Ankara'dan çok kolay, YHT ile 1,5 saat) yine de doymam.
    Devamı için iyi yolculuklar, Marmaris'te iyi tatiller. Denizli'ye benden selam, ilk evim, ilk okulum, ilk gurbetim, o yüzden çok severim...

    YanıtlaSil

*Bir Garip Sevda

Nasıl çarpıyordu kalbi delicesine... İşte oradaydı! Sokağın karşısındaki lambanın altında duran şu arabanın içinde, "Gel" demesini...