Cuma, Temmuz 12, 2024

Marmaris - #7, #8, #9. Gün

Ayın 10'unda tatil köyüne vardık; otelimiz ilk andan içimize sindi. Gelmeden önce belki 100 farklı otel araştırıp yorumları okudum. Her birinde içime sinmeyen bir şey oldu ama Fortezza için daha yorumları okurken seveceğimizi anlamıştım. Olumsuz yorumların biraz kapris olduğu belliydi. Herkesin kriterleri başka tabi. Bizim için önemli olan aquapark, lezzetli yemekler ve gönül rahatlığı ile kalınacak kadar temiz bir odaydı. 

Tatil köyünün konumu muhteşem, otel tertemiz, çalışanlar yardımsever ve güleryüzlü, yemekler çok çeşitli ve gerçekten lezzetli. Tek olumsuzluk arılar olabilir ama 3 gündür hiçbir arı sokma vakası yaşamadık ya da şahit olmadık. Arılar sadece restaurant bölümünde var. Akşam yemeği saatlerinde dumanla gezip arıları uzaklaştıran görevliler var. Ayrıca çok korkanlar için iç mekanda arısız yemek yeme imkanı da mevcut.

Tatilimizin ilk gününde öğle yemeği yiyip ardından etrafı keşfettik ve biraz yüzüp çoğunlukla dinlendik. İkinci gün Evrim  animasyon ekibinin aktivitelerine, Arya da aquaparka daldı. Ben havuz başında takılıp kâh yüzdüm kâh kitap okudum. Sonra buluşup iskeleden denize daldık ailecek :)  Günler benzer şekilde geçiyor.

Arya ve Evrim aktif, ben pasif tatil yapıyoruz :)) Yüzerek, havuz kenarı şezlongta uyuklayarak, kitap okuyarak ve bol bol yiyip içerek geçiriyorum zamanımı. Tam ihtiyacım olan şeydi bu :) 








 







Bizim için tatilin bu kadar keyifli geçmesindeki önemli etmenlerden biri Arya. Arya'nın bize bağımlı olmayışı, kendi başının çaresine bakması, ihtiyaçları için gerekli kişilerle rahatça  iletişim kurması bizi özgür kılıyor. 

Arya ilk andan itibaren kendi kendine takılıp yüzüyor; yemeklerini kendi alıp keyifle yiyip içiyor. Huysuzluk yapıp bize hiç ekstra iş çıkarmadı. Daha küçük çocukla ya da mızmız bir çocukla tatil kesinlikle zor olurdu. 

Arya, dün güneşten fazla yanınca  bugün tamamen kendi isteği ile odada kaldı. Odaya döndüğümüzde resim çizerken bulduk :) Tabi fırsattan istifade minibardaki kolayı götürmüş olduğu gözümden kaçmadı :))) 



Arya henüz hiç çay ve kahve içmedi. Çok merak ettiği için daha önce kola ve Fanta denemişti. Babaanne ve büyükbabasına gidince arada onlarla gazoz ve hazır limonata içiyor. Dışarıda yemeğe çıktığımızda ayran ya da vişne suyu içer. Tatilde biraz gevşettik kuralları :) 

Kaldığımız tesis bizim gibi çocuklu aileler için bulunmaz bir nimet bence. Havuzlar, aquapark, mini club, yiyecek seçenekleri hepsi gayet tatmin edici. Fiyat/performans açısından da çok başarılı. Kısacası yemekler lezzetli, aquapark eğlenceli, odalar yeni ve temiz, personel çalışkan ve güleryüzlü. Daha ne olsun :) 3 günlük değerlendirmemize göre otel ile ilgili kararımız "Seneye tekrar gelelim" oldu :)

Şimdilik bu kadar. Geri kalan günleri de yazacağım umarım :) 

8 yorum:

  1. Yüzler gülüyor, ne güzel. :)
    Bu mevsimde Marmaris civarının arıları meşhurdur, denizdeki teknelere bile dadanırlar. Bir çanak içinde kahve yakmak işe yarıyor, ancak kahve bu kadar pahalanınca insan kıyar mı yakmaya, emin değilim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Biz bu sabah tabaklarımızdaki salamlara üşüştüklerini görünce bir tabağa salam koyup masanın en uzak köşesine bırakarak kurtulduk arılardan :)) Bir tabakta 10 - 12 arı saydık :))

      Sil
  2. Dinleniyor olmana çok seviniyorum :) Arya hakikaten çok büyümüş ve çok değişmiş Rüya, buna çok sevindim, keyfini çıkartıyor oluşuna da sevindim.
    Sayende hasret kaldığımız maviye kavuştuk biraz :) Tatilin geri kalanı da füzel geçer umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ceren'im, biz de Arya'nın ne kadar büyüdüğünü tekrar tekrar fark ediyoruz yolculuğa çıktığımız ilk günden beri :) Oteldeki gençler ile tanışıp konuşmasına ve gelip bize tüm masumiyeti ile "Şu abiyle tanıştım" diye tatlı tatlı anlatmasına bıyık altından gülüyoruz Evrim'le :))) Evrim, önümüzdeki yıl Arya'yı koluma zincirlerim ben artık diyor :))) Dilerim siz de tez zamanda kavuşursunuz özlenen mavilere Ceren'im :)

      Sil
  3. içinize sinsin, bolca dinlenin, eğlenin :)

    YanıtlaSil
  4. tatil gibi var mıııı :) kışın her şeyini unut gitsin tatildee :)

    YanıtlaSil

*Bir Garip Sevda

Nasıl çarpıyordu kalbi delicesine... İşte oradaydı! Sokağın karşısındaki lambanın altında duran şu arabanın içinde, "Gel" demesini...