Salı, Ağustos 04, 2026

Migren atağı...

Sabah gözümü migren atağı ile açtım. Sol şakaktan sinsi sinsi ilerleyip gözüme, çeneme, enseme kadar yayıldı. Hemen su içtim, ilaç içtim. İlaçtan ve kahvaltıdan sonra ağrı hiç hafiflemeyince, sıvı ve elektrolit kaybından olduğunu düşünerek 2 lt su ve maden suyu içtim ama nafile... Giderek şiddetlenip beni yere serdi. 



Ensemde buz kalıbı ile sessiz odada yattım bu saate kadar. Gözümü yeni açabildim. Şu an koca bir tabak hindili ve sebzeli makarnalı salata yiyorum. 

Bu arada evde işler yavaş yavaş ilerliyor. Boya işleri bitti. Evrim, salondan balkona açılan kapıya pliseli sineklik taktı. Dün ebeveyn banyosundaki tekneli duş kabini sökülüp çıkarıldı. Bugün yeni kabinin kaymaz zemini döşendi. Derz çekilecek, yeni duş ünitesi ve camlar takılınca bitecek. Aynı gün misafir banyosunun klozeti de değişecek. Geriye bir tek balkonun camları kalıyor ki zaten onlar da sipariş edildi, gelmesini bekliyoruz. 

Bu yaz ailemizin taşınması, kardeşimin evinin tamir-tadilatı ve kendi evimizin ufak tefek işleri ile geçiyor ve çok da iyi oldu. İşler halledildikce ferahliyor(um) insan :)

... 

Yazıya ara verip Arya'nın odasına gittim. Odasını toplama görevi vermiştim, toplamış ama tam değil. Birkaç son dokunuşla hallettik. Bir poşet çöp çıktı tabi ki her zaman olduğu gibi. 

Yeni ders ve test kitaplarına yer açmak için çalışma masasındaki kitapları bizim kitaplığa taşıdık. Bana kalsa daha atılacak çok şey var ama özel alana ve ıvır zıvır saygı çerçevesinde sesimi çıkarmadım bu seferlik :)) 

"Temizlik bitti artık rahat rahat ders çalışabilirsin" dedim ve tabi ki anında isyan başladı. Yorulmuş, bunalmış hiç dinlenme fırsatı vermemişim... Aman iyi istediğin gibi takıl diyerek çıktım odasından. Halihazırda kendi migrenim yetiyor bi de onun bıkbıkını çekemem şu an. 

... 

Kalkıp kabak rendelicem. Çiğ kabakları rendeleyip sarımsaklı yoğurt, dereotu ve cevizle karıştırınca çok güzel oluyor. Serin serin, ferahlatıcı... Rende için Torima'nın elektrikli rende makinesi vazgeçilmezim oldu :) 


Link koymak için İnternete baktım ama tükenmiş hiçbir sitede yok. Torima markası şu aralar uygun fiyatı ve sağlamlığı ile yükselen yıldız. Şok, Migros gibi zincir marketlerde görüyorum çeşitli ürünlerini. Elektrikli otomatik rendesini görürseniz kaçırmayın derim :)

#Reklam değil sadece tavsiye :)


8 yorum:

  1. Rende makinası mı yapmışlar? Artık rende yapıyorum diye kol çalışamayacağım demek! :))
    Migren fenadır, çok geçmiş olsun, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet otomatik rende acayip pratik :) 5dk.da havuç - turp salatası yapılıyor; kabak, salatalık, patates ne isterseniz 2dk.da hazır :)

      🥰 Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  2. çok geçmiş olsun canım. migren fena bir şey gerçekten. bizim evin ortancası, ailemizin prensesi E.hanımın da migren atakları tutar ara sıra. o kadar acı çekiyor ki o zamanlar, yanında olup bir şey yapamamak da çok üzüyor insanı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten acı verici bu migren derdi :( İlaç, bol su, buz kalıbı, karanlık sessiz oda, yorgan/pike altında yatmak ve geçmesini beklemekten başka çare yok maalesef :(

      Sil
  3. Yalova'da bahçede sebze yetiştirirken öyle çok kabak olmuştu ki, ne yapacağımı şaşırmıştım. En son bu çiğden toğurtlu hali kurtarmıştı beni. Kabağın en sevdiğim sağlıklı hali :)

    İşler pıt diye bitsin, keyfini sürün sağlıkla, huzurla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keki de güzel oluyor kabağın dereotu, mücveri, çintmesi... Ama en sağlıklısı bu çig rende hâli :) İşler bitti ama sağlıkla kısmında azcık sorun oluştu :)))

      Sil

Külkedisi Arya...

Arya'nın ufaklığından beri her pazar mısır patlatırız. Arya yine mısır patlatmak isteyince artık kendin yapabilirsin0, kaç kez öğrettim ...