Pazartesi, Temmuz 18, 2022

Ağaç Ev Sohbetleri #152


Bu haftanın sorusu benden:

Sonsuza dek asla ortaya çıkmayacak, kimsenin asla öğrenmeyeceği bir şey yapma imkanınız olsa normal şartlar altında yapamayacağınız bir şey yapar mıydınız? Yani diyelim ki bir suç işleyeceksiniz ve kimse sizin yaptığınızı öğrenmeyecek...

Benim cevabım çok net: Evet!

Masum bir canlıya zarar vermekten falan bahsetmiyorum tabi ki. Sadece ortaya çıkmadığı sürece kimseye zararı olmayacak şeylerden bahsediyorum. Mesela sahiplerinin tatilde vs. olduğu bir villanın havuzuna girip yüzmek, çok ünlü ve yetenekli bir şefi birkaç saatliğine hipnotize edip sadece sizin ve sevdikleriniz için mükemmel yemekler hazırlanmasını sağlamak, bir araba galerisine girip hayalleri süsleyen bir arabayla uzuuuunca bir deneme sürüşüne çıkmak gibi zararsız şeylerden bahsediyorum. Ya da biraz daha ileri gidip çooooook zengin ama çoooook da cimri birinin hesaplarından ona pek de zararı olmayacak bir miktar paranın çoooook daha iyi birilerinin hesaplarına geçirmek, birilerine musallat olan sülük gibi yaratıkların - insan demeye dilim varmıyor - ortadan kaybolmasını sağlamak... Ya da mesela çocukluk aşkınızla 1 günlüğüne beraber olmak - gün bittiğinde onun bile olan bitenden haberi olmasın, hafızası sıfırlansın mesela :D

Örnekler çoğaltılabilir :)

Eee yapar mıydınız?

Şarkı: Fettah Can - Hazine

Dipnot: Neredeyse 1 ay sonra eve döndük Arya ile :) Uzaktayken evimi, eşimi, rutini özledim. Günler geçip gitmedi sanki. En çok şikayet ettiğim şeyin - rutin hayat - bir anda en çok ihtiyacım olan şeye dönüşmesi ne garip :) 

20 yorum:

  1. güzel konu, örneklerin de güzel, masum hayaller, planlar :) ooo demekki her zaman gezmek aksiyon olmuyor, rutin varken macera güzel yani, ikisi de olcak demek kii :)

    YanıtlaSil
  2. Oooo, çok tehlikeli bir konu bu Mrs. Kedi. Silivri bu aralar sıcak ama yine de temkinli olmam lâzım:) Sizin ne kadar da masum suç hayalleriniz varmış:) Şu zenginden fakire hesap transferi de parlak bir fikir. Hacker'lik dersi alıp bu konunun üstüne gitmenizi canı yürekten destekliyorum.
    Tatilin en güzel yanı eve dönüş bence de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masum olmayanları yazamadım Mr. Kaplan :)) Sizinkileri merakla bekliyorum :)

      Sil
  3. Masumm kötülüklere her zaman varımm hele yanımda sevdiğim bir arkadaşımla birlikte yapıyorsak o işi her zaman hipnotizede ederim havuzda da yüzerim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa dengi bir arkadaşla yapılan her türlü çılgınlığa sonuna kadar varım ben de :)

      Sil
  4. Sanırım ben konuyu farklı algılayıp yazdım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınır yok nasılsa :) Hepimiz içimizden geçenleri yazarak zenginleştiriyoruz Ağaç Ev sohbetlerini :)

      Sil
  5. Soru ilginç; Sonsuza dek bilinmeyecek bir suç... İşler miydim?
    Normal şartlar altında yapmayacağım bir şey... İmkansız, yapmazdım, yapamazdım. Kendimi suçlamaktan hayatımı yaşanmaz kılardım. Böyle bir suç işlemeye vicdanım elvermezdi. Dünyam kararırdı.
    Oysa içtenlikle düşündüğüm, isyan ettiğim ne çok konu var. Bir ülkede özellikle Adalet, Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları çok iyi, düzgün çalışsınlar isterdim. İnsanca bir dünyadan, hakça bir düzenden yanayım. Yalana, saygısızlığa, dalkavukluğa,
    güç gösterisine, ahlaksızlığa hiç tahammülüm yok. Kadınlara, hayvanlara şiddet, çocuklara tecavüz olayları içimi karartıyor. İnsanları aldatarak para toplayıp yurt dışına kaçan, insanlara eziyet eden, doğaya zarar veren, trafik terörü yaratan acımasız kişilere çok kızıyorum.
    Ama gerçek bir adalet sistemi oluşsun, onları cezalandırsın istiyorum. Görsel ve yazılı medyayı izledikçe umudum kırılıyor, bezginleşiyorum , ama hayır, "kısasa kısas" diyemiyorum.
    Çocukların, yetişkinlerin ruhlarında derin travmalar oluşturan bu kötüleri, kötülükleri hep birlikte cezalandırabilsek keşke.
    Ama nasıl olacak , onu da bilemiyorum.
    Teşekkürler. Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç vicdan azabı çekmeden yapılacak şeyler var bence. Kısasa kısas sayılmaz da üstelik. Düşünün bir canlıyı suistimal eden, hayatını karartan hatta canını alan bir yaratığın yok olmasında bir payım olsa hiiiiiiiiç vicdan azabı çekmem ben mesela. Hatta tam tersine o yaratıkların bazıları ellerini kollarını sallayarak gezerken biz seyirci kaldığımız için vicdanımız daha rahatsız olmalı bence.

      Sil
  6. Rutin hayat yaşarken sıkıcı, yaşamazken özlenilesi bir şey. :)
    Cevap veriyorum; kocaman bir evet. Neler yapmazdım ki. :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.
    Sonucu iyilik de olsa, suç suçtur diyerek yapmaktan çekinirim sanıyorum. Ancak ben de sizin gibi adalet dağıtan suçları işlemeyi hayal etmeyenlerden biri olmadığımı da itiraf ederim.
    Gerçekten çok ilginç ve bir o kadar da hayal dünyamızı iyilikle dolduran bir soruydu. Bu güzel ve ilginç paylaşım için teşekkür eder; kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Daha mutlu hayaller kurabileceğimiz günler görmek ümidiyle sevgiler, saygılar...

      Sil
  8. Tabii ki yapardım. Buna hayır diyecek insan olduğunu sanmıyorum. Ben daha suça yakın şeyler de yapabilirdim. Buraya yazmayayım şimdi :-)

    Bir ay evden uzak olmak için bana göre çok uzun. Tatili, gezmeyi, farklı yerler görmeyi severim ama en fazla bir iki hafta sonra eve dönmem lazım. Evden sıkıldıktan sonra yine gidebilirim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kısa kısa gidip gelmek daha iyi bence de :) 1 ay uzun geldi bana da :)

      Sil
  9. Evet ufak kaçamaklar da diyebiliriz :D

    YanıtlaSil
  10. İlginç bir konu. Düşündüm ama aklıma bir türlü bir şey gelmedi 🙈

    YanıtlaSil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...