Cumartesi, Temmuz 23, 2022

Bir Rüya ve Tersine Göç

Son yazımda içime göç ediyorum yazmıştım. Öyle yaptım ve içime göçüp uykuya sığındım. Sonra garip bir rüya gördüm ve garip bir şekilde iyi geldi. Yani sebep uyumuş olmak mı bilmiyorum ama uyandığımda daha iyi hissediyordum. 

Rüyamda çok sevdiğim arkadaşım Funda'yı görmeye gidiyorum. Bu arada biz babamın evindeymişiz Arya ile ve Fundalar da onun üst komşusuymuş ne hikmetse.

Funda evde değil ama ikizi Fulya evde. Onunla oturup sohbet ediyoruz ama Funda gelmiyor. Sonra Funda'nın annesi "Kızlar ben yatıyorum, size iyi geceler!" diyor; ben de "Saat geç olmuş, ben de gideyim artık. Yarın görürüm Funda'yı" diyorum. Klasik "Yok canım, otur sen daha.." minvalinde konuşmalar yapılıyor, sonunda kalkıyorum. 

Kapıda ayakkabılarımı giyecekken Fundalar'ın onlarda kalan kuzeni geliyor ve lap diye "Rüya bir dahaki sefere yemek saatinde gelme lütfen. Yemek saatinde başkalarının evine gidilmez.Yemek saatinden sonra gelirsin çok istersen." diyor. Kuzen küçük afacan bir çocuk falan değil ama sanırım Asperger sendromu var ve kendisi bir doğrucu Davut. Tavrından belli ki sadece ona öyle öğretildiği için değil, gerçekten yemek saatinde oraya gittiğim için bana gıcık olmuş. Durup gülüyorum ve hiç alınmıyorum.

"Böyle söylemen de pek doğru değil. Misafirlere böyle pat diye yemeğe gelme denilmez. İnsanlar alınıp üzülebilir. Ben alınmıyorum çünkü Funda ve Fulya benim arkadaşım, bu evde sofraya davet edilecek kadar sevildiğimi düşünüyorum. Yani canım isterse yine saate pek de bakmadan geleceğim." diyorum gülerek. Bana bakıp gözlerini deviriyor, istediğini elde edemediği için hoşnutsuz. Fulya ile bakışıp gülüşüyoruz.

Eve dönünce babamın odasına gidip etrafa bakınıyorum. Amacım babamın eski fotoğraf makinasını bulup almak ama babam "Ne arıyorsun?" diye sorunca "Bilmiyorum. Bakınıyorum." diyorum. "Bulamazsan Eylül'de tekrar gelip bak. Belki o zaman bulursun ne aradığını." diyor. "Ya tabi biletler bedava çünkü!" diyorum. "Doğru ya! E ne yapacaksın yarın dönünce? Paran var mı?" diyor babam. "O kadar da değil, maaşım var ya baba! Hani öğretmenim ben di mi?" diyorum. Babam şaşkın şaşkın bakıyor bana; sanki öğretmen olduğumu, maaş aldığımı ilk kez duymuş gibi. O an içimden sanırım babam Alzheimer oluyor diye geçiyor. Sonrası yok. Uyandım işte.



Fotolar içime göçmeden önceki günden :) 

Yeni yaşıma bir gözüm astigmat bir gözüm miyop olarak yeni gözlüklerim ile merhaba diyeceğim :)) Saçımı da epeydir boşlamıştım, onu da mavileyip biraz renklendim :) 

Bugün çooook uzun zaman sonra ilk kez güneş açtı Hopa'da. Arya'nın kurstan gelince denize gideceğiz. Günlerdir süren yağmurlar yüzünden yüzülecek kadar iyi olmayacak deniz muhtemelen ama olsun en azından deniz havası alırız. 


Şarkı: Kafa - Sıla

14 yorum:

  1. hoş rüya. funda yı özlemiş olmalısın :) deniz mi oh ne güzeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda'yı gerçekten de özledim :) Aslında bu aralar rüyalarımın üzerine düşünüp çözümlemek iyi geliyor. Sevdiğim, özlediğim bir arkadaşımı görmeye gidip göremiyorum ama sevildiğimden o kadar eminim ki bir daha gelme denildiği hâlde rahatsız olmuyorum ve ne zaman istersem arkadaşımı gidip görebileceğimden eminim rüyamda. Bence bu rüya ile sevildiğimden emin olduğum yerde arada sırada ufak tefek şeyler yaşasam da güvende ve iyi hissetmem gerektiğini hatırlatıyor bilinçaltım bana :)

      Sil
  2. Bence siz yine de yemek saatinde başkalarının evine gitmeyin 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalabalık sofraları severim :) Yemeğe misafir gelmesine bayılırım. Aynı benim gibi hissettiğinden emin olduğum arkadaşlarıma yemek vakti gitmekten de hiç çekinmem 😊 Kısacası yine olsa yine yaparım 😁

      Sil
  3. Ben de dün gece rüyamda sınava giriyordum, ama hiç çalışmamışım, en ufak bir fikrim yok. Ben debelenirken yanımda Can sürekli konuşarak soru çözüyor. Sus diyorum yok. Ay adam rüyama girmiş konuşuyor, kâbus kâbus :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de konuşarak dikkatleri üzerine çekiyordur ki sen rahatça kopya çek diye 😅 Bu aralar her şeyi iyiye yorasım var benim 😁

      Sil
  4. Benzeri başıma geldi dün. Önceki gece bizde kalan kızlarını almaya gelen aileyi yemeğe alıkoyduk ve sonra kızları bir gece daha kaldı bizde, elleri boş eve döndüler :)))
    Funda'nın hakikaten ikizi var mı gerçek hayatta? Ben ona takıldım, yoksa, demek ki Funda'nın aslında ikinci bir yüzü var senin bilinçaltında, Funda gibi ama değil de gibi. Ama genel anlamda Funda olumlu bir karakter, samimiyetine güveniyor ve kendin de yanlış yaptığın ima edilse bile sallamayacak kadar rahat olabiliyorsun yanında bu Funda'nın. Güzel bir dostluk bence. Zaten denizden de belli bence de iyi bir rüya bu.. Baban kısmında da Alzheimer dikkatimi çekti, diğer rüyada da bir hastalık hissi vardı, sanırım Evrim'in hastalık sürecinden etkilenmişsin, o çıkmış su yüzüne :) Psikologdan rüya tabirleri :)))
    Saçlar şahane olmuş! Güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ceren'im, çok teşekkürler 🥰 Funda'nın ikizi var gerçekten ve o da arkadaşım :) Sahip olduğum için çok şanslı hissettiğim arkadaşlarımdan birisi Funda. Fulya da harika bir bonusu hayatın :) Funda şu an hamile ve sanırım bebek olunca artık her istediğimiz an görüşüp aklımıza eseni yapamayacağız korkusunun etkisi var bu rüyada ama dostluğumuzun bundan etkilenmeyeceğini de biliyorum içten içe :) Babamın yaşlanma sürecinde endişeleniyorum zaman zaman, o da yansımış rüyama. Ama yine de genel havası pozitif bir rüyaydı :) Ya da Handan'a da dediğim gibi, bu ara her şeyi olumlu yorumlayasım var benim :)))

      Sil
  5. Bu rüyaların bir anlamı olmalı. :) Bende bu şarkıyı armağan etmek isterim. Bazen bir rüya isminizle müsemma nasıl da havasını değiştiriyor insanın. Tersine göçün iyi gelmesine sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Rüya görmeyi çok severim. İsmimden ötürüdür belki de :D Hatırlayınca anlatmayı da çok severim :)

      Sil
  6. Hayırdır inşallah diyelim Mrs. Kedi:) Rüya görmeyi sevmekle rüya görülür mü? Ben çok ender rüya görürüm. Bazen mantıkla izah edilemeyecek şeyler karışıyor rüyaya. O zaman komediye dönüşüyor. Eğer sık sık rüya görebilseydim, onları ben de blogumda paylaşırdım. Nasıl tabir edilir, tabir ne kadar gerçeği yansıtır bilemiyorum. Ama bakın sizin için üşenmedim baktım:) Şöyle diyor:
    Rüyada yakın arkadaş görmek, bol ve hayırlı kazanç elde edilmesine delalet eder.
    Hadi bakalım:) Eğer doğru çıkarsa haber verirsiniz, sonucu merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rüya tabiri komik bir şey aslında Mr. Kaplan :) Kime göre, neye göre anlam çıkarılıyor? Genel tabir değil de kişinin kendi tabiri bir temele / bir mantığa oturtulabilir belki. Yani içinde olduğumuz şu ya da bu durum yüzünden bilinçaltımız bize böyle bir rüya gördürmüş olabilir diyerek bir mantık yürütebiliriz bazı rüyalarımız için :) Bu arada yeni bir bölüm yayınlamışsınız, hemen gidip okuyayım :)

      Sil
  7. Ben görsem üzülürdüm kesin bu rüyayı, yemek saatinde gelme :)))kısmı özellikle:) ama rüyadan sonra kendini iyi hissederek uyanmışsın ya işte önemli olan o. Baba ve alzheimer kısmı sadece rüya olarak kalsın. Çok şey unutuyorum en korktuğum şey Allah kimsenin başına vermesin, sevdiklerinin başına da vermesin. (ay böyle yazdım Tanrı'nın da çok umurunda :(( diye düşünüyorum bir yandan da neyse yine de Amin:)

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten ilginç bir rüyaymış 😃

    YanıtlaSil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...