Cuma, Aralık 16, 2022

Çağıl Çağıl Susmak #3

Bazen market rafında ansızın karşımıza çıkan bir kahve fincanı anlatır aklımızdan geçen her şeyi. Tüm susmalar sonbuluverir bir anlığına da olsa.



You're on my mind - Tom Misch

16 yorum:

  1. Ne güzel bir isim bulmuşsun.. "çağıl çağıl susmak" :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimde çağıl çağıl çağıldayan kelimeler var. Ama ağzımı açasım yok. Açsam da diyebilecek gibi değilim. İşte tam da başlıkta ki gibi çağıl çağıl susuyorum bu aralar. Yazmak konuşmak sayılır mı bilemiyorum tabi :)

      Sil
  2. Başlığı okuyunca kalbi sıkışan tek ben olamam. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlığı yazarken kalbi sıkışan olarak, yalnız değilsin diyebilirim :)

      Sil
  3. "Çağil çağıl susmak..." Önce başlık dikkatimi çekti, sonra günümüz insanları için düşündüm birkaç saniye. Ve bu muhteşem başlığı yazan blogger'ı aradı gözüm. Şaşırmadım desem yalan olur. Ama kendimi eleştirdim hemen. İNSAN' ız. Her şey bizim için...
    Mevlana Haftasında bir sözü geldi aklıma:"Anlaşılmak gibi bir derdimiz vardı. Ne zaman ki kendimizi anlatamadığımızı fark ettik. İşte o vakit susmalar dostumuz oldu."
    Anlatarak çağıldayın lütfen. Ağaç Ev Sohbetlerini unutmadım. (77.) Biliyor ve inanıyorum ki daha anlatacak çok şeyiniz var. Susmak da hakkımız. Ama konuşmak,yazmak, okumak insana özgü....
    Yürekten sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler. Dilim sussa, elim susmaz. Yazmadan nefes alamam gibi geliyor bazen. Yazmak bir değil, bin nefes belki de. İnsan en çok kendini anlayamadığını/anlatamayacağını düşününce susuyor gerçekten. Ama Blogger dostlarıma güveniyorum; illa ki anlaşılır, illa ki teselli bulurum bu sayfalarda :)

      Sil
  4. İnsanın etrafında gördüğü bazı şeyler ve karşılaştığı olaylar, onun suskunluğunu bozabilir. Sizin bu suskunluğunuzu bozacak nesne ya da olayla henüz tam olarak karşılaşamadınız herhalde. Rafta gördüğünüz kahve fincanı sadece bir anlığına suskunluğunuzu bozmuşa benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen başka biri söyleyiverir bizim yerimize aklımızdan/içimizden geçenleri. Benim de öyle bir şeye ihtiyacım var sanırım. Ben tek başıma toparlayıp söylemiyorum. Başka birinin dilinden dökülecek belki de benim zihnimde dolaşan kelimeler ve ben de "İşte aynen böyle!" diyeceğim sadece :)

      Sil
  5. Momentos gibi ben de ifadeye bayılmış durumdayım... ve merak etmekteyim bahsedilen fincanla bu kupanın bir ilişkisi var mı diye?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet görsel temsili ama bahsettiğim fincanın üzerinde aynı yazı vardı Sevgili Buraneros :)

      Sil
  6. you are always on my maaaaynd yu ar olveys on may maaynd (willie nelson) amaa bu şarkı da hoşmuşş :)

    YanıtlaSil
  7. Buna benzer bir bardağımm var. Ve susmak da çook zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar konuşmak zor benim için. Konuşsam dediklerim anlaşılmayacak gibime geliyor. Doğru kelimeleri seçemiyorum zihnimdeki kelime bulutunun içinden.

      Sil

Pazar Mesaisi ve Kendine Ait Bir Oda

Öğretmen olmak bazen eve sınav kağıtları ile gelmek, bazen gönüllü etüt yapmak, bazen gönüllü gözetmen olmak, bazen hem ana-baba olmak manas...