Çarşamba, Aralık 28, 2022

Horchata

Canım Ceren, bir tarif paylaşmış; denemeden olmazdı :)

Malzemeler:

1 bardak pirinç 
1 avuç çiğ badem
1 çubuk tarçın
4 bardak su
1 bardak şeker
1 bardak süt

(Ben oranları kendime göre biraz değiştirdim. Bir de evde vanilya özütü ve yoğunlaştırılmış süt olmadığı için malzemeler azcık eksik :)

Dün akşam bir bardak pirinç, bir avuç çiğ badem ve çubuk tarçını bir kavanoza koyup üzerine iki bardak su ekledim. Kapağını kapatıp gece oda sıcaklığında beklettim. Bugün kavanozdaki suyu süzdüm; yumuşayan malzemelerin üstüne yeni su ekleyip blenderdan geçirdim. Karışımı süzgeçten geçirip süt ve şeker ekleyerek karıştırdım. 




Tarif bana biraz sahlebi andırdı ve nedense sıcak içilmesi gerekiyor gibi geldi. Boza da hep sıcak içilmeli gibi gelir bana ama öyle değil işte :)) Nette farklı tariflere bakınca pişirilerek yapılan başka versiyonlarına da rastladım ama hepsinde soğuk içilmesi önerilmiş. N'apalım serptim üstüne toz tarçını içiyorum şimdi :)



Tarif için çok teşekkürler Canım Ceren'im ❤️






8 yorum:

  1. Yerim ya bi de tarçından kalp yapmış :) Güzel miydi? Bazı tariflerde süt bile yok, sütsüz nasıl olur aklım almadı, tarçınlı muhallebi gibi düşündüm tadını ben de. Şarkının yüzü suyu hürmetine tarifi verdim ama henüz yapmadım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sütlaç gibi olacak diye düşündüm :) Baya sıvı bir tarçınlı sütlaç tadı var :)) Kalp tamamen senin şansına oldu bence <3

      Sil
  2. hımm sütlü içecek pekii tişkir :)

    YanıtlaSil
  3. İlginç bir tarif. Ben pirinç sevmediğim için sütlaç da yiyemem 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çocukken sevmezdim ama büyüdükçe sever oldum :)

      Sil
  4. Çok ilginçmiş.. denemek lazım, eminim güzeldi tadı :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldi tadı ama bi dahaki sefere pirinçle direk sütlaç yapıp üstüne tarçın serpip yerim galiba :D

      Sil

Pazar Mesaisi ve Kendine Ait Bir Oda

Öğretmen olmak bazen eve sınav kağıtları ile gelmek, bazen gönüllü etüt yapmak, bazen gönüllü gözetmen olmak, bazen hem ana-baba olmak manas...