Perşembe, Aralık 14, 2023

Yeniden Keşfetmeli İnsan Kendini

İyi ki blog var! İyi ki yazıyorum yıllardır!

Dönüp okumak o kadar iyi geliyor ki...

Kendime sarılıyorum; elimi sıkıp tebrik ediyorum; sırtımı pat patlayıp teselli ediyorum. O kadar çok duyguyu tekrar anımsıyorum ve mutlu oluyorum ki... Anlatmak zor. Hissetmek harika!

Kendimi yeniden keşfediyorum, unuttuğum yanlarımı hatırlıyorum. Neler yapmışım, neler atlatmış, neler anlatmışım... Her bir yazı ayrı bir keyif veriyor dönüp okudukça. Acısıyla, tatlısıyla...

Kim olduğumu hatırlamak iyi geliyor. Yazdıklarım, yaptıklarım, yaşadıklarım ve içinden çıkıp hayata devam ettiklerim her düştüğümde yeniden kalkabileceğimi fark ettiriyor bana. 

"Bunu ben mi yazmışım? Vay be!" dediklerim oluyor :D İnanılmaz bir his :) Kimse bilmese kendim bilmeliyim kendi değerimi diyorum. Canım Ceren'imin yazdığı "Kendini DE Sevmek" serisini yaşıyorum adeta blogun içinde, kendi kişisel tarihimde çıktığım yolculuklarda. Kendime hiç acımadığım zamanlar, kendime çok acıdığım zamanlar; kendimi teselli ettiğim anlar, kendimi yerden yere vurduğum anlar... Günden güne değişen ruh halim; inişler çıkışlar; mutluluklar, mutsuzluktan dibe vuruşlar... Elle tutulur yanımın olmadığını düşündüğüm günler, her şeye rağmen çok sevildiğime şaşırdığım günler... Bitirdiğim öyküler, bitiremediğim öyküler... Daha neler neler...

Blogun içinde oradan oraya dolanmak, daldan dala atlamak, zaman makinesiyle yolculuk yapmak gibi. Çok eğlenceli :) Ara ara bu yolculuğa çıkmak çok iyi geliyor bana. 

Zaman yolculuğuma ara verip bitmek üzere olan yıla bakacak olursam; yaşım yıl hesabıyla 37'den 38'e yükselmek üzere, Evrim'le sevgililikte 18., evlilikte 12. yılı devirmek üzereyiz. Arya da 11'e doğru yaklaşıyor iyice :)) 2024 itibariyle benim emekliliğe 20 yıl kalacak :))) 

Hâl böyleyken böyle :) Gelen günler geçen günleri aratmasın; sağlıkla, huzurla ve güldüğümüz günlerin ağladıklarımızdan fazla olması dileğiyle bekliyorum 2024'ü.

18 yorum:

  1. Güzel günler getirsin yeni yıl. Neyse ki insanız iyi olmayan şeyler hafızamızın derinliklerinde kaybolabiliyor, yoksa çekilmez olur hayat.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmak büyük bir nimet :) İyi yıllar ve Sevgiler...

      Sil
  2. İnsanın kendini yeniden keşfetmesi, yeni arayışlar içine girmesi adeta yeniden doğuş gibi, yeniden enerji depolamak gibi.
    Bu güzel yolculukta kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. blog yazmanın en güzel tarafı tam da bu sevgili kedi! ben de çok seviyorum kendi zaman makinamda dolaşmayı, hatta sana gelmeden önce benzer bir işle iştigal ediyordum :)
    blogların e güzel ikinci tarafı ise normalde çok farklı mekanlarda yaşarken hiç tanışma olasılığımız yokken, tanımamız birbirimizi. ben mesela senin bir öğretmen olarak duruşunu ve varlığını çok beğeniyor, taktir ediyor, dokunduğun çocuklar adına mutlululuk duyuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de bayılıyorum bloglar sayesinde aradaki mesafelere rağmen tanışıp arkadaş olabilmemize :) Güzel sözlerin için çok teşekkürler ❤️

      Sil
  4. Merhabalar.
    Ben de çok sık çıkarım bu yolculuğa. Seyahat etmek insana nasıl iyi geliyorsa, postlarımız arasında seyahat etmek de mutlaka iyi gelecektir.
    Her şey gönlünüzce olsun. Sağlıcakla ve esen kalın.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Güzel sürprizlerle gelsin 2024! :) Mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
  6. blog yazarının kendi kişisel tarihi içinde yolculuk yapması çok özel:) nice güzel paylaşımlara, anlara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Blog hayatımızı zenginleştirip güzelleştiriyor :)

      Sil
  7. Geçmiş yazılara ben de arada göz atarım, özellikle aile ile ilgili olanlara ☺️

    YanıtlaSil
  8. 2023 benim blog bakımından kötü geçen bir yıl oldu Mrs. Kedi. Önceki yıllar kadar yazıp okuyamadım. Geçmiş yıllardaki performansımı kıskanıyorum:) Dediklerine aynen katılıyorum. Blog yazmak insana kendini iyi hissettiriyor. Umarım 2024 yılında blog yazma/okuma işlerine daha fazla zaman ayırabilirim. Geçmiş yazılarımı okurken ben de aynı duyguları yaşıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yazılarınızı özledim Mr. Kaplan. Ağaç Ev olmasa hiç yazmayacaksınız sanki. Umarım 2024'te eskisi gibi bol bol ve dolu dolu yazarsınız yeniden :)

      Sil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...