Pazar, Aralık 03, 2023

Okul...

Bu yıl okul hem zor hem de hızla geçip gidiyor. 

Yeni düzenlemeye göre 3 aşamadan oluşan bir sınav uyguladık ilk kez: 

1) Listening (%25) 

2) Speaking (%25) 

3) Reading - Writing (%50)

Sınavlardan önce tedavi için 1 hafta raporluydum. Rapor bitti sınavları zar zor yetiştirdim; ara tatil oldu. Ara tatil bitti, 1 hafta okula gittim ve tekrar tedavi için 1 hafta yatak istirahati verdi doktor. Bir çok çalış bir dur; bir çok çalış yine dur... Vücudum ayrı, zihnim ayrı yandı. Yarın yine veli toplantısı ile açılış yaparak zorlu bir tempoya gireceğim. 

29 Aralık 2.yazılı sınav tarihi. Öncesi sonrası, listening ve speaking sınavları derken 19 Ocak ilk dönem bitiyor. Ne yaptığımı ne ettiğimi, nasıl yaptığımı, nasıl yapacağımı bilmiyorum. Planlasam da hep planda olmayan bir şey çıkıyor ve alt üst oluyor. Bu hafta her gün kademe kademe veli toplantıları var, haftaya 2. BEP toplantıları var, sonrası sınavlar...

Şimdilik bu kadar dert yandığım yeter. Gidip hazırlanmam gerek. Sömestre kadar 3 farklı kademede işlemem gereken 9 farklı ünite beni bekliyor. 


Kupa, Öğretmenler günü hediyesi :)

14 yorum:

  1. Şu eğitim öğretimde ne çok değişiklik yapıyorlar, bir sistem oturtamadılar ya da bilerek oturtmuyorlar. Yazık ya hu!
    Geçmiş olsun , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Her gelen kendine göre değişiklik yapıyor hem de bir gecede. Sürekli yeni bir şey deneyip alışmaya çalışıyoruz; tam düzen oturtacakken sil baştan değişiyor her şey. Bilemiyorum ne olacak halimiz...

      Sil
  2. Sen hepsini yaparsın <3 Bak seni güldüreyim. Şimdi Türkiye'de veli toplantısı önemli birşeydir hatta lisede her öğretmenle konuşmaya kendini göstermeye çalışırsın yoksa aman çocuğuyla ilgilenmiyor bir toplantıya bile gelmiyor derler değil mi en azından bizim zamanımızda öyleydi. Hatta "bugün veli toplantısı var, akşama yemekte dayak var" derdi çok sevdiğim bir arkadaşım :)) Ben bu kafayla tabii Almanya'ya gelip kızım da ortaokula başlayınca ilk veli toplantısından aşırı korktum, bir de yazmışlar "her öğretmenle 5er dakikanız var, randevu alın" diye. F. geldi eve "aman" dedim "hemen otur tüm öğretmenlerden randevu alalım hemen" F. bana bön bön baktı "niçin?" dedi :))) Yahu olur mu çocuğumuzu tanısınlar bizi tanısınlar, ilgilendiğimizi görsünler.. F. "gerek yok, çocuğun durumu ortalamada, sorunlu da değil özel çocuk da değil" dedi, susturdu beni. Bir tek tiyatro öğretmeninden randevu aldık, M.in özel isteğiyle. Neyse ertesi gün M.in en yakın arkadaşının annesiyle karşılaştım, hemen sordum nasıldı toplantı diye. "Ay sorma" dedi, onlar da benim gibi düşünüp birkaç öğretmenden randevu almışlar ve gidip "merhaba biz x.in annesi babasıyız" demişler ve öğretmenlerin hepsi "eee?" demiş :))) rezil olduk döndük dedi kadın :))) Ne farklı bir kafa yapısı değil mi, bizde şimdi akın eder veliler tüm öğretmenlere.... Ama öğretmenler de bekler değil mi yani hiç uğramayan veli de iyi bişey değil sanırım? Kolay gelsin <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceren'im, çocuk ödevlerini takip edip doğru yapıyor, notları ve davranışları sorunsuz, kitap okuma alışkanlığı edinmiş ve üzerinde durulacak özel bir mevzu/sorun da yoksa tabi ki velinin sık sık tüm öğretmenler ile görüşmesine gerek yok. Ama maalesef durum pek öyle iç açıcı değil birçok öğrenci için.

      Öğrencilerin sadece %5'i bahsettiğim gibi sorunsuz, geri kalan %95 ise maalesef ideal öğrenciden çok uzak. Sadece ders notları değil bahsettiğim; sorumluluk bilinci, kitap okuma, okuduğunu anlamlandırma, genel hâl ve tavırlar... Birçok problem var. Böyle olunca da velinin toplantıya gelmesi ve her öğretmenle tek tek görüşmesi bekleniyor. Durumu iyi olan öğrencilerin velisi "Bilmemiz gereken bir durum var mı?" diyor, biz "Hayır. Her şey yolunda." diyoruz, gidiyor. Ama diğerleri için söylenecek sözler ve alınması beklenen aksiyonlar var.

      Bugün haber verip herhangi bir mazeret bildirmeden toplantıya gelmeyen 3 veli oldu sınıfımdan. Keşke en azından gelemeyeceklerini ve sebebini açıklasalardı. Onlar böyle yapınca çocukların da onlar gibi sorumsuz bireyler olma ihtimali artıyor.

      Sil
    2. İşin kötüsü genelde de o %5lik öğrencinin velisi gelir, %95'lik umursamaz değil mi.... Öğretmene saygı olmazsa o toplum içten çöker, çöküyor da...

      Sil
  3. Geçmiş olsun. Fıtık o kadar zor ki. Beni başlangıcında bu kadar yoruyorsa seni tahmin edemiyorum. Çok sıkı korumak gerekiyor. Bende üç gün raporluydum bu hafta. Böyle iş başı bir tuhaf oluyor az olmasına rağmen. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da çok geçmiş olsun. Başlangıç aşamasındayken ciddiye al mutlaka. Bel ve karın kaslarını güçlendirmelisin. Ben yıllarca düzenli spor ile idare etmiştim. Ne zaman ki sporun ucunu bıraktım iş bu hale geldi.

      Sil
  4. Bu sistemi yeğenimden duydum. İyi gibi ama siz hastalıklar sürecinde baya zorlanmışsınız. Rabbim kolaylık versin. Arada bir çığlık atın. Bende bir rahatlama hissi sağlıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem iyi. Bence de uygulamalı sınavlar olmalı ama gece yatıp sabaha hop bundan sonra böyle, hemen yarın yap bakalım denilmemeli biz öğretmenlere. Bir hazırlık ve adaptasyon süreci olmalı. Önce öğretmenler bilgilendirilmeli, gerekli eğitimler ve materyaller verilmeli sonra uygulamaya geçilmeli diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Çığlık atmak iyi gelebilir cidden. Şöyle imdaaaaaat diye bağırasım geliyor zaten işlerin altında ezilince :))

      Sil
  5. Kızım lisedeyken İngilizce öğretmeni aşırı ev ödevi veriyordu. Öğretmeniyle arası gayet iyiydi ama o kadar ev ödevini yapmaya kalksa diğer derslerine zaman kalmayacaktı. Bu yüzden ödevler konusunda iş bölümü yaptık. Ben onun İngilizce ödevlerine yardımcı oldum o da diğer derslerinle ilgilenecek zaman buldu. Fakat gün geçtikçe ödev yükü artmaya devam etti. Öyle ki her akşam birkaç saatimi kızımın İngilizce ödevlerini yapmaya ayırmaya başlamıştım. Öğretmeni ödevlerini düzenli yapılmış görünce kızıma olan sevgisi ilgisi de artıyordu doğal olarak. Veli toplantılarına genellikle eşim katılır, nadiren ben katılırım. Kızımın ilk kez veli toplantısına katılacaktım. Velilerin her biri bir şeylerden şikayet ederken söz aldım. Ya hocam dedim, şu ödevleri biraz azaltsanız, artık bütün gecemi buna veriyorum, biraz da bana acıyın. Hocada tık yok. Ertesi günü ve daha sonraları bizim kıza suratını asmış bir hoca ve daha az ev ödevleri... Aradan yıllar geçti biz aile arasında hâlâ bunu konuşuruz.
    Bu arada umarım sağlığınız daha iyidir, geçmiş olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsedim Mr. Kaplan :) Fazla ödev öğrencileri soğutabiliyor çoğu zaman. Şimdiki nesil Google'dan bakıp yapıyor ödevleri 5dk.da. Ne öğreniyor ne de umursuyor. Veliler de şikayetçi, "Bizi dinlemiyor ki Hocam" diyorlar. İpin ucu ne zaman kaçtı bilemiyorum ama yakalamak için çabalıyorum.

      Sağlığım önceye göre daha iyi, çok teşekkürler Mr. Kaplan :)

      Sil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...