Cumartesi, Ağustos 03, 2024

Bir takım gönüllü işler :)

4 yıldır Hopa Kültür ve Sanatevi'nin gönüllülerinden biriyim. Her sene meydanda bir çocuk şenliği düzenliyoruz. Şenlik son 2 yıldır "Kazım Koyuncu Kültür, Sanat ve Çocuk Festivali" adıyla düzenleniyor. Bu yıl ilk kez Hopa Belediyesi ile işbirliği yaparak düzenledik. 





Gönüllülerimizin bir kısmı :) 


İki gün sürecek olan festivalde çocuklar için hikaye yazma atölyesi, solo ve koro müzik performansları, geleneksel çocuk oyunları ve kutu oyunlarının yanısıra doğa yürüyüşü ve yüz boyama gibi bir çok etkinlik var. Bugün müzik ve oyun günüydü. Funda geleneksel çocuk oyunlarından, ben kutu oyunlarından sorumluyduk.









Çocuklar müzik performansları ve kutu oyunları ile yavaştan ısınıp havaya girdiler; halat çekme, çuval yarışı ve süngerle su şişesi doldurma yarışmaları ile iyice coştular :D Oldukça hareketli ve eğlenceli bir gündü. Yarın doğa yürüyüşü ve bugün başlayan hikaye yazma atölyesinin devam etkinliği var. Doğa yürüyüşü Kazım Koyuncu'nun köyü olan Pançol'da yapılacak. Hikaye atölyesi de yine Kazım Koyuncu'nun okuduğu köy okulunun bahçesinde tamamlanacak.

Bugün epey yoruldum ve şu an belim pek iyi değil. Yarınki etkinliklerde görevli değilim ama yine de katılmayı çok istiyorum. Bakalım... 

10 yorum:

  1. Bu ülkeyi her şeye rağmen ve inadına sizin gibi öğretmenler kurtaracak, hepinize çok alkış öğretmenim. Kazım Koyuncu'ya da selam olsun bu vesile ile:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Buraneros. Ülkeyi kurtarmaya gücümüz yetmeyecek gibi ama vazgeçip oturmak da mümkün değil. Ekonomik şartlar yüzünden bazı şeylere ulaşamayan çocuklara ulaşıp onları bir parça mutlu etmeye çalışıyoruz her fırsattta.

      Dün çocukların arasında balon satan bir çocuk vardı. Oyun oynayan çocukların arasında dolaşıp balon satmaya çalışıyordu. Yanına yaklaşıp sen de oynayabilirsin istersen dedim. Önce yok diyerek uzaklaştı ama bir süre sonra yavaş yavaş tekrar yaklaşıp sonunda oyun masasına oturdu. İlk kez gördüğü bir oyunun nasıl olduğunu anlamayınca "Abla bu nasıl yapılıyor?" diyerek sordu. Sonra beraber oynadık oyunu.

      Bir de yazmayı unutmuşum, çocuklara ücretsiz kitap dağıtımı da yapıldı belediye sayesinde. Erdal Kara bizzat tek tek imzaladı çocuklar için kiyaplarını. Güzel bir gündü :)

      Sil
  2. Muhteşem! Harikasınız; çocuklar için nasıl bir zenginlik! Baloncu çocuğa çok duygulandım Rüya :,(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Canım Ceren'im 🥰 Çocuk çok tatlıydı. Bizim kültürevinde her haftasonu ücretsiz etkinliklerimiz oluyor, onlara da gel yine oynarsın orda bu oyunları dedim. "Yok, benim kursum var, Kur'an kursu. Zaten Kur'an okumaya da geçtim artık" dedi. Ama belki yine de gelir oynamaya. Umut...

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Kermes yoktu çünkü biz tüm etkinlikleri ücretsiz yapıyoruz. Kermes olunca işin içine para giriyor. Belki gelecek yıllarda ücretsiz yiyecek içecek standı olabilir.

      Sil
  4. Yaa ne kadar kareler var *-*
    Yorulduğunuza eminim ama yine de çocukların yüzündeki tebessüm her şeye bedel işte <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yorulduk ama dediğiniz gibi çocukların yüzünü güldürebilmek her şeye değiyor :)

      Sil

*Bir Garip Sevda

Nasıl çarpıyordu kalbi delicesine... İşte oradaydı! Sokağın karşısındaki lambanın altında duran şu arabanın içinde, "Gel" demesini...