Perşembe, Ağustos 15, 2024

Geldiği gibi biten şey...

Maaşım!..

Bu sabah yatan maaşım, bu sabah bitti. Öğlen yatan ev kiramızdan da sadece 3,156 TL kaldı. Bütün bir ay bu 3,156 TL ile geçinilir mi? Tabi ki hayır! Peki nasıl olacak? Kredi kartı ile geçinip veresiye yaşayacağız 1-2 ay. Hesaplarıma göre sonra toparlanıyoruz :) 

Peki sebep?

Sebep çok basit ve gayet insani: Tatil! Geçen ay yaptığımız 19 günlük tatilin toplam faturası 100bin civarı ki bu, 3 kişi, arabayla 5 şehir ve 6 günlük her şey dahil tatil için çok çok iyi bir tutar. 

Tatilin otel kısmını 6 taksitte ödüyoruz; ilk taksidi gitti, kaldı beş. Otel harici harcama ve otel dönüşü bugüne dek yaptığım mecburi kredi kartı harcamalarımı ödedim. Önümüzdeki 1-2 ayı atlatınca düze çıkarız :) AMA - kocaman bir ama - böyle olmamalı bence.

Tüm yıl deli gibi çalışıp çabalayıp yazın 3 hafta tatil yapınca elde avuçta bir şey kalmaması normal değil. İnsani de değil. Bence devletlerin tatil ödeneği olmalı, tüm çalışanlara senelik verilen bir ödenek. "Al bunu canım vatandaşım ve gönlünce tatilini yap; iyice dinlen ki sonrasında tam motivasyon ile çalışmaya, üretmeye devam et."

Yukarıdaki satırları okurken eminim çoğu kişinin aklından "Hıı tabi, deli misin sen? Nerde yaşadığını sanıyorsun?" gibi düşünceler geçecek. Oysa deliren ben değilim, sistemin bugünkü haline gelmiş olması delilik bence.

"Yaşamak(?!) için çalışmaktan", gerçekten yaşayacak zaman ve enerjimizin kalmaması, kalsa bile ekonomik durumun buna izin vermemesi çok trajik ve ironik bence. 

Her şeye rağmen biz şanslı kesimden sayılırız. Ömrü boyunca tatile gitmemiş, yaşadığı ili bırak, mahallesinden bile öteye gitmemiş ne kadar çok insan var kimbilir...

Neyse... 

Bu çözümsüz ve can sıkıcı mevzuyu kapatıp günün geri kalanında stres atmak için denize attım kendimi. Tek başımayım ve inanılmaz keyifliyim :) Arya resim kursunda, Evrim evde bilgisayar başında. Deniz inanılmaz güzel! Tek derdim sırtımı yeşile dayayıp yüzümü denize mi dönsem yoksa tam tersini mi yapsam :))) Aman canım azcık böyle, azcık öyle yapayım di mi :D




Deniz + Güneş + Kitap + Müzik 
Huzur & Mutluluk

Dereye ya da denize geldiğim günler en az 5 yaş gençleşiyorum bence :D En iyisi ben yarın da geleyim, sonraki gün de... :)))) 

10 yorum:

  1. Herkeste aynı sorun, birde üste virüs geldi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimki ön gördüğümüz bir durumdu, o yüzden hazırlıklıyız ama bu virüs, salgın, hastalık vs. ön görülemeyen zorluklara mental olarak nasıl hazırlanılır bilemiyorum pek.

      Sil
  2. Merhabalar.
    Sağlık, imkan ve fırsatlar el verdiğince değerlendirmek ve hayatı dolu dolu yaşamak gerekiyor. Siz de bunu layıkıyla yerine getirenlerdensiniz. Ne mutlu size ve ailenize!
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Eskiden hemen hemen her kurumun personeli ucuza tatil yapsın diye kampları vardı. En güzel tatillerim Kuşadası'nda Sümerbank kampında geçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı kurumların hâlâ kampı ya da misafirhanesi var ama yer bulmak neredeyse imkansız :( Yine de bazen denk getirip polisevinde kalabiliyoruz. Didim Seferihisar polis kampı en sevdiklerimden biri :)

      Sil
  4. Eskiden bir mazot parasına tatil yapıyoruz derdik. (Genelde çadır tatili, evde hazırlık ya da basit gıdalarla) Şimdi mazot bile uçtu. Kapıdan çıkarken birkaç kez düşünmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık günübirlik denize giderken bile evde yapılan hazırlık epey masraflı oluyor :(

      Sil
  5. ekonomi düşünürsen bu ülkede stresten hasta olursuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben epey bir süredir fiyat etiketlerine bile bakmıyorum alışveriş yaparken :))

      Sil

*Bir Garip Sevda

Nasıl çarpıyordu kalbi delicesine... İşte oradaydı! Sokağın karşısındaki lambanın altında duran şu arabanın içinde, "Gel" demesini...