Salı, Temmuz 13, 2021

*Aklımın yarısını orda bıraktım.

"... Sandalla mı gitsem peşlerinden? Sonra alırım onu beraber döneriz. Belki yan yana çekeriz kürekleri. Bacakları bacaklarıma değer. Bir kere değdi. Duvarda oturmuş Winner yiyorduk. Bu, öbür tarafa geçerken değdi. Aklımın yarısını orda bıraktım. ..."*

Sonra başka gün yan yana yürüyorduk, bu kez de kolu koluma değdi. Sanırım elimi tutmaması için dua etmeliyim çünkü ne kadar aklım kaldığından pek emin değilim. Ama ya tutarsa... Ah bir tutarsa... İşte o zaman eminim havai fişekler patlar dünyanın dört bir yanında. Yani en azından benim kalan aklım başımdan gider, orası kesin de... Sanırım aşk tam da böyle bir şey işte! Olunca aklınızı başınızdan alacağı kesin ama ne zaman nerede olacağını bilmek imkansız.

O gün o duvarda dondurma yememizden çok daha önce aklım yavaş yavaş uçmaya başlamıştı sanırım ama ilk nerede başladı bilmiyorum. Bakışlarımız, gülüşlerimiz, susuşlarımız denk gelince mi başlamıştı yoksa zaten bir şeyler başladığı için mi denk gelmişti her şeyimiz? Ama şimdi ne zaman gözümü kapatsam başka bir an geliyor aklıma. Evet, evet biliyorum daha sadece 15 yaşındayım ve daha neler göreceğim neler... Ama işte, şu an sadece onu görüyor gözüm. 

...

* Hikayenin başında yer alan tırnak içindeki bölüm Kafa dergisinin Temmuz sayısından Başar Başaran'ın "Bir Marmara Hikayesi" adlı yazısından alıntıdır. Devamı da vardı aklımda yazmaya ilk başladığımda ama olmadı yazamadım nedense. Şimdi de ne yazacağımı hatırlamıyorum maalesef :(






10 yorum:

  1. Ama çok güzel olmuş anlatımın. Benim ağzıma bir parmak bal çalındı resmen <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Momentoscum :) Bana da tatlı geldi işte yazmak istedim daha da ama olmadı nedense devamına gidemedim. Kısmet :)

      Sil
  2. sonra da öpmüştü, yanakından, dondurma lekesi oldu yanağı, yüzü kızardı, gözlerini indirdi, yaz bitince beni unutacak mısın dedi, an innocent summer love story :)

    YanıtlaSil
  3. Yine de keyifli ve etkileyici olmuş:-)

    YanıtlaSil
  4. İşte aşk dedikleri tam olarak öyle bir şey:) Havai fişekler mi patlar gökyüzünde, kalbin yerinden mi çıkar, tarifi mümkün değil. Fakat ne yazarsan yaz, bu duyguyu bilen anlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yaşanmadan anlatılamaz/anlaşılamaz bir şey Aşk!

      Sil
  5. tamam ağaç ev 104 sende :)

    YanıtlaSil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...