Cuma, Temmuz 30, 2021

Hayaller Gerçek Olur Bazen

Bugün yıllardır hayalini kurduğum bir şeyi gerçekleştirdim.





🎊🎉 Saçlarıma Afrika örgüsü yaptırdım 🎊🎉

35 yıllık hayatımda en uzun saçım omuz hizasındaydı. Şimdi birden sırtıma dökülen saçlarım oldu 😁 Gerçi yalan olmasın bir kez de hamileyken - 8 yıl önce - kaynak saç yaptırmıştım, çok kısa bir süre kullanabildim.

Afrika örgüsü yıllardır hayalimdi ama Hopa'da yaptırmam mümkün değil, yapan bir yer yok. İstanbul'a gittiğimizde de ya fırsat olmuyordu ya da saçım gerektiğinden çok daha kısa oluyordu. Zaten son 2 yılda gidemedik de. Velhasıl bugüne dek bir türlü yaptıramıştım. Ama bu son yıl iyiden iyiye aklıma koymuştum hatta bir ara günü birlik İstanbul'a gidip saçımı ördürüp dönmeyi bile düşündüm ama sonra Corona falan derken yaza kadar bekleyeyim dedim. İyi ki de beklemişim :)

Saçlarımı İzmir Alsancak'ta Kargart Studio'da ördürdüm. Şansıma benimle aynı saatte randevusu olan müşteri gelmeyince 2 kişi örse 7 saatte bitecek olan örgüm 4 kişinin örmesi ile 4 saatte bitti. O kadar uzun zamandır istiyordum ki heyecandan zaman nasıl aktı bilmiyorum. Ama yalan yok çok acılı bir süreç. Saçlar çekiştire çekiştire örülüyor. Sonrasında da ağrı yapıyor. 2-3 gün çok zor gelebilir ama alışırsın dediler. İnşallah alışırım.

Haftada 2 kez yıkanabiliyor ama direk şampuan sürülmemesi gerekiyor. Life döküp köpürterek ya da suda çalkalayıp seyrelterek saça uygulamak gerekiyormuş. Normalde 3 ay kullanım süresi var ama bakalım ben ne kadar dayanabileceğim :)



18 yorum:

  1. Bayıldımmm çok da yakismis💛

    YanıtlaSil
  2. Canım benim.. harika olmuş.. renkleri şekli enfes.. ama başağrısı dedin eyvah dedim. Umarım iyi geçer zaman bu güzelim saçlarla <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentoscum ilk gün gerçekten çok zor geçti ama bugün daha iyiyim. Gece yatarken ilaç içtim, saçlarımı büyük bir şal ile sarıp öyle yattım. Çok da yorgun olduğum için uyuyakalmışım. Şimdilik iyi gidiyor :)

      Sil
  3. Ne kadar güzelsin! Ve çooook yakışmış. Güle güle kullan. Umarım kolay alışırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooook teşekkürler :) Şimdilik iyi gidiyor gibi : D

      Sil
  4. oooooo get up stand up for the fight :) rasta :) çok tatlı olmuş, doris day kim yaaa lafı mı olur onuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Daha önce Elle Fitzgeralt versiyonunu paylaşmıştım şarkının, bu kez değişiklik olsun :D

      Sil
  5. Çok anladığım bir konu değil ama gördüğüm kadarıyla bakımı yada muhafazası da çok zorlu gibi:) Güle güle kullanın, arada fırsat bulunca yapmak lazım akılda olanları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta beklemeden, bir şekilde fırsat yaratıp yapmak lazım. Hayatta hiçbir şeyi ertelememeliyiz bence :)

      Sil
  6. aha yazmışsın,sonrasını da yaz dökülecek mi yıpranmış mı uzayınca ne oluyor gibi:)

    YanıtlaSil
  7. Çok yakışmış, umarım kullanabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Aslında kullanmak kolay ve çok zevkli ama ara ara kaşıntı ve baş ağrısı yapıyor maalesef. Gülü seven dikenine katlanır diyerek idare ediyorum şimdilik :))

      Sil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...