Pazar, Temmuz 25, 2021

Ağaç Ev Sohbetleri #100

Ağaç Ev Sohbetleri'nde 100. hafta!!!

Edischar ve Taha'nın başlattığı bu etkinlikte başta Deep ve Mr.Kaplan olmak üzere birçok bloggerın katkıları ile 100. haftaya gelinmiş bile. Bu haftanın konusu Deep'ten geliyor: 

"Ağaç Ev Sohbetleri keyifli mi?"

Bu kez soru çok kolay yerden gelmiş :D Tabi ki keyifli hem de çooooooook keyifli :) Her hafta kendim yazmasam da mutlaka yazanları ziyaret edip okudum, yorum yazdım, keyif aldım. Katıldığım haftaları şuraya bırakayım :) O kadar güzel konular konuşuldu ki hangi birinden bahsetsem bilemiyorum. Her bir hafta ayrı güzeldi. Bazı haftalara yetişemedim ama konular o kadar güzeldi ki bazen sonraki haftayla birleştirip yazdım :D Bazen haftanın konusunu ben seçtim ki o haftalarda tüm sayfaları gezip soruyu sorarken hiç aklıma bile gelmeyen açılardan bakmak çok daha ufuk açıcı oldu benim için :) Şu an bu yazıyı yazarken bir yandan da eski yazılara bakıp haftalar öncesine yolculuk yapıyorum keyifle. Her haftayı, her yazıyı, her bir yorumu hatırlamak o kadar hoş ki... Bu etkinliğe katılıp da keyif almayan biri olduğunu düşünemiyorum bile :) Bu vesile ile katılan herkese ama öncelikle her hafta hiç aksatmadan yazan Deep ve Mr. Kaplan'a bir kez daha teşekkür edeyim. Çok Teşekkürler :) 

Umarım aynı şevkle devam eder Ağaç Ev Sohbetlerimiz :)



Evan Craft, Alex Campos - Mi Casa Es Tu Casa

Bu şarkıyı da epeydir dinlememiştim. 
Önceki Ağaç Ev Sohbetlerine bakarken hatırlayıp tekrar dinledim :)


Dipnot: 101. haftayı Mr. Kaplan yazacakmış, uygunsa 104. haftayı da ben almak istiyorum :)

8 yorum:

  1. devam eder eder yaaa keyifleeen :) sen de aklında olsun hep konular bulmaak :)

    YanıtlaSil
  2. Etkinliğin bayağı takipçileri var ne güzel. Ben genelde izlemekle yetiniyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyen, okuyan, yorum yazanlar sayesinde zenginleşiyor ve devam ediyor Ağaç Ev Sohbetleri :) Teşekkürler :)

      Sil
  3. Benim açımdan en büyük katkısı "farklı akış açılarını" keşfetmek oldu. Hepimiz kendimizce ne kadar medeni, kültürlü yada modern insanlar olsak ta farklı bakış açıları görmek, iyi yada kötü anlamda ufkumuzu genişletmek açısından önemli oldu. Devam etsin daha yıllarca:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bakış açıları keşfetmek kesinlikle çok geliştirici oluyor. Bazen hiç düşünmediğimiz bir şey bir anda her şeyi mantıklı hale getirebiliyor.

      Sil
  4. Ben de size çok teşekkür ediyorum:) Ağaç Ev Sohbetleri yazıları bir yana yorumların üzerinden tartışmayı sürdürmek de çok keyifliydi. Bir ara üst üste Deep konuları belirleyince bu etkinlik bölüm 100'de biter diye düşünmüştüm. Her hafta farklı arkadaşlar tarafından belirlendiğinde daha dinamik oluyor. Şimdi bu kadar övgü dolu sözlerden sonra bir yüz bölüm daha süreceğine dair ümidim arttı. Benim açımdan bir güzel tarafı da yazmaya erindiğim zamanlarda biliyorum ki en az bir Ağaç Ev Sohbeti yazısı yazacağım. Gerçekten de çok güzel konuları, son derece özgürce ve saygı çerçevesinde tartıştık. Bu konuda fikir sahibi olan arkadaşlar başta olmak üzere, yazıları takip ederek, yazarak ya da konu önererek katkı sunan bütün arkadaşlar Ağaç Evimizin gerçek sahipleri. Hepsine binlerce teşekkür...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi bir süre Deep'e kaldı sürekli konu önerisinde bulunma işi ki önümüzdeki süreçte bu konuda daha fazla inisiyatif almalıyız sanırım :) Ben yazmaya erindiğim zamanlarda nefsime yenik düştüm çoğunlukla ama genel olarak daha azimli olmayı başarmak adına fırsata çevirmem gerek belki de Ağaç Ev Sohbetlerini :)

      Sil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...