Pazar, Mart 19, 2023

Taşınmak...

Taşınma fobim olduğundan bahsetmiş miydim acaba size? Taşınmaya çalışırken panik atak geçirip evden kaçıyorum; hep Evrim'le annem hallediyor işleri. Düşününce bile içim daralıyor :(

7 yıldır kiracı olarak oturduğumuz ev satılıyor. Ev sahibimiz bu evi satıp İstanbul'dan ev alacağını söyleyerek ev için satılık ilanı koydu. Herkes İstanbul'daki evini satıp kaçarken bizim şansımıza ev sahibimiz tam tersini yapmaya karar verdi. "Ev satılsın ne olacak ki başka ev bulunur" demek isterdim ama Hopa küçük bir yer ve şu anda sadece 7 tane kiralık daire var. 4 tanesi taşınmak istemediğimiz Sundura mahallesinde, 1'i arabasız bir yere gidip gelinmesi çok zor olan yokuş yukarı bir yerde, 1'i merkezden uzak Sugören'de ve sonuncusu için de şu an kiracıyla anlaşmak üzerelermiş. Yani pek seçeneğimiz yok maalesef. Tam burda içim şiştiği için tek diyeceğim offfffffffffffffs...

Peki ne yapacağız?

İstanbul'daki kendi evimiz kentsel dönüşüme girecekmiş. Tabi ki üstüne para ödememiz gerekecek vs. Biz de onu satıp buradan ev alalım diye düşünüyoruz ama satılık ev fiyatları saçma derece uçmuş durumda. Sonuç olarak sanırım Hopa'dan ayrılıp Arhavi'ye taşınacağız. Orada ev fiyatları daha uygun. Arya önümüzdeki yıl ortaokula gidecek ve Arhavi'de iyi bir ortaokul da var. Her şeyde / şer'de bir hayır vardır deyip akışa bırakacağız kendimizi. Bakalım.



Mutfak penceremden dünyaya bakmayı özlemek istemiyorum :(



Ya salonumuzu geçtiğimiz yaz boyatıp yenilemiş olmamız...


Umarım aynı keyifle oturmaya devam ederiz balkonumuzda...




Oturduğumuz ev oldukça eski ama biz yine de seviyoruz. Konumu, manzarası çok iyi ve üstelik Arya'nın mevcut okuluna da, önümüzdeki yıl gitmesini istediğimiz ortaokula da çok yakın. Evrim, evin hemen satılmayacağını düşünüyor. Umarım haklı çıkar çünkü taşınmaya hiç hazır değilim ve önümüzdeki 100 yıl içinde hazır olabileceğimi de sanmıyorum.

Edit: Giderek normalleşiyor kafamda taşınma olasılığı. Belki de zamanı gelmiştir hissi yerleşiyor içime yavaştan. Hadi hayırlısı... 






17 yorum:

  1. Acaba yukarılardan bir yerlerden "değişim zamanı" çanları mı çalmaya başladı? :) Hakkınızda en hayırlısı neyse o olsun kediciğim, sen nerde yaşarsan orayı güzelleştirirsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceren'im ilk başta asla taşınmak istemiyorum diye bakıyordum ama sonra taşınma fikrine karşı nötrleştim. Yani gerekiyorsa taşınabiliriz :) Belki de dediğin gibi değişim zamanı gelmiştir ve bizim için daha iyi olacak şeylerin başlangıcıdır :)

      Sil
  2. Merhabalar.
    Çok haklısınız. Aynı şeyleri ben de sizin gibi çok yaşadım. Ev sahibi oldum da ne oldu sanki? Düzeldi mi? Hayır bu sefer de her defasında ev satıp ev almakla geçti ömrümüz.
    Daha fazla derinlere inip, başınızı ağrıtmayayım. İnşAllah ev satılmaz, kalır ve siz de en azından bir yedi yıl daha o evde oturursunuz.
    Allah sizin de bizim de yar ve yardımcımız olsun.
    Selam ve saygı ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bazı şeyler varken de yokken de ayrı ayrı sorunlar çıkabiliyor ortaya. Ev olmasa almaya çalışırız, evimiz var sarmaya çalışıyoruz :))) Bakalım, şimdilik hayırlısı deyip akışa bıraktık işleri :)

      Sil
  3. Derin bir nefes alıp her şey güzel olsun diyoruz .

    YanıtlaSil
  4. Hayirlisi olsun. Bu hissi ben de kisa da olsa yasadim. Ailemin yasadigi ev ayni sebeple satiliga cikti. Ama o an bir seyler hic yolunda gitmezken yolunda gitti ve elimize toplu bir para gecti almis olduk. Belki size de bir rahatlik gelir zaman icinde. Ya da tasinmak daha iyi olur. Evinizi gordugumde sizin eliniz degdigi icin boyle guzel gorundugunu dusundum. Gittiginiz yerleri guzellestirirsiniz eminim. Her sey gonlunuzce olsun. Umarim kolaylikla hallolur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Biz ilk taşıdığımızda almak istemiştik aslında bu evi ama ev sahibi o zaman satmak istemiyordu. Şimdi de ederinden fazla bir fiyat verdi ama bakalım kader kısmet belki değişir işler. Geçtiğimiz yaz tüm evi boyatıp avize, tablo, perde alarak yeniledik evi ama senesi olmadan satış mevzu çıktı işte. Neyse her şey olacağını varır :)

      Sil
  5. Ev sahibi ile evlerinizi takas yapsanız nasıl olur? Ya da evinizi satıp oturduğunuz evi sstın alsanız? Pınar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşündük. Ama ev sahibi Maltepe'de ev almayı düşünüyormuş, bizim ev Bahçelievler'de. Kıtalararası uyuşmazlık var :(

      Sil
  6. İnanamadım, oradan ev satıp İstanbul'dan nasıl alabilecek? İstanbul'a hala gelinmek istenmesini bazen anlayamıyorum. Taştı burası artık. Neyse umarım hemen satılmaz eviniz. Benim kızın oturduğu evi de adam iki yıldır sattım satacam diyor ama satamadı henüz. Tabi huzursuz oluyor insan. İnşallah daha güzel evlerde oturmak nasib olur. Ev taşımak sıkıntı evet maddi manevi. Ama bir yerde de yenilik , temizlik. Rast gitsin işiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanamıyorum hâlâ İstanbul'dan ev almak isteyenlere :( Burada fazla seçenek olmadığı için eninde sonunda satılır ev gibime geliyor ama işte hayırlısı...

      Sil
  7. ayyy yine deniz manzaralı olsun mademsi :)

    YanıtlaSil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...