Pazar, Kasım 19, 2023

It's A Beautiful Day*


Bugün yataktan mutlulukla kalktım çünkü 1 haftalık ara tatili tam da olması gerektiği gibi sınavları okuyup dönemi, öğrencileri değerlendirip okula hazır gidecek şekilde geçirdim. Tabi ki kendime ve aileme de zaman ayırdım. Bu yazıyı da kendime ayırdığım zamanın içinde deniz kıyısında dalgalara karşı yazıyorum :)

Uyandığım andan beri kulağımda aynı şarkı:


It's A Beautiful Day - Trinix x Rushawn


*"It's A Beautiful Day" by Tim Mcmorris

Asıl paylaşmayı hedeflediğim şarkı buydu ama aceleyle yukarıdaki parçayı paylaşmışım 
ama olsun o da uymuş hissiyatıma :)


Günlerin iyi ya da kötü, güzel ya da çirkin olmasının tek sebebi bizim öyle düşünmemiz. Bazen bunu göremiyor ve bitsin şu berbat gün diyoruz. Aslında o gün bitince olacak tek şey bizim bakış açımızın değişecek olması. Yani aslında bir şekilde o gün olanlar önemini yitirecek, kendimizi eninde sonunda daha iyi hissedeceğim. Biliyoruz ama o an bunu kabul etmeye ve gerçekleştirmeye kadir olamıyoruz. Yine de şanslıyız ki türümüz her koşulda ayakta kalmaya programlanmış yoksa işimiz zordu. 

Umarım sizin gününüz de güzel geçiyordur :) 

Mutlu pazarlar! 



14 yorum:

  1. Valla benimki şu ana kadar güzel geçti, seni güleryüzle, kararlı ve mutlu görünce katmerlendi üstelik... Mutlu pazarlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Buraneros, anladım ki ipleri kimsenin eline bırakmamak gerek söz konusu mutluluksa. Kendi kendimizi mutlu etmeyi bilmeliyiz :) Senin gününün de güzel geçmesine sevindim :)

      Sil
  2. hah işte ivit bakış açısı hep :)

    YanıtlaSil
  3. Yazdıklarınız büyük ölçüde benim yaşam hakkındaki fikirlerimle örtüşüyor Mrs. Kedi:) Lorda teşekkür etmek gerekir mi bilmiyorum fakat zat-ı muhterem yaşamın içine "joy" u da, "pain" i de yerleştirmiş. Bu durumu yadsımak insanı üzer. Yok öyle bir şey, her zaman neşeli, mutlu mu olacağız yani. Zor günler için dayanma gücümüz, sağlığımız yerinde olsun yeter. Her şey gelip geçicidir. Acılar da sevinçler de. Yaşamın kendisi olduğu gibi. İşinizi içine sinen bir şekilde tamamlayıp ailenize ve kendinize zaman ayırabildiyseniz bundan büyük mutluluk ne olabilir? Her zaman mutlu olmanızı diliyorum ama her zaman olmayacağının bilinciyle. Mümkün olduğunca fazla olsun mutlu anlarınız diyeyim o zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr.Kaplan, aslında bu yazıya eklemek istediğim şarkı yine "It's a beautiful day" isimli başka bir şarkıydı ama aceleyle bu şarkıyı eklemişim. Fena da olmamış :) "Her işte bir hayır vardır" sözünü severim. Vardır elbet bunda da bir hayır :) Yine de asıl niyetlendiğim şarkıyı da ekliyorum şimdi yukarı. Mutluluk dileğiniz için çok teşekkürler :) Bilmukabele!

      Sil
  4. Merhabalar.
    24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü kutlar; sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Recep Bey :) Çok güzel bir öğretmenler günü geçirdim.
      Selamlar, saygılar...

      Sil
  5. Öğretmenler günün kutlu olsun, bu Cumhuriyet ayaktaysa ve ayakta kalacaksa siz genç öğretmenler sayesinde olcaktır bu ki ben varlıklarınızla mutlu olanlardanım öğretmenim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Buraneros :) Bugün öğretmenler günü kutlama programında yeni atanmış gencecik bir öğretmen konuşma yaptı. 24 Kasım doğum günüymüş ve bugün onun ilk öğretmemler günüydü. O kadar heyecanlı, gururlu, umut dolu ve umut vericiydi ki! Umudumuzu taze tutalım :)

      Sil
  6. Öğretmenler gününü kutlamak istedim Sevgili Rüya. Sizler gibi aydınlık öğretmenlere ihtiyacımız yadsınamaz. Kıymetinizin bilinmesi dileğiyle... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler 😊 Bizleri büyüten öğretmenlerimiz gibi olamasam da iyi bir öğretmen olmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

      Sil
  7. Öğretmenler gününü gecikmeli olarak kutluyorum, özür dilerim. Kuyular, dar ve rutubetli yerlerdir, bence açık alanlar, deniz kenarları, ağaç araları "düşmek" için en iyi yerler. Çünkü düşünce yerdeki çimeni, deniz kabuğunu, kumu, yaprakları görür hissedersin. Bu yayındaki şarkı her daim kulaklarında olsun, seni seviyorum KuyruksuzKedim. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Momentoscum. Ben de seni seviyorum, iyi varsın ❤️

      Sil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...