Cumartesi, Kasım 18, 2023

Varolmanın Değil de Karar Vermenin Dayanılmaz Hafifliği

"Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği" kitabı benim için büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Aslında kitabın ismine nasıl aldandım bilmiyorum. Var olmak başlı başına bir sorunken nasıl bir hafifliği barındırabilir ki içinde? Neyse... 

Olursa bir gün hafifliğin kitabını yazacak olsam başlığı şimdiden belli: "Karar Vermenin Dayanılmaz Hafifliği" Bir kez kendi içinde işleri çözüp karar verince inanılmaz hafifliyor insan. Verilen kararın sonucunu görmek için beklemeye bile gerek kalmıyor, omzundan büyük yük kalkıyor insanın.

Okulumu değiştirmeye karar verdiğim andan itibaren o kadar rahatladım ki sanki çoktan başka bir okula geçtim gibi hissediyorum. Bu hisle isteğimin gerçek olacağına da inanıyorum. "Sen bu işi oldu bil" diyor içimdeki ses :) Şimdiden okuldan ayrıldığım anı gözümde canlandırabiliyorum. 

Pazartesi okula gider gitmez okul müdürümle yüzyüze konuşup isteğimde ciddi olduğumu ve mümkünse norm atalamarında, olmazsa da ilk tercih döneminde başka bir okula atanmak için tercih yapacağımı söyleyeceğim. 

Okuldan resmi olarak ayrılana dek öğrencilerime odaklanıp arkamda yarım işler değil, güzel anılar ve başarılı öğrenciler bırakmak için elimden geleni yapacağım. Bu süreçte derslerim dışında angarya işlerin hiçbirinde yer almayacağımı da belirteceğim. Normalde okulun her işine koşarım. Okulun kedisi Şukufe'nin mamasından, her türlü tebrik, taziye, hediye, organizasyon işlerinin sorumlusu benim bendim. Artık değilim.

Oh ya! 

Daha gitmeden bile bir ferahladım ki anlatamam :)


Frank Sinatra - My Way


15 yorum:

  1. güzeeel :) başarılaar :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Öğretmenim.
    Siz kararınızı vermişsiniz, saygı duyarız. İnşAllah ümit ettiğiniz ve beklediğiniz gibi bir okulun öğrenci, öğretmen ve idarecileriyle karşılaşırsınız.
    Şu anda bulunduğunuz yerden ne kadar soğuduysanız; verdiğiniz karar bile sizi şimdiden ne kadar rahatlatmış ve sizi mutlu etmiş, bunu yazınızdan anlayabiliyoruz. İnşAllah hakkınızda hayırlısı böyledir.
    Size sağlık sıhhat,afiyetler; iyilik ve güzellikler dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep Bey,
      Dediğiniz gibi o kadar soğumuşum okuldan.
      Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Bilmukâbele :)

      Sil
  3. bu hayattaki en zor anlar karar verme öncesindeki belirsizlik halidir bence, süper bir karar olmuş okul değişikliği. yeni okul, yeni insanlar, yeni öğrenciler. kıymetini bilenler çıksın karşına dilerim sevgili kedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet belirsizlik, iki arada bir derede kalmak cidden sinir bozucu. Yeni okul da bundan çooook farklı olmayacak ama yine de en azından benim için sıfırlanıp yeni bir başlangıç yapma fırsatı sunacak.

      Sil
  4. Demek ki karar vermenin verdiği rahatlık hepimizde aynı :)

    YanıtlaSil
  5. arada spama da bakıver :)

    YanıtlaSil
  6. Şarkı güzel geldi... Çabalamayı desteklemek ne güzel. Çocuklar bizim bildiğimiz çocukluğumuz gibi olmasa da ki olmasının beklenmesi hata oluyor bence-yoksa dünya nasıl değişir, gelişirdi-uzmanların çabalamasından başka yapacak bir şeyimiz yok bence... Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Kabullenip kanıksamak yerine bir şeyler yapmak gerekiyor. Bir yerden başlamak lazım.

      Sil
  7. Umuyorum ki her sabah gittiğinde içinde çiçekler açtıran bir okula geçersin. :)

    YanıtlaSil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...