Çarşamba, Ocak 29, 2025

Hem Verimli Hem de Keyifli Bir Gün

Bugün güzel bir gün! 🧿🤗🧿🤗🧿

Sabah Evrim'le kahvaltı yaptıktan sonra ÖRAV'ın öğretmenlerde tükenmişlik sendromunun önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği atölyeye katıldım. Sonrasında Evrim'le yürüyüşe çıktık. Millî Eğitim'de ufak bir işim vardı, onu halletmek için uğradık ama yetkili kişi yarım saat sonra gelin deyince sahilde bir cafede oturup çay içtik.

Millî eğitimdeki işim bitince ufak bir market alışverişi yapıp yine sahilden eve döndük. Biz dışarıdayken buzdolabı için ısmarladığım düzenleyiciler ve deterjanlar için aldığım kutular gelmiş. Hemen içlerini doldurup yerlerine yerleştirdim. Hazır gaza gelmişken çay/kahve rafını da düzenledim.

İstanbul'a gitmeden önce tost makinesi bozulmuştu, onu kaldırınca açılan boşluğa airfryer.ı koyduk. Bulaşıklığı da değiştirip daha derli toplu bir şey alınca tezgah epeyce ferahladı :)


Fırın üstü küçük çay - kahve köşemiz :)) 

Yeni tost makinesi arayışındayım. Fotoda gözüken termosların olduğu alana uzunlamasına sığacak dikdörtgen bir ızgaralı tost makinesi buldum ama henüz alıp almamakta kararsızım. 


Ölçüleri tezgah için çok uygun ama... 

Mutfakta işim bitince Kafa dergisini ve bir poşet kabuklu fındığımı alıp sahile indim. Evin önündeki banklardan birini oturup iki - üç sayfa dergi okurken iki avuç fındık kırıp yedim :))


Sabah güneşi ç.şliye, akşam güneşi güzele vururmuş 🤭😂😂😂


Hava üşüyünce eve geldim ve akşam yemeği için hazırlıklata başladım. Menüde arpa şehriyeli kremalı risotto, yanında labne sosuyla fırında somon ve yeşil elmalı kış salatası vardı. Yemeği hazırladığım şu manzarıyı da es geçmeyelim lütfen 😏🧿🧿🧿



Bu fotoyu da böylece paylaşmak istedim ki tam içerden, benim baktığım pencereden bakın siz de manzaraya :) 

🧿 Bu günlük de bu kadar 🧿
Görüşmek üzere 🙋🏻‍♀️


12 yorum:

  1. Manzara nefis, gün güzel, yemekler çok havalı, eh daha iyisi Şam'da diyorlar ama bence Malatya'da kayısı :))) Ayrıca iyi olduğuna da çok sevindim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nurşen Öğretmenim :) Geç tanıştığım ama çok sevdiğim yemeklerin başında geliyor risotto ve somon. Salata ise benim için başlı başına bir keyif, çeşit çeşit salatalar üretiyorum aklıma estikçe :) Yeşil elmalı kış salatası ile kavrulmuş yer fıstıklı ve haşlanmış kuru börülceli taze ıspanak salatası favorilerim :)

      Sil
  2. manzaraya bayıldım..o pencerenin önünde uzun uzun sessizce durup seyretmek bile iyi gelir diye düşündüm..öyle de gelsin size..gerçekten verimli bir gün olmuş..maşallah olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.
      Evet durup izlemek bile iyi geliyor gerçekten :)

      Sil
  3. Manzaralar şahane. Somon çok severim. Risottoyu bir gün gidip bir italyan lokantasında yemek istiyorum ama öyle bir yere gidince de pizzadan başka bir şey sipariş etmiyorum, hamuru daha çok seviyorum kesin.Risottonun tarifini isteriz doğrusu.
    Tost makinası ızgaralı falan güzelmiş. Bizim evde ocak üstü tost aleti çok iyi iş görüyor, bilmem kaç tane tost makinası bozulduktan sonra onda karar kıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risotto için hemen 2 farklı tarif vereyim.

      Mantarlı risotto: 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ve 2 diş sarımsağı tavada kavuruyoruz. Rengi kahverengiye dönmesin, şeffaf kalsın. Üstüne büyükçe doğranmış mantarları ekleyip onları da biraz kavuruyoruz. Sadece bir kez sudan geçirip tozunu aldığımız pirinci ekleyip şöyle bir çeviriyoruz. Nişastasını kaybetmesin, bize lazım nişastası :) Üstüne kepçe ile sıcak tavuk suyu ekliyoruz. Her seferde bir kepçe. Suyunu çektikçe eklemeye ve karıştırmaya devam ediyoruz. Tuzu da damak tadımıza göre ekliyoruz. Pirinçler yumuşayıp kremamsı lapamsı bir pilav olduğunda altını kapatıyoruz. Ben fırında somon ile servis etmeyi çok seviyorum ama şart değil, tek başına da yenilir :) Bir de restoranlarda beyaz şarap ile hazırlanıyor. Pirinçler atıldıktan sonra ilk kepçe tavuk suyu yerine bir kadeh beyaz şarap dökülüp buharlaşınca tavuk suyu ile devam ediliyor. Ben de öyle yapıyorum genelde ama her zaman beyaz şarap bulunmuyor evde, şarap sız da olur :D

      Arpa şehriyeli yalancı risotto: Soğanları ve sarımsağı kavuruyoruz, arpa şehriyeleri ekleyip onu da biraz kavuruyoruz. Üstüne yine kepçe ile tavuk suyu döküyoruz. İlk keçeden sonra yavaş yavaş ve karıştırarak bir paket krema ekliyoruz. Sonrasında yine tavuk suyu ile devam ediyoruz. Tuz-karabiberi unutmuyoruz. Pirincin nişastası risottoya kremamsı bir yapı ve tat veriyor ama şehriyede öyle olmuyor o yüzden bu tarife krema ekleniyor.

      Denerseniz şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  4. O manzarada ne yemekler yapılır ve yenir ellerinize sağlık. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Seviyorum mutfakta yemek yapmayı ve manzaraya bakarak ailecek yemeyi :)

      Sil
  5. manzara ve menü çok güzel, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. e peki ocak başka bir yerde mi? fırını sadece fırın olarak mı kullanıyorsunuz? (meraklı bir kişiliğim gördüğünüz gibi :P)
    tost makinası çok güzel görünüyor, alın gitsin bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak tezgahın diğer ucunda :) Ocağın altına bulaşık makinesini koyduk; su ve gider boruları o tarafta olduğu için. Fırının olduğu yer aslında buzdolabı için ayrılmış ama oraya buzdolabı koysak fırın açıkta kalacaktı. Mutfak yapılırken pek de düşünerek yapılmamış. Fırın, bulaşık makinesi ve buzdolabından biri mutlaka açıkta kalıyor maalesef :))

      Sil

Hem Verimli Hem de Keyifli Bir Gün

Bugün güzel bir gün! 🧿🤗🧿🤗🧿 Sabah Evrim'le kahvaltı yaptıktan sonra ÖRAV'ın öğretmenlerde tükenmişlik sendromunun önlenmesine yö...