Perşembe, Temmuz 30, 2020

Yemek Mimi

Bu mimi Azkaban Firarisi başlatmış. Cevaplayanlar içinde haberdar olduklarımı okudum. Yaza uygun, eğlenceli bir mim olmuş ama bence sorulara tek bir cevap vermek biraz zor. Bakalım nasıl olacak :)

1) İlk yaptığınız yemeği  (yağda yumurta sayılmıyor) hatırlıyor musunuz?

Bulgur pilavı yapmıştım, bol soğanlı, biberli, domatesli. Pirinç pilavına ne kadar uzaksam bulgur pilavına bir o kadar yakınım :)


2) Yemekten en zevk aldığınız yemek ne?

Offfff! Ben genel olarak yemek yeme eyleminden zevk alıyorum zaten. Tek bir yemek seçmek imkansız! Ama çok zevk aldığım birliktelikler var. Mesela karnıyarık-cacık, yaprak sarma-ayran, taze fasulye-cacık gibi. Görüldüğü üzere cacık ve ayranın yeri ayrı bende :D


3) Dünya Mutfakları'nı seviyor musunuz? En sevdiğiniz hangi ülkenin mutfağı?

Komple mutfak olarak seviyorum diyecek kadar iyi bildiğim dünya mutfağı yok pek ama Akdeniz Mutfağını seviyorum genel olarak.


4) Yemeyi hiç sevmediğiniz bir yemek/yiyecek var mı? Varsa nedir?

Çocukken kuru börülce, bakla ve türlü yemeği yemezdim ancak büyüdükçe sevmeye başladım. Halihazırda yemediğim tek yemek kara lahana çorbası / yemeği. Kokusu, dokusu, tadı... Of fenaaa :(
Ama kara lahana sarmasını yiyorum :)



5) Dışarıdan veya dışarıda en çok hangi yemeği yiyorsunuz?

Eğer bir restorana gittiysek mutlaka patlıcan kebabı yiyorum. Zorla başka bir şey yesem bile aklım onda kalıyor. Kendime engel olamıyorum :D Közde pişmiş patlıcanla köftenin uyumuna bayılıyorum. Bir de kokoreç denince akan sular duruyor ama mutlaka İzmir usulü ve bol kimyonlu olacak. Tok olsam bile yerim :)


6) En sevdiğiniz tatlı nedir?

Of bu soru çok zor! Genelde sütlü çikolatalı tatlıları severim ama şöyle güzel yapılmış cevizli ev baklavasına ya da Antep fıstıklı hazır baklavaya asla hayır demem :)

7) En sevdiğiniz içecek nedir?

Kola/Fanta/Gazoz/Meyveli Soda içmeyi bırakalı yıllar oluyor. Çay da sevmem. Geriye kahve kalıyor. En çok içtiğim şey kahve sanırım. Bunun dışında Martini, Kavunlu Keglevich ve Apple Mohito'yu çooooook severim.


Sorular bitti, gerçekten cevaplaması zevkli bir mimdi. Bazı sorularda hile yapmış olabilirim tabi :) Hâlâ yapmayan varsa yapsın, biraz daha haşır neşir olalım yemeklerle :))))

Günün Menüsü'nü bırakayım şuracığa:

Kıymalı Bezelye
Pilav
Ve tabi ki Cacık :)


6 yorum:

  1. of of börülce bakla bayılırıım. ay bulgur cacık yapayım canım çekti :) ama lahana sarması da o süferlerdeen. kuru fasulye pilav soğan cacık iseee ülkemizin baş yemeği bencesiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of karnim acıktı yaaaa :))) Soğanı kırıp da yiyelim olur mu :D Bi de ben kuru fasulyeyi bol ekşili salata ile seviyorum :)

      Sil
  2. Yazın bende cacık hemen her gün yaparım,ayran da öyle.
    Bulgur pilavı da güzel olur ama.

    YanıtlaSil
  3. Yukarıda adı geçen sevdiğiniz ya da sevmediğiniz bütün yiyecek ve içecekleri severim:) Epeydir cacık yememiştim, yarın menüye dahil edeyim hemen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukluğumda yaz günleri buz gibi cacığın içine ekmek dograyip kaşıklamaya bayılırdım. Yıllardır yapmadım, bugün yapayım ben de :)

      Sil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...