Cuma, Eylül 25, 2020

Fırsat Eşitliğinin Son Kırıntıları Tarihe Karışırken...

Bir öğretmen olarak gerçekten çok zorlanıyorum. EBA'da Canlı ders yapmaya çalışıyorum sistem izin verdikçe. Bu yıl derslerine girmem gereken 67 öğrenciden maksimum 30-35'i derslere katılabiliyor. Diğerlerinin ya imkanları el vermiyor ya da aileleri eğitime gerekli önemi vermiyor. Her derste istediği halde sistemsel sorunlar yüzünden derse giremeyen 7-8 öğrenci oluyor ve mesajla durumu bana iletiyorlar.

Canlı ders yapmakla bitmiyor mevzu. Ulaşamadığım öğrencilere derste yaptıklarımı WhatsApp ve yine Eba üzerinden iletmeye çalışıyorum. Ama çocukların çoğunun doğal olarak kendilerine ait telefonu ya da bilgisayarı yok. Veliler giden mesajları ne kadar iletiyor bilmiyorum. Elim kolum bağlı böyle oturup eğitimde fırsat eşitliğinin tam anlamıyla tarihe karışmasına katkıda bulunuyorum.

Kahroluyorum...


19 yorum:

  1. Bir gün bir çözüm bulunur online eğitimin daha faydalı olabilmesi için ama bugünler geri gelmeyecek ve çözüme bugünlerde ihtiyacı olanlara yazık olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözüm belli aslında. Öncelik gerçekten ihtiyacı olanlar olmak üzere tüm öğrencilere tablet/bilgisayar verip internet ağını köylere de ulaşacak şekilde genişletmek ve EBA sistemini güçlendirmek gerekli. Tabi bunların hepsi paraya bağlı, istense yapılabilir ama gerçekte yapılmayacak işler. Öğrenciler arasındaki uçurum giderek büyüyecek mevcut koşullarda.

      Sil
    2. Evet yapılabilir ama yapılmayacak maalesef.
      Siz elinizden geleni yapıyorsunuz.

      Sil
  2. Altyapıyı kurmadan üstyapıya dalmak! Memleketimizin klasikleri arasında ilk 5'te her zaman... Fırsat eşitliği, tanımı yanında boş beyaz bir sayfa olan kelimelerden.
    Bir de "öğretmenler ne güzel hiç çalışmadan maaş alıyorlar" diyen dangalak kesim var, ona hiiiiiiç girme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kesimi hiç anlamıyorum zaten. Sanki Corona'yı çıkaran ya da okulları kapatan öğretmenler! Açılsın okul koşa koşa gidecek binlerce öğretmen var ama işte açılmıyor maalesef :(

      Sil
  3. Üçüncü çeyrekte alınan haberler güzelmiş. Önemli olan yeri kaçırmamak lazımmış. Ne yapmak istediklerini kendileri bile bilmiyorlar. Pardon, bilmezler mi pekala biliyorlar. Amaç eğitimi aşağı çekmek, ki kafası çalışan nesiller yetişmesin. Camileri açarken okulları kapatmaya devam ediyorsunuz. Neyin kafası bu? Korona Müslümanlığı kabul etti mi ki, camilere dokunmuyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar uyutmayı, halk da uyutulmayı bu kadar sevdiği sürece haberler hep çok güzel, hep sevindirici olur Mr. Kaplan. Okullar açılsın diyenleri linç etmek için bekleyenler var nedense. Bunu da hiç anlamıyorum.

      Sil
  4. İlerisi için kayıp zamanlar yaşıyoruz. İlgili ailelerin yanında bir o kadar ilgisiz aile var. Altyapı desen berbat. Sonuna kadar haklısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyükler için 6 ay - 1 yıl çok büyük kayıp değil belki ama küçük yaşlarda 1 ayda bile birçok şey değişiyor vücutlarında ve zihinlerinde çocukların. Dediğiniz gibi bu kayıp zamanlar ilerisi için büyük problemler oluşturacak.

      Sil
  5. İte kaka bir şeyler yaparken hep birileri (hep bi nesil) kayboluyor ya da yetersiz kalıyor.Ve ne yazik ki bu durum hiç değişmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten eğitim yetersiz, eğitim sistemi adaletsizdi. Şimdi hepten gidiyor elden. Olduğu kadar diyerek günü kurtarmaya bakıyoruz sadece.

      Sil
  6. evet yaa olağanüstü durumlara alışık değil işte ülkemiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama hemen uyum sağlayıp dünyada 2. olmuşuz!?!? Diğer ülkeler ne halde acaba?

      Sil
  7. Ülkedeki eğitim politikasını eleştirirken daha kötüsü olamaz diyordum oluyormuş...

    YanıtlaSil
  8. Benim de kız kardeşim çok zorlanmıştı şükür emekli oldu aynı ay kurtuldu. :( Çoğu öğretmen ders vermemiş! Yine psikolog yeğenim var o da cep telefonuyla vs. seans yapıyor çok zor...böyle olmaz diyor:( herkesin interneti, bilgisayarı, akıllı telefonu yok:( Avrupa'da tüm okullar açıkmış, oralarda AVM ler kapalı okullar açık, bizde tam tersi galiba!
    Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Evet gerçekten çok üzücü şeyler duyuyoruz. İnternet cafeye gidip kaç saat sürecek hocam param yetmez diyen öğrenciler, yetsin diye kardeşi ile ortaklaşa kullanılan internetler... Fırsat eşitliği önceden de çok yoktu ama bu sefer uçurum gibi bir şey oldu

    YanıtlaSil

Konu dönüp dolaşır...

Aşk'a gelir. Selvi Boylum Al Yazmalım'ı izlemenin tadı her yaşta farklıdır. Aşkın tekilliğine ve sonsuzluğuna inanılan gençlik yılla...