Perşembe, Eylül 17, 2020

Hayatın "Burdayım Ben!" Deyişine Hastayım :D

Sabah sağ elimde bir ağrıyla uyandım. Olur, normaldir, üzerine yatmışımdır gece deyip geçtim. Giyinip spora gitmek için evden çıktım. Yürürken her adımda sağ ayağımın bilek kısmındaki kemiğin hemen altında bir acı hissettim. Herhalde gece salıncakta saçma sapan bir pozisyonda 1-2 saat uyuyakaldığım için oldu hepsi diye düşündüm.

Sporu zar zor tamamlayıp eve döndüm. Duş, kahvaltı, Arya'nın ödevleri...  Sonra ailecek denize gittik, sağ elimdeki ağrı hafiften koluma yayılmaya başladı. Yüzdük, eğlendik; kitap, müzik, dinlendik. Tekrar duş alıp arkadaşlarımızla buluşmak için dışarı çıktık. Yemek yerken çatalı sol elle tuttum diyeyim sağ el, kol ağrımı siz tahmin edin. Yemek sonrası sol bacağım, sağ kolum derken şu an ağrı tüm vücudumda. Kemiklerim komple ağrıyor, kamyon çarpmış gibiyim ki şu satırları nasıl yazdığımı hiç sormayın.

Sabah ağrı yayılmaya başlayınca doktor randevusu aldım ayın 21'ine ama umarım o güne dek sürmez bu ağrı. Daha önce de böyle elimde, özellikle serçe ve yüzük parmaklarıma ağrı olmuştu. MR çektirmiştim. Belimde 2 küçük fıtık ve boynumda düzleşme olduğunu öğrenmiştik. İşte böyle ben ne zaman Hayat'ı hafife alsam, O tüm tatlılığıyla hatırlatır kendini bana :)))) Ama ben de şimdi diyorum ki:

Sen mi büyüksün, ben mi ey Hayat? Ateş olsan cirmin kadar yer yakarsın canım benim! Bu kez mutsuz edemeyeceksin beni, düşüremeyeceksin gülen yüzümü :) Beni öyle iki kemik ağrısıyla endişelendirip üzemezsin! Pabuç bırakmayacağım sana işte :) Nasılsa her şey olacağına varacak, gülerek bekliyorum olacakları ve biliyorum ki hiç de bi'şey olmayacak! Hadi bekleme yapma, şu saçma sapan ağrıyı al da var git yoluna!






13 yorum:

  1. Geçmiş olsun,neren ağrıyorsa canın ordadır derler.Umarım hemen geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) O sözü de çok severim, parmağımızı kağıt kesse kalbimiz orda atar sanki! O küçücük kesiğe dünyanın sızısı sığar garip bir şekilde.

      Sil
  2. Geçmiş olsun, meraklandım birazdan arayacağım ama niyeyse buraya yazıyorum... :/ Hah neyse konuştuk rahatladım yazmaya devam ediyorum.
    Şimdi. Bak yine aynı kalıbı kullanayazacakken hemen değiştirmişsin fark ettin mi! Hangi kalıp "güzel şeyler oluyor aman kesin kötü bişey olacak.." kalıbı. Şahanesin, fark etmişsin ve "bu sefer böyle yapmayacağım" demişsin....! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen :D Ya ağrısın n'olcak sanki :) Hiç sallamadım, iyiyim yani :) Zaten her sene bir lomber disk kayması / bel tutulması olup 12 iğne yerdim ben, bu yıl o olmadı bu oldu. Değişiklik iyidir :)))))

      Sil
  3. Umarım eski sağlınıza kavuşmuşsunuzdur. Yazdıklarım sizi etkilemesin, benim de sağlık konusunda düşüncelerim farklı biraz:) İnsan vücudu zaman zaman arıza verir ve pek çoğunu kendi tamir eder inancıma göre. Bu yüzden hemen panikleyip doktora gitmem. Çünkü doktor olayı Hipokrat'tan sonra iş ticarete döküldüğünden beri zaten başlı başına bir risktir. Doğru doktora gideceksin, doğru teşhis, doğru tedavi falan zor işler. İlaç konusunda girmiyorum bile. Geçenlerde benim belime de bir ağrı girdi, bekledim kendi kendine geçer diye. Nitekim geçti bir iki gün sonra. Topuk dikenim vardı, sabah uyanınca yere basamayacak derecede. İnat ettim, uzunca bir süre sonra hiç bir tedaviye gerek duymadan geçti gitti. Elbette doktorluk, tedavilik bir rahatsızlık da olabilir ama ben önce zamana bırakıyor ve kendimi dinliyorum. Bazen evet, ben bunu yenerim diyorum, bazen de yok beni aşar bu deyip doktora gidiyorum. Eğitimli bir insan olarak eleştirmek isteyen eleştirebilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum size Mr. Kaplan, bazı ağrıları, hastalıkları kendi kendimize atlatabiliriz. Bu kez bir doktora gidip boyutunu anlamak istiyorum sadece. Muhtemelen yine fıtık ve boyun düzleşmesi kaynaklı ağrıyor vücudum. Rutin hayatın, rutin ağrıları yani :D

      Sil
  4. çok geçmiş olsun umarım tedaviyle geçer en yakın zamanda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Geçer bence ama geçene dek araba kullanamayacağım sanırım zira az önce sağa çekip yürüyerek gelsem daha iyiydi eve :) Hususi şoför aranıyor ilanı görürseniz, ben olabilirim ilan sahibi :)))))

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun umarım geçmiştir ağrınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Yok denilecek kadar azaldı. Sadece el bileklerimde, kollarımda biraz halsizlik, yorgunluk kaldı ama o da geçecek sanırım yarına :)

      Sil
  6. geçmiş olsun yaa bi de bu yaklaşımın iyi hayata güzeeeel :)

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun. Güzel haberler alın.

    YanıtlaSil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...