Perşembe, Eylül 03, 2020

Topun elimizde kaldığı bir garip oyun...

Bazı oyunları kazanmak mümkün değil. Zaten o oyunlar kazanmak için de oynanmıyor sanırım. İnsan yolda kazanırım belki diye hevesleniyor ama daha o heves başladığı an kendini kandırdığını da, eninde sonunda kaybedeceğini de biliyor insan. Yine de kanmak istiyor. Hevesi gursağında kalacak olsa da o kısacık yolculuğun tadını almak istiyor insan. Tadını alınca keyfini de sürmek istiyor ama işte Hayat topun bir anda elimizde kalıverdiği bir garip oyun... Her şeye rağmen yenilen pehlivan misali tekrar tekrar denemekten vazgeçmiyor insan.

Belki döner şansımız bir gün ya da belki çoktan dönmüştür de biz farkında değilizdir :)



16 yorum:

  1. Topuna bağlı biraz da:) Elinde kalan toplar var, bir türlü başkası tarafından kabul edilmeyen, nur topu onlardan biri meselâ, bir de kaçırdığın toplar var, kalende gol olarak gördüğün.

    Hani derler ya, hiç beklemediğin anda önüne sana tiksinti veren bir angarya iş çıkarırlar ve nur topu gibi ... 'in oldu diye. Ayrıca bir de kaçan toplar vardır, her şey yolunda giderken, kaleye yaklaşmışsın, kaleciye bir çalım atıyorsun, önünde kocaman kale seni bekliyor. Hani topa dokunmasan kendi hızıyla hedefi bulacak. Ama şeytan dürtüyor, öyle bir vole vurayım ki diyorsun ağları yırtayım, şanım yürüsün. Derken olmayacak bir şey oluyor ve sen topa vurup zor olanı başarıyorsun. Top havalanıyor, out'a çıkıyor. Topun havada süzülüşünü şaşkın bakışlarla izliyorsun:)

    Velhasıl hayat bir top oyunu gibidir. Bazen top elinde kaldığı için bazen kaçtığı bazen de kaçırdığın için üzülürsün. Ama yine de üzülmeye değmez, çünkü bu oyun yıllar sürer, kâh kazanırız, kâh kaybederiz, kâh ağlarız, kâh güleriz, kâh üzülür, kâh seviniriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr. Kaplan çok güzel anlatmışsınız :) iyi ki yazıyoruz, iyi ki paylaşıyoruz :)

      Sil
  2. Oynamadan kazanma ümidi de olmayacağına göre, her sabah yeniden yeniden başlıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her sabah kendime haydi bre pehlivan deyip dalıyorum hayatın içine ben de :))) Başlayalım bakalım hep yeniden :)

      Sil
  3. bişiler demek istedin galibaaaa top metaforu ileee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat diyorum veriyor elimize bir top, atıyor sahaya bizi, kural yok, rakip çok :) Oyunun adı sürekli değişiyor, bazen tenis misali tıp gidip geliyor arada; bazen yakartop gibi şişliyor hayat bizi :))))

      Sil
    2. hımmmm bazen patlar o top bir deee, bazen gol atar hehe bazen deee biz kaleci oluruuuz :)

      Sil
  4. pazartesi ağaç ev sendeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyy unutmuştum :D Soruyu bulmuştum hatta Mr.Kaplan'ın bloguna yazmıştım ama şimdi hatırlayamıyorum :( Yaptığım yorumu da bulamıyorum :( Sen hatırlıyor musun acaba?

      Sil
    2. Anadolu Hayaletleri Bölüm 25'teki yorumlarda:)

      Sil
    3. Çok teşekkürler Mr. Kaplan :)

      Sil
  5. Topu oyunda tutamayınca mecburen yeni bir topla yeni oyun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa hiç böyle bakmamıştım! Tabi bazen de top elimizde kalmak yerine elimizden kaçmış da olabilir :)

      Sil
  6. Aman allahım çok güzel şarkııı :) Bilenler farketmiştir Boys Over Flowers dizisinin ostu buna aşırı benziyo melodisiii:)

    YanıtlaSil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...