Perşembe, Ekim 01, 2020

Ağaç Ev Sohbetleri #58

Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki sorusu Andromeda'n gelmiş. Ben konuyu çok sevdim. Sorumuz şöyle: 

Hangi mevsimin insanısınız? Neden?

Bu soruyu 2 sene önce sorsa biri kesinlikle "Yaz insanıyım" derdim. Yaz gelsin, denize girelim, güneşlenelim, akşam sahil boyu gezelim... Sonra dolma yapalım, karnıyarık, taze fasulye, karpuz-peynir-ekmek... Of daha ne olsun! Ama... Evet ama artık yaz insanı değilim. Geçen sene sonbaharla tanıştım. Ömrümde ilk kez sonbahar mevsiminin farkına vardım. Nasıl güzelmiş, nasıl aşık oldum! Yaz bitsin de sonbahar gelsin diye hevesle bekledim. 

Renk renk yapraklar, yağmurun tatlı sesi, toprağın kokusu... Hafif hırkalara sarınarak yapılan yürüyüşler... Koşmak, yüzmek... Su soğumuştur diye terk edilen sahillerde denizin, sessizliğin, sakinliğin tadını çıkarmak... Akşam olunca iyice serinleyen hava, battaniyeye sarılıp okunan kitaplar, sıcacık sütlü kahve keyfi :) Anlatmakla olmaz, hadi tam şimdi siz de tanışın ca'nım sonbaharla!




8 yorum:

  1. Sonbahar insanı olduğunuzu biliyordum:) Benim için tek kelimeyle sonbahar hüzün demek :) Fakat öyle bir hüzün ki, tatlı bir hüzün. Yani tamı tamına "douce souffrance". En çok sevdiğim şarkılar beni hüzünlendiren şarkılar. Hüznün de zevkli bir yanı var bende. Tosbağa Günlüğü'nün yazısını okudunuz mu bilmiyorum. Mevsimleri insan yaşamına benzetmiş. Bu da hoşuma gitti. Ben kışa girdim, belki bu yüzden kışı yaşıyorum içimde. Siz bu tasnife göre henüz yazdan çıkmamış olmalısınız:) Oradaki yorumuma da bir göz atın isterseniz. Bu arada Alpay'ın şarkısı da en sevdiklerim arasında. Ama bana hep komik gelirdi. Tamam sesi falan güzel, şarkı harika ama yetmiş yaşına gelmiş birinin sevgilisine kavuşmak için okulların açılmasını beklemesi her zaman tuhaf gelmiştir bana. Hala da öyle:))) Ama aşk işte, kime ne zaman vuracağı belli olmaz. Hesaba kitaba da gelmez:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sonbaharın hüznünü de çok seviyorum Mr. Kaplan. Hani "ayrılıklar da sevdaya dahil" ya işte o hüzün de sonbahar sevdama dahil :) Tam da sizin "douce souffrance" işte benim hissim de :) Ama dediğiniz gibi aşk işte, hesap kitap bilmiyor ki! Bir de MFÖ'nün şarkısı var "Yaşın hep 19", eşim de o şarkıya gıcık oluyor benzer sebeplerden ötürü :D

      Tosbağa Günlüğü'nün yazısını okudum. gerçekten güzel yazmış :) Sizin kış olduğunuza katılmıyorum. Alpay'ın şarkısını sizin yorumunuzdan sonra dinleyince bana da çok komik geldi :)))))

      Sil
  2. 81. Bölümde Deep'le epey sohbet ettik, senin kulağını da çınlattık haberin olsun:)) Sonra arkamdan dedikodumu yapıyorlar demeyesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sıkı takipçinizim Mr. Kaplan :D Bölümleri okuyup hemen yorum yapamıyorum bazen 2-3 tane okuyup sonra yorum yapıyorum ama Flora ile ilgili bi'şeyler çıkmasını bekliyordum. Yani öğrendikten sonra yazmadım, kendi tahminimdi :)

      Sil
  3. eveey tabiii sonbahar yaaa benim de en sevdiğiim :) edababanın şarkısı da ne güzeeeel :) hee bak kaplan da söz etmiş flora daaan :)

    YanıtlaSil
  4. mevsimler gibiyiz, değişiriz hepimiz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevsimler güzel... Değişim sancılı da olsa güzel, mevsimler gibi :)

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...