Pazartesi, Şubat 08, 2021

Hayat ve Hayati Kaptan - 18. Bölüm

Ertesi gün Rıfat, Yasemin Hanımlara gitmek üzere Hayat'ı almaya geldi. Hayat tüm gece uyuyamamış, yastığına kapanıp ağlamaktan gözleri kıpkırmızı olmuştu. Onun bu halini gören Rıfat ne diyeceğini bilemez halde kaldı bir anlığına. Ama kendini hızlıca toparlayıp ne yapacağına karar verdi.

- Beni bekle, Hayat. Yasemin Hanım'a gidemeyeceğimizi haber verip hemen döneceğim ve neler olduğunu bana anlatacaksın.

Rıfat, hızlıca Hayati Kaptan'ın evine gitti ve acil bir işinin çıktığını söyleyerek başka bir gün için tekrar haberleşmek üzere oradan ayrılıp Hayat'ın yanına geri döndü. Hayat onu dışarıda bekliyordu. O halde daha fazla evde kalamazdı. 

- Hayat neler oluyor? Lütfen anlat bana! 

- Lütfen Rıfat, bana bir şey sorma. Sadece biraz evden uzaklaşmaya ihtiyacım var. 

- Tamam bize gidelim, bizde dinlenirsin. Toparlanana dek soru sormayacağım. Söz veriyorum. 

... 

Eve vardıklarında Hayat, Rıfat'ın yatağına uzandı; Rıfat hiç konuşmadan üzerini örtüp odadan çıktı. Tüm gecenin yorgunluğu ve içine düştüğü umutsuzlukla uyuyakaldı Hayat. 

Uyandığında akşam olmuş, hava kararmıştı. Kendini daha iyi hissediyordu. Rıfat'ı mutfak masasında eski fotoğraf albümlerine bakarken buldu. 

- Uyanmışsın. Daha iyi görünüyorsun. 

- Teşekkür ederim Rıfat. O halde evde kalsaydım annem... 

- Biliyorum, Raife teyze ne olduğunu öğrenmeden seni rahat bırakmazdı. Ama şimdi bana anlatacaksın neler olduğunu.

- Rıfat, lütfen ısrar etme. Anlatabileceğim bir şey yok. Yalnız... Şu bahsettiğin yayınevi... Kabul ediyorum. Seninle yurt dışına geleceğim ama beni yanlış anlamanı istemem. Yani seni arkadaşlığımız konusunda boş yere ümitlendirmek istemiyorum.

- Anlıyorum Hayat. Bu konuyu sen istemedikçe bir daha hiç açmayacağım. Beni her zaman yanında olacak bir dost olarak görmen yeterli benim için. 

- Ne zaman gidebiliriz? Ben.. Ben bir an önce uzaklaşmak istiyorum.

- Seni böylesine üzen, adeta kaçar gibi gitmene sebep olan şeyi öğrenmek için neler vermezdim. Ama endişe etme, ısrar etmeyeceğim. Burada halledilmesi gereken çoğu şeyi hallettim, kalan işleri kısa sürede toparlayıp gidiş için tarihi öne çekmeye çalışacağım. Bu sürede senin pasaport ve vize işlemlerini tamamlarız.

- Tamam. Anlayışın ve desteğin için çok teşekkürler Rıfat. O kadar iyisin ki...


*Şarkı: Yeni Umutlar - Yırtık Uçurtma




14 yorum:

  1. Hayat kararlar eşiğinde.. umarım yelken açtığı yol ona güzel umutlar getirecek. Müzik de çok güzel bu arada.. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk kez dinledim. Aslında hep nostaljik parçalar koyuyordum, hikayenin geçtiği zamana uygun olması için ama bu kez geleceğe umut olsun diye yenilerden bir şarkı koymak geldi içimden :)

      Sil
  2. Ardı ardına yayınlamışsın hocam bölümleri, şimdi hepsini okuyacağım, 20 bölüme komple bir yorum yazayım olur mu :)

    YanıtlaSil
  3. Haydaaa niye Rıfat'la gidiyor. Ya gitmesin Rıfatla. Kendi başına gitsin.. Kimseyle gitmesin.
    Bir de sorum var kediciğim, Rıfat telefon etmek yerine neden kendi gidiyor, bu devirde telefonu mu yok nedir yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefon var ama o devirde nezaket daha ön planda :) Bir gün önce Rıfat kabul ettiği halde davete icabet edememişler, ertelemişlerdi. Ertesi gün de yine söz verdikleri halde gidemeyeceklerdi. Bu durumda telefonla arayıp biz gelmiyoruz demek ayıp olacaktı. Rıfat gibi bir centilmene yakışmazdı ;)

      Sil
  4. Sürpriz gelişmeler. Bir sonraki bölümde ne olacak fikir yürütemiyorum. Güzel bir şey bu, okuru meraklandırıp peşinden sürüklemek. Enteresan bir şekilde bu noktadan sonra akışa bıraktım kendimi sonuç nereye bağlanırsa bağlansın beni şaşırtmayacak, ters köşe yapamayacağın bir pasifliğin içindeyim. Her şey mümkün:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mr. Kaplan. Hayata karşı genel tavrımızı da böyle tutabilsek keşke, hiç ters köşe yapamasa hayat bize. Her şeyin mümkün olduğunu aklımızdan hiç çıkarmasak ve gelene hay hay, gidene bay bay diyebilsek rahatlıkla :D

      Sil
    2. gelene hay hay gidene bay bay demeye bir başladık mı, insanlığımızdan geriye ne kalır? hiç bir şey hissedemeden yaşamak bu olmaz mı?

      Sil
    3. Hiçbir şey hissetmeden değil de olması gerektiği kadar hissederek, aynı yere saplanıp kalmadan, yola devam etmeyi bilerek yaşayabilmek demek istedim aslında :) Ama maalesef beceremiyoruz genelde :)))))

      Sil
  5. Gece herkesler uyuyunca okuyacağım, tadını çıkararak. ♥️

    YanıtlaSil
  6. rıfat, romanlardaki iyi kahramanlara benziyo vallası :)

    YanıtlaSil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...