Cumartesi, Şubat 20, 2021

Just A Matter of Time

Küçükken çok düşerdim ve babam her defasında "Geçince bir şey kalmaz." derdi. Çocukken bu söze gıcık olurdum. Büyürken "Of yine aynı bayat espri!" diye düşünüp göz devirdiğim anlar oldu ama yaş aldıkça anladım ki babam haklıymış.

Geçince bir şey kalmıyor gerçekten de ve geçmesi sadece bir zaman meselesi. Her şey gelip geçiyor şu kısacık hayatımızda. Acılar, sevinçler, zorluklar, başarılar... İyisi de kötüsü de bitiyor. Sadece zaman meselesi!

Eski yaralarınıza bakın, ilk andaki gibi acı vermiyorlar değil mi? Kısacası şu anda her ne oluyorsa hayatınızda, çok takılmayın. Boş verin! Geçince bir şey kalmıyor :)

Kendi kendime tekrarlıyorum sık sık: "Geçince bir şey kalmayacak! Dayan! Elbet geçecek!"

















Fotolar son günlerin özeti :)
Kardeşim geldi, evde bir bayram havası 🥰



14 yorum:

  1. İnsanın bamteline dokunulmadığı sürece zaten her şey zamanla klişeye dönüyor. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bamtelimize de bassalar geçecek işte eninde sonunda :)) Sonsuza dek üzgün ya da kızgın kalamayız sonuç olarak değil mi :)

      Sil
  2. Ama böyle günler hiç geçmesin.. Zorlar da hızla geçsin :)
    Fotoğraflar çok tatlı, çok mutlu, biz okuyanlara bile neşe veriyor! Bu nedenle, bu seferlik bu "zaman" konusundaki ayrıkotu fikirlerimi içimde tutmaya karar verdim :))) Ohhh şükürrrr sesleri alkışlar alkışlar :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ceren'im bu sabah kalktım ve fark ettim ki beni şu anki duruma getiren kırılma noktası çok geride kalmış. Kırılma noktasını düşünüp hiçbir şey hissetmediğimi fark edince şu an hissettiklerimin de bundan belirsiz bir zaman sonra aynı akıbeti paylaşacağını bir kez daha görmüş oldum. Tabi ki yeni yeni zorluklar çıkacak karşıma, beni o kırılma noktasına taşıyan içimdeki eksiklikler dolmadığı sürece başka sorunlar doğacak. Tüm bunların farkındayım :) Ama pek de korkmuyorum. Artık neyin ne olduğunu biliyorum en azından.

      Tek tek kişiler ya da olaylar değil asıl mesele. "Yaşamı kaçırıyor muyum? Ne yapmalıyım? Nasıl yapmalıyım? "diye düşünüp duruyoruz. Nasılsa öyle de geçiyor, böyle de :D Senin de iç/dış yazında bahsettiğin gibi içimizi deştikçe çıkamıyoruz işin işinden, oysa dışarıya, hayata, sevdiklerinize odaklanınca mutlu olmak daha kolay. Şuraya güzide atasözlerinizden iki tanesini iliştirivereyim hemen:

      "Nerede hareket, orda bereket!"
      "Düşün, düşün; b.ktur işin!" :))))

      Sil
  3. Ömür geçiyor ama:( iyi düşünelim, iyi olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel yazı, ne güzel fotoğraflar... :)

    YanıtlaSil
  5. Ah ömre bedel fotolar <3
    ne güzel..
    ne güzel.. :)

    YanıtlaSil
  6. Ama fazla da üzülme
    Hayat bitiyor bir gün
    Ayrılıktan kaçılmıyor
    Hem çok zor hem de çok kısa bir macera ömür
    Ömür imtihanla geçiyor
    Her ne kadar izlediği bazı yolları sevmesem de, yiğidi öldür, hakkını yeme misali, çok güzel yazıyor minik serçe. Senin de dediğin gibi, her şey zaman meselesi, bir süre sonra o kadar acıtmıyor ya da sevindirmiyor hiçbir şey. Her an bir şey yapmak, mutlu olmaya çalışmak, sürekli devinmek vs zorunda da değiliz, günlerin boş boş geçmesi de o kadar kötü bir şey değil. Zamanla ona da alışıyor insan, bak ZAMAN diyorum, hem her şeyin ilacı hem de en iyi öğretmen. Son dört yılda beni öyle bir eğitti ki; koltuğa oturduğu anda şimdi ne yapayım diye düşünen bir insandan, bütün gün aynı yerde oturabilen bir insan yarattı 😂😂😂😂. Artık her gün üretmiyorum ama bunu dert etmemeyi öğrendim. Sonrasında her şey yoluna girdiğinde (pandemi bittiğinde, kurslar açıldığında, gönüllü çalışabildiğimde, vs vs ) boş günüm kalmayacak ve böylelikle; geçince bir şey kalmamış olacak. O günü göremezsem de, e ne yapalım o da şansıma artık 🤗. Tüm bunları beş sene önce asla yazamazdım mesela, zaman en iyi psikolog aynı zamanda 😁. Çok sevgiler Kedi, sen gittikçe çözüyorsun bu işi 👏👏👏🧿🧿🧿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman gerçekten de iyi bir öğretmen :) Tüm yazdıklarınıza birebir katılıyorum ama ben hâlâ oturduğum yerde oturmayı kabullenme aşamasındayım. Kendi kendimi bunun normal olduğuna ikna etmeye çalışıyorum :) Zamanla bunu da kanıksayacağım elbet. Çok teşekkürler 🤗😊

      Sil
  7. Zaman kavramı üzerine çok şey yazılıp söylenebilir. "Geçince bir şey kalmaz." doğru bir düşünce. İnsanın asla hükmedemeyeceği tek boyut. Onunla mücadeleye girişmek beyhude. Ne geçmişin ne de geleceğin bir faydası var, anı yaşamak lazım elimizden geldiğince. Böyle desem de takılıyoruz bazen işte, kah geçmişe, kah geleceğe. Gözünüz aydın, bu hafta sonunun hakkını vermişsiniz, sağlıkla, neşeyle:)

    YanıtlaSil
  8. filozof mu oldun teeen :) fotiler çok keyifliiii :)

    YanıtlaSil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...