Pazar, Şubat 14, 2021

O Malum Ayın 14'ü


Geri araman biraz uzun sürdü.
Ne oldu hayat seni de mi üzdü
Herkes gittiği yere döndü,
O malum ayın on dördü.
Ne çiçek ister canım ne pasta
Ben sana zaten hastayım hasta
Gideceksin ya ilk fırsatta
Yürümez o yüzden boş yapma

Bana boş yapma 
Bana boş yapma

Yine hayallere 
Dalıp dalıp dalıp dalıp gideceğim.
Sana çok özledim 
Yazıp yazıp yazıp yazıp sileceğim.
Bir gün iyi bir gün kötü
Kendimden vazgeçeceğim.
Yok sensiz bir başıma 
Çok ama çok rahat edeceğim.

...


Günlerdir dilime dolandı şu şarkı :)))) Başa alıp alıp dinliyorum hatta bağıra çağıra söylüyorum. Kendimi ritme bırakıp salınıyorum da hafiften :D

Biz yıllardır kutlamıyoruz "Sevgililer günü"nü. Sadece bize özel olan doğum günü ve evlilik yıl dönümlerimizi kutluyoruz ki bence en mantıklısı da bu zaten. Tabi ki kutlayanların hevesini kırmak değil amacım. 2016 yılında Yıldız Tilbe'li Turkcell reklamı tüm hissiyatımı yansıtıyor adeta :)))))))


Aşk her an kutlanılası, bulunca yakasına paçasına yapışılası, bitene dek içe çekilesi çok değerli bir lütuf! Öyle yılda bir gün özel olsun, günü gelsin de kutlayalım diye beklemeye gelmez. Varsa beklemeyin her an her saniye kutlayın, yoksa hiiiiiiç zorlamayın :D


22 yorum:

  1. Bu konuda ( aşk) çok uzun konuşmam lazım, o yüzden yazmaya üşeniyorum😁. Zaten yazsam da, senin ya da başkalarının bildiğinden farklı bir şey yazacak değilim 🤗. Son cümlene bence de, aynen öyle diyerek katılıyorum 😁👍.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu aşk olunca sonu gelmez kolay kolay sohbetin 😁

      Sil
  2. Yani, zorlamıyoruz, hayatı akışında yaşamak lazım.

    YanıtlaSil
  3. Bizde kutlamayanlardanız :))
    Hoş biz hiçbirini kutlamayanlardanız ya ...
    Neyse....
    😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız değilsiniz Hayalperest, bizde de hiçbiri kutlanmaz 😂😂😂😂, sizi anlıyorum 😁😂😂

      Sil
    2. Yok yani bende romantik bir insan değilimdir. Hatırlasa yeter bana 😂

      Sil
    3. Diğerleri neyse de doğum günlerini kutlamayı seviyorum. O günler olmasa ben olmazdım, o olmazdı, Arya olmazdı. Doğum günü önemli :)

      Sil
    4. Karşı taraf önemsemeyince yapılacak bir şey kalmıyor Kedi, mecbur sineye çekiyor insan, biz hiçbir şey kutlamıyoruz diye kendini teselli ediyor 😂😂😂😂😂. Hayalperest’in dediği de o, hediye bekleyen yok, bir iki söz söyleseler yeter ama neredeee 😂😂😂

      Sil
    5. Ben karşı tarafı beklemiyorum, kendim yapıyorum genelde planı 😁 1 ay önceden başlıyorum benim doğumgünüm yaklaşıyor demeye, son hafta pik yapıyor bu hatırlatma kısmı 😂 yani önemsememek gibi bir seçenek bırakmıyorum 😂

      Sil
    6. Ben de :D Erkeklerden beklersek, ooooo, ölme eşeğim ölme :D

      Sil
  4. Hüüüüü, ben bir kenarda, bugünün bitmesini bekleyeyim bari... :D Ayrıca Yıldız Tilbe'ye sonuna kadar da katılıyorum. :D Bir gün değil, her gün mantığını savunun insanları üzdüler hep hahahah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bugünün ve her gününün tadını çıkar :) Bekarlık sultanlık diye boşuna dememiştir bence :D

      Sil
  5. Kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum, en güzeli. Yılın kalan günlerinde sevgi dolu olmadıktan sonra sevgiyi bir güne sığdırarak bu şekilde kutlamak istemiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgimiz ne zaman gür gelirse o zaman söylemeli, göstermeli, kutlamalıyız. Özel(?) günleri beklemeye gerek yok :)

      Sil
  6. tarihsel açıdan bakıldığında mazoşist bir pagan ritüeline dayandığı için bana kutlanması komik ve tuhaf geliyor bu günün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bildiğim Aziz Valentine'in asıldığı gün 14 Şubat ve onu anmak amacıyla kutlanıyor aslında. Aziz Valentine evlenmesi yasak olan Roma askerlerini evlendirdiği için asılıyor, yani aşıkları kavuşturduğu için. Ama başka bir tarihçesi varsa da bilmiyorum.

      Sil
    2. evet tarihte üç tane valentine isminde kişiler var ve onlar ile ilişkilendirilmiş fakat ondan önce de Lupercia adında bir festival ile bağlantılı :)

      Sil
  7. Saçma bir gün bence de Mrs. Kedi. Tüketim tuzağından başka bir şey değil. İnsanı psikolojik baskı altına aldığı için mutsuz ediyor. O gün sevdiğin kişiyi kutlamazsan eksiklik hissediyorsun. İster istemez ufak bir hediye ile gönlünü almak zorunda kalıyorsun. Ben bu özel günden hoşlanmıyorum, herkes sevdiğine hediye alıyor diye ben de aynısını yapmak zorunda değilim. Ama sırf onu sevmediğimi düşünmesin diye yapmak zorunda kalıyorum. Yıldız Tilbe ne güzel anlatmış, şarkısında:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz böyle genele yönelik özel (?) günleri esprili bir öpücükle kutluyoruz sadece :D Fazlasına da gerek yok zaten :) Bazen hiç beklemediği bir anda Evrim'i işletiyorum, "Sevgililer günü geliyor, bana ne alacaksın?" diye. O an yüzündeki ifadeyi görmelisiniz Mr. Kaplan :D Kendimi tutamayıp gülüyorum tabi, yine dalga geçiyorsun benimle diye bozuluyor :))) Hiç beklemediğim anda gelen marketten alınmış bir paket çikolata ya da bir kutu taze ekler beni sözüm ona özel günlerde gelecek çiçek vs.den çok daha fazla mutlu ediyor :)

      Sil
  8. tilbe de şeker boş yapma şarkısının sözleri de :) ondört şubat bencesi çok hoş bişey yani güzel bir kutlama bahanesi :) şöyle kalp şeklinde bir kutu içinde veya balon içinde kalp şeklinde çikolata ne güzel olur yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata her daim güzel olur zaten :) Bir de deliye her gün bayram derler ya, o hesap deli olup bir günü değil beraber geçen her günü kutlamak gerek bence :) Hediye ile falan değil de her anın değerini bilerek içten içe kutlamak.

      Sil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...