Pazar, Mayıs 16, 2021

Bilinç

Şu bilinç ne ilginç şey arkadaş! 

En olmayacak şeyleri hiç unutmuyor, en çok ihtiyacımız olan şeyleri puf diye unutuveriyor.

Dost değil, düşman sanki!

Mesela bir filmin bir sahnesi var aklımda bir yerlerde... Kadın merdivenlerden aşağı mı iniyor, yukarı mı çıkıyor hatırlamıyorum, tam o esnada arkasından gelen adam tutup öpüyor kadını. Ne zaman bir merdiven görsem bu sahne geliyor aklıma ya da bazen tamamen durduk yere geliyor. Ama mesela bazen bir kitap ismi geçiyor sohbet arasında acaba okudum mu o kitabı diye düşünüp duruyorum, konuştukça hatırlar gibi oluyorum, konuştuğumuz kadarı tanıdık geliyor, gerisi yok! Unut o filmi, o sahneyi; onun yerine neyi okuyup neyi okumadığını tut di mi? Ama nerdeeeee?



Bugünün şarkı ilhamı canım Ceren'im :)
Listeden bu şarkıyı seçtim, çünkü Evrim Arya'yı bu şarkı ile uyutuyordu bebekken; mızmızlandığında ya da ağladığında omzuna yatırıp bu şarkıyla dans ediyorlardı :) 

Evrim'in Arya'ya söylediği bir diğer şarkı da Misty Mountain idi.




 

10 yorum:

  1. Bilinçaltıma ben de akıl sır erdiremiyorum çoğu zaman özellikle rüyalarda, fi tarihinden kalma umulmadık kişileri görüyorum şaşıp kalıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstü başka, altı başka dert işte şu bilincimizin :)

      Sil
  2. Misty Mountains şarkısı Hobbit partimizi hatırlatıyor bana :)

    YanıtlaSil
  3. Geçen akşam bir film izledim ev filmin sonunda, bu filmi daha önce izlediğimi hatırladım :-)) Büyük bir hayal kırıklığı oldu, çok geç saate kadar izledim birde :-)) Arada takılmak belki daha iyi, tabi hatırlanıp takıntı yapılmıyorsa 🙏☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen tüm filmi "Ben bu filmi izlemiştim galiba" şüphesi ile izliyorum ama bir sonraki sahneyi de görmeden hatırlayamıyorum :)))

      Sil
  4. Bilincin oyunları şaşırtıyor:)
    İlk şarkıyı çok severim:)

    YanıtlaSil
  5. Bilinç ve bilinç altımız birbirine girmiş durumda sanırım. Belki de bilinci günümüz, bilinç altımızı geçmiş olarak sınıflamak gerekiyor. İlk şarkı romantik, ikincisini daha önce dinlememiştim ama sözler masal kıvamında olsa da müzik ve ses tonu bana biraz ürpertici geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci şarkı eşimin favori şarkılarından, o tarz müzikleri çok seviyor :) Kilise müziği tarzı böyle orglu parçaları, operayı falan da çok seviyor. Bazılarını seviyorum ben de ama bazılarına katlanmak çok zor :)))

      Sil

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik. Mini Mini Beşler :)  Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yar...